Problemi s kralježnicom: Postavite pitanje, a ako niste sigurni gdje napisite poruku pod "Ostalo" > Ostali probemi s kraljeznicom i bolovi ciji uzrok ne znate

Čudan MR nalaz

(1/3) > >>

Henrik VIII:
Dragi moji kičmenjaci! Danas sam konačno privatno napravio MR nalaz i kaže ovo, citiram tekst:
"Nalazom dominira značajna rotaciona skolioza torakolumbalne kralježnice u lijevo. Uredna je visina trupova kralježaka, njihova struktura. Hemangiom u desnoj strani trupa Th8. Širina i.v. prostora L5-S1 blago je smanjena, a disk nižeg intenziteta signala (desikacija). Nema hernijacije diska."

E sad, ja trpim stvarno užasne bolove i pijem lijekova kao da sam narkoman. Samo mi fali da se na njih navučem. EMNG nalaz pokazuje radikulopatiju u četiri segmenta kralježnice. Upitan o tome odakle takvi bolovi, radiolog kaže da od kičme samo on ne vidi odakle točno jer sam ja još uvijek mlad i treba pričekati pogoršanje da se onda točno vidi o čemu se radi. Što bi to trebalo značiti? Da trpim muke još slijedećih 10 godina. Prijatelji liječnici mi savjetuju da se riješim tumora (na snimci se jasno vidi da je prodro u kičmenu moždinu) i da obavezno idem kod neurokirurga i na druge preglede i da je radiolog budala da daje takve procjene jer nije niti kvalificiran za to.

Ima li tko kakvog iskustva s ovime ili nečim sličnim. Napominjem da sam prije 10 godina imao slične simptome, ali se nije ništa egzaktno vidjelo pa sam bio upućen psihijatru. Sad bar imam dokaz da nešto zbilja ne štima, ali bi mogli reći da preuveličavam i neka trpim. A činjenica jest da sam već na rubu ludila, što od lijekova što od bolova.

Nadao sam se da će biti hernije i operacije i mir, a ne opet ista priča. Čekaj da bude gore. Pa što ću, sa 70 godina operirati kralježnicu? Život mi propada, a oni sliježu ramenima!

RS232:
Što te točno boli?

ladyanita:
Malo sam proguglala na brzinu i ako tumor pritišče leđnu moždinu onda nije čudno da imaš te simptome. I odi kod neurokirurga,pa nećeš sad taj nalaz čuvati u ladici. I upitaj Dr.Saftića za savjet....utipkaj Dr.Saftić pitanja i odgovori,pa ti možda odgovori. ;) Stvarno čudan nalaz  :P......

Henrik VIII:
Ima još opcija za probati, angažirao sam cijelu kohortu frendova doktora, samo što je njih većina iz epidemiologije zaraznih bolesti :D jer smo i poslovno povezani, tak da teško da znaju o kičmama, no prošli su isti faks i osnove znaju. Trenutna procedura je da idem kod neurokirurga, a on onda odluči što se vadi, što se reže, ali svi su suglasni da se nikako ne čeka pogoršanje bolesti!

ladyanita:
 :) Super! i sretno  :) :) Mislim kako je to žalosno da sve treba preko nekakve veze rješavati. Meni si prije dva tjedna fino obečali u Medikolu fizikalne i fizijatra i sad odjednom od ponedjeljka ne upisuju više preko uputnice. Sad sam zvala načelnika opčine da riješi situaciju. Samo treba imati konjske živce za naše zdravstvo :-[

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju