Autor Tema: Lijecnicki biseri  (Posjeta: 5406 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

senainter

• Sr. Member
    • Email
Lijecnicki biseri
« : Ožujak 16, 2011, 17:01:18 poslijepodne »
Ja mislim da bi na forumu trebala biti posebna kategorija pd imenom lijecnicki biseri.  ;D ;D
Danas mi je jedan sarajevski neurohirurg rekao da minimlano invazivna hirurgija kraljeznice kao takva ne postoji nego da su to intradiskalne metode koje se rade u privatnim klinikama i cisto su uzimanje para.
Pa eto vi sad vidite na kojem smo nivou ovde u Bosni,
Pozdrav
L4-L5, L5-S1-diskus hernija
Siringomijelija
Skolioza 43 stepena torakalna, 20 stepeni lumbalno
Operacija u Vertebrisu 2011
Stanje: neureklo se :)

kicmenac

• Forumas
Odg: Lijecnicki biseri
« Odgovori #1 : Ožujak 16, 2011, 17:08:31 poslijepodne »
Po meni,NAJJACI biser je onaj poznat svima...."ma to je tebi samo u glavi"
DDD L3/L4 sa annular tearom...
Operacija 28.02.12,Selektivna endoskopska diskektomija sa anuloplastikom @ Vertebris
Hernija diska T6/T7. Kronicna upala druge rebrene hrskavice,paralalno tome tupa bol medju lopaticama

senainter

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #2 : Ožujak 16, 2011, 17:23:01 poslijepodne »
Ah pa kako sam taj zaboravila  ;D
Siringomijelija

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #3 : Ožujak 17, 2011, 10:43:13 prijepodne »
Ja cak mislim da je vas sarajevski neurokirurg u pravu u jednom dijelu. Istina je da je dio MISS postupaka intradiskalne naravi te da ako nije dobro postavljena indikacija i dobro odabrana metoda onda mozemo pričati o uzimanju para.... i to je stvarno tako.
Ali MISS nisu samo intradiskalne metode MISS je čitava nova filozofija funkcionalnog razmišljanja prilagođenog pacijenu ponaosob. Jer ne postoje dva ista pacijenta, netko će se baviti fizičkim poslom i imati drugčiju strukturu koštano-mišićnog aparata, netko se bavi administrativnim poslom, netko je sportaš.... pa temeljem toga ne postoje dva ista pristupa pacijentu. Stoga se MISS većinom i radi u privatnoj praksi ili u privatnim bolnicama gdje si liječnik moze priušiti da se sa pacijentom tijekom pregleda bavi sat vremena. Nakon MISS procedura liječenje mora završiti sa pravovoljanim uputama koje se odnose na poslijeoperacijsko ponašanje i daljenji zivot jer to je jako bitno. Operacija NIJE lijek, to je samo postupak kojim pacijenu koji ima bolesnu kralježnicu omogućavamo pristojan život. Jako je bitno nakon operacije provesti izometričko testiranje i vježbanje jer to je segment rehabilitacije koji se u ozbiljnim svjetskim klinikama koje se bave kralježnicom ne propušta. To sve u bolničkim uvjetima trentno nije moguće čak niti u zemljama koje puno više izvajaju za zdravstvenu skrb od Hrvatske.
Veliki pozdrav svima,
dr. Saftić

senainter

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #4 : Ožujak 17, 2011, 20:40:27 poslijepodne »
Postovani doktore,

Operacija jeste lijek za neke, jer njih nakon te operacije klasicne ili ne nikad vise nista na zaboli. To su valjda oni sretnici sa pravim genima.
Mozda sarajevski hirurg jeste bio djelimicno u pravu, al sad pitam ja vas, jel se meni vise isplati platiti najbolje tretmane u privatnoj klinici ili platiti ovim sarajevskim da me sijeku jer oni svi (a neki i otvoreno) traze mito. Ja se licno vise uopste nicemu pozitivnom ni ne nadam al to ne znaci da ne treba probati otkloniti problem.
Siringomijelija

luna

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #5 : Ožujak 17, 2011, 22:37:33 poslijepodne »
pa nije da nema toga i u glavi.Ipak sekiracija, stres utiče i na kičmu. Jest da prvo dođe bol a onda ide ona a hoće li boliti i sutra.. Ili sad kad sam ponovo svako alo na bolovanu.. pa počnem raditi i onda promjena vremena i mene opet idari... a ne mog npr.bolovanje jer mora proći razmak od 15 dana za istu dijagnozu.I sve to naravno utiče i na nerve i produžava bolove.Ko d ami nije dosta ovako. Lijepo je pročitati ovo što je Neuro napisao. To o posvećenosti pacijentu.Meni je nakon koblacije bilo zaista odlično.NIje bolilo.Ali sam ostala u šoku jer nisam doktora vidila.Svi pacijenti su dobili isti papir s uputstvima šta raditi. I brj koji s emože zvati samo iz Dubrovnika.Sutradan sam zvala a provjerim neke nelogićnosti i samo su rekli da se eto desila greška.