Pokušajte izračunati koliko košta školovanje jednog neurokirurga.Studij medicine,specijalizacija,simpoziji,seminari,literatura...Grdna cifra.I njihovi pregledi zaista nisu skupi ako se uzme u obzir da vodoinstalater pokupi 4000 kn za dva dana posla.Problem je što nemamo ni za to. Usporedbe radi, hajdemo aktualno:mljekar dobije poticaj od 5 milijuna kuna i ide na barikade jer je kaže egzistencijalno ugrožen.Što to vrijedi onome tko nema ni za kravlji rog , a kamo li za kravu.
Ne znam koliko košta školovanje jednog neurokirurga,al znam koliko mene košta školovanje moje djece
Ako se ovako nastavi,djecu će moć školovat samo elita i to našim novcima,a mi ćemo imat amerikanizirano zdravstvo,apsurd je u tome da ameri (Obama) želi uvest besplatno zdravstvo,a mi ga želimo dokinut u ime blagostanja (odabranih)
Kad odem nekom specijalisti preko uputnice,ja im se divim,svi imaju fotografsko pamčenje,prethodne nalaze prelistaju u 30 sekundi (bez pitanja,jer njima je sve jasno),na moj pregled potroše 3 minuta,a na pisanje svog mišljenja (nalaza) 5 minuta?Dakle,ako uzmemo u obzir moj "dobar dan",utrošeno vrijeme 10 minuta,ali gle čuda,slijedeči pacijent pred vratima čeka još barem 20 minuta
Valjda toliko treba specijalisti da si formatira memoriju
Kad odem privatno kod nekog specijaliste,pregled papira s pitanjima traje 10 minuta (gle čuda,nemaju fotografsko pamčenje),sam pregled traje 10-15 minuta,a iznošenje mišljenja i pisanje nalaza 5-10 minuta,dakle utrošeno vrijeme 30-40 minuta po pacijentu,ali uz širok osmijeh i ljubazno doviđenja se naplačuje 350-400 kuna,tj puna satnica
Jedan specijalist privatnik dnevno obradi 10-15 pacijenata (ako je na dobrom glasu),a to je dnevna neto dobit više no šta Ddario ima mjesečna primanja
Jadni doktori,teško im je živjet u ovoj zemlji siromaha
Glede mljekara,mislim da ti Anabela nisi nikad vidjela kravu,a kamo li je pomuzla ili nahranila ili počistila ispod te krave,da bi bila kompetentna da pričaš o mljekarima i njihovim jadima.
Mljekari su bili svojevremeno pod pritiskom državnih institucija da dižu ogromne kredite,te da podižu ogromne farme i moderniziraju strojni park,imali su i usmena obečanja da se državni poticaji neće smanjivat do ulaska u EU,a nakon toga će preoblikovat poticaje prema EU regulativi?Ali obečanje ludom radovanje,cijena mlijeka manja od litre vode iz slavine,a cijena plavog dizela u nebesima,a krave traže cijelodnevni rad cijele obitelji,a i to je malo?Mljekarima je mjesečna rata kredita veća no šta su moja godišnja primanja,a dobit im na kraju bude ispod pozitivne nule i to sve zahvaljujuči PUSTIM OBEČANJIMA O BLAGOSTANJU NA BALKANU?
Da ima lovaca u mutnom ima,a među njima je i sadašnji ministar poljoprivrede,ali za novinare je to tabu tema,lakše i bezbolnije je udarit po poljoprivredniku.