Autor Tema: Google stvorio auto koji vozi sam  (Posjeta: 2011 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

trucker

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 181
    • MSN Messenger - trucker070@hotmail.com
    • Profil
    • Email
Google stvorio auto koji vozi sam
« : Listopad 12, 2010, 14:43:48 poslijepodne »


Google je predstavio automobil koji vozi sam, bez vozača! Potpuno robotiziranim automobilom upravlja sustav Google Android, a sedam pokusnih automobila (šest Toyota Priusa i jedan Audi TT) do sada je prešlo 200.000 kilometara diljem Kalifornije bez ijedne teže nesreće. Tijekom testiranja dogodila im se tek jedna manja automobilska nezgoda za koju nije bilo krivo računalo koje je upravljalo vozilom.

– Jedan je naš automobil udaren u stražnji dio dok je stajao na semaforu – objavljeno je na Googleovu blogu.

Prije početka vožnje utipka se krajnje odredište i odredi želi li se voziti brže ili sporije, a sve ostalo računalo samo obavlja. Robotizirani automobili služe se videokamerama, radarskim senzorima i laserskim tehnologijama za određivanje udaljenosti i kako bi "vidjeli" ostale sudionike u prometu. Također se koriste detaljnim zemljovidima (koje su prikupili iz normalnih automobilima s vozačima) za kretanje cestama.

- Sve to omogućuju Googleovi centri za obranu podataka koji mogu obraditi goleme količine informacija koje naši automobili skupljaju na terenu – istaknuli su u Googleu.

Glavni je cilj projekta sigurnost, a u Googleu vjeruju kako bi tehnologija mogla upola smanjiti broj smrtnih slučajeva na prometnicama budući da bolje upravlja vozilom nego čovjek, ističu američki mediji. Tijekom vožnje ljudi u vozilu mogli bi opušteno obavljati neki posao putem bežične internetske veze ili gledati televiziju koristeći se, naravno, Googleovim proizvodima.
2005-2009 problemi s kralježnicom,bolovi u križima i niz desnu nogu
22.05.2009. INTERLAMINECTOMIA L V/S I LAT.DEX.   ABLATIO DISCI I.V.DRAINAGE
Od operacije na ovamo manje/više bez bolova...

Kraljeznica.com forum

Google stvorio auto koji vozi sam
« : Listopad 12, 2010, 14:43:48 poslijepodne »

 

Nagradne igre                   Shoppingiranje.com