Stela koliko imas godina i da li vjezbas svaki dan onako informativno pitam.... jer u vjezbi je spas, eto kod mene znatno veca skolioza a nikakvih znacajnih tegoba

Doduse nemam djece bog zna na sta ce to liciti, teret ni ja ne smijem nikakav mada sam svasta nosala dok nisam dobila diskus herniju. Sad ne mogu ni kasiku dignuti da me noga gadno ne zaboli, glavobolje i bol u uhu ako nema organskih uzroka onda definitivno od skolioze.
Kod mene i brat je dobio skoliozu al pravo kasno u 40 oj, tek sad pocelo da ga boli rekli mu doktori da je to tu odavno al nije osjecao, takodjer torakalno al krivina neznatna, medjutim njega probada u grudima pa je tako jedno vrijeme non stop bio u hitnoj mislio da ima infrakt

ima i ceste vrtoglavice kaze osjeca da mu se tlo izmice ispod nogu.
Pomaze mu takodjer jako vjezba i bazen, meni isto. Sta da ti kazem, budi sretna da je u pitanju manja krivina, krivine tih stepeni se ne operisu osim ako su bolovi nepodnosljivi a rijetko jesu. Ponavljam opet vjezba, more blago se vama pa ga imate

, masaza i ono kako sam ti rekla bioenergija ili akupunktura. Uvjerena sam de ce bol nestati i ne zalijeci se za operaciju jer ti je mala krivina sto je super

PS: Imam skolozu vec zadnjih 10 godina, dobila ju ko mala a sad imam 28.