Autor Tema: Naša mala Brbljaonica  (Posjeta: 217153 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
Odg: Naša mala Brbljaonica
« Odgovori #126 : Rujan 04, 2016, 16:16:12 poslijepodne »
Nisu bas odgovori koje sam očekivao  :'(

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #127 : Rujan 04, 2016, 17:44:40 poslijepodne »
Ili ako ti desi ko mene, a nece, onda ti vade cijeli tvoj disk I umjesto toga stavljaju tvoju kosti u titanijski cage koji odrzava visinu izmedju kraljesaka I sarafaju I svasta nesto.
Postoji opcija da ako su ti kraljesci stabilni onda ako se disk skroz raspuknuo da maknu cijeli pa nemas nista I onda to sraste.
Ta kraljeznica ti je zivo sranje... (oprostite na izrazu)

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #128 : Rujan 04, 2016, 22:41:03 poslijepodne »
Da, kralježnica je fakat jedan užas. To toliko zaje..., boli, neda mira, godinama i nikad kraja s time. Eto, mene jučer zeznulo malo zezancije po bazenima i sad me bole kukovi da moram na duple doze Zaldiara. A još dodatno kad sam išao doma prijateljičinim autom, zagorske ceste pune rupa, auto sa slabim amortizerima i eto danas muka stravična.

To sa diskovima bi bilo savršeno kad bi se sami punili tekućinom i obnavljali, ali ovdje na forumu bi vjerojatno bili samo teško popravljivi slučajevi koji imaju peh (čitaj ja), a ne lijepe dame ovdje prisutne. Meni je super da su mi diskovi bili OK pa nisam dobio cage među kralješcima, ali npr. malo je procurio L3/L4. Nije da je pritisnuo moždinu, ali bude. Sa tim sranjem kako posve točno kaže Natali se i ne može očekivati ništa drugo. I kad iscuri bit će opet operacija, ali ja mislim moliti neura da radije to sve izvadi, stavi cage i zažarafi jer ne mogu ići prvo na 3 operacije, a onda na šarafe. To je za poludjeti!
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #129 : Rujan 05, 2016, 20:16:37 poslijepodne »
Slažem se s kralježnicom nikad kraja :-\.Evo uspjela sam obavit prvi dan terapija.prvo sam imala vježbe za donji dio (pol-operiranih,pol ne).Ulazim u dvoranu,dvorana puna.Naravno poznam fizijoterapeutkinju koja vodi vježbe.Ugodno me pozdravlja i poimence govori pred svima: Ljiljana tebi je ovo 4 operacija vježbat češ na krevetu prvo samo na leđima pa ćemo vidjet.Cijela dvorana zuri u mene ko da imam 3 oka :o,mislim si nema veze,i polako vježbam ono što ide i kolko ide.Sljedi struja predam karticu kad ono opet bok Ljiljana,imaš galvansku na križa i desno stopalo nesmije te peći.Okrene teta do kraja i gleda u mene i ja u nju...igledamo se,pa ja pitam jesi pustila? Nasmije se i kaže do kraja.Onda je na red došao skenizirajući laser.I opet bok Ljiljana,pa pitanje šta čemo mi s tvojom kičmom,najbolje promjenit? Ja odgovaram da čekam da su tek poćeli printat :-\,Onda su mi u tišini sobe s laserom počele navirati slike od lani,svo ono mučenje sav onaj trud da mi bude bolje.Krenule su mi suze,brzo sam ih obrisala i skulirala se i pomislila još 14 dana,daj Bože da pomognu,inače sam 100% na psihijatriji..
St.post  fract vertebrae L4 aa XI
St post interlaminectomiam L5-S1 dex.
St.post reinterlaminectomia,adhaesiones L5-S1
st.post ESI 2X, et EPIDUROLIZA.
st.post RF (radiofrekventna denervacija od L2/L3-L5/S1-obostrano)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1
Spondiloartroza,spondiloza....
Sy,c,cc Radiculopathija C8-Th1
st.post spondylodesisLl5-S1 cum PLIF

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #130 : Rujan 05, 2016, 20:29:46 poslijepodne »
Vjerujem da je najgore to kaj te svi znaju, I jos pogotovo kad pred svima govori da ti je 4 operacija.  Mislim da se uopce to nikoga ne tice, a sa drugim pogledima se nemoj zamarati. Samo cvrsto moras vjerovati I truditi se da ce sve biti ok. Isplaci se I digni glavu gore jer ce sve biti dobro. Treba vremena, strpljenja I zivaca za sve sto to mi prolazimo. Drzi se draga I svi smo uz tebe  :)

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #131 : Rujan 05, 2016, 20:46:43 poslijepodne »
Joj, ja bi rekel: "Ne samo da sam operirala kičmu nego i pi...". :D Babuskare jedne tračave, tako pričaju pred svima i jauču si da ispadnu pametne. Terapije budu pomogle, babe ne budu. I plači ako moraš, jer to jest teško za preživjeti i s emotivne strane. Samo moraš vjerovati da bude bolje, jer su bolovi jači kad si u depresiji. No, i ta faza je prirodna za prolaziti.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #132 : Rujan 05, 2016, 23:39:23 poslijepodne »
Ljiljo samo glavu gori. Kad ti tako napravi drugi put digni ruke i traži pljesak  ;) A to šta te znaju po imenu je pohvalno, jer znaci da te vrijedi upamtit :)
Samo si dva tjedna?

Ovčica

• Forumas
« Odgovori #133 : Rujan 06, 2016, 06:04:58 prijepodne »
Hej ljudi, evo i mene!
Jučer sam bila koma, koma, koma-od vrrmena. Ni vježbati u dvorani nisam mogla.
Krešo, ja tu imam 'rupu' :); nema diska...čekam da kralješci zarastu (za par mjeseci-možda budu ranije)..al taj dio me bolio jučer. Tak bu i bilo na svaku kišurinu, a jesen dolazi :o.
Ljiljana; jesi ti u Da? Javi mi se ako si tu. Ja sutra odlazim.
8.7. 2016. Flavektomija L5-S1
                Mikrodiscektomija
Ekstruzija diska L5-S1
Protruzija diska L4-L5
Hipolordoza cervikalne kralježnice
Thorakalna kifoza
Lumbalna alordoza

ladyanita

• Hero Member
  • Žena si !!! Možeš sve....
« Odgovori #134 : Rujan 06, 2016, 06:25:28 prijepodne »
Po jednoj strani moraš biti sretna što su upamtili ime,bar znaš da nešto misle. Ja da sad dođem u Čk na fizikalne ponašali bi se ko gamad jer njima je tam sve drugo na pameti osim pacijent. Već sam pisala svoja iskustva s tim šalterom.
Krešo ja ti nisam rekla da meni nisu cijeli disk izvadili,nešto je malo ostalo. Pa onda to malo kao zacementiraju da ne izađe ostatak van. A ovo što je išlo van sam dobila u čašici za uspomenu. Imam još slikice.
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #135 : Rujan 06, 2016, 07:13:30 prijepodne »
Ljudeki puno vam hvala na brizi.Henrik da se bar radi o babi,ali nažalost ta je cura mlađa od mene.Sve u svemu nema veze,najviše me zdrmao taj napad-panike ili tjeskobe,neznam kako da to opišem ili nazovem,Mislim normalno je to sve,ipak se več mućim podosta vremena a nikako na zelenu granu za sada >:(,zato mi je došlo teško jel se baš trudim,a pola onih bakica se cereka i uopče ne trudi,a šta češ takva mi je valjda karma.Anita imaš pravo stvarno su svi ok prema meni nije da idem preko reda ali se bar nitko nedere i nesili na mene od fizioterapeuta.Krešice ja sam dobila 15 radnih dana bez subota,a onda imam kontrolu kod fizijatra.Ma ja bi bila najsretnija da mi se vrati moja fizijatrica sa specijalizacije,a to če biti negdje 2018.Ona je odlična i baš se kuži u nas Križoboljce.Ovčice evo ja sam jučer počela dolazim u 18:20,a gotova sam oko 19:30h.Hvala vam ljudi na podršci i ja se baš nadam da ču ovaj put uspijet i da če mi bar par mjeseci biti bolje :-* :-*
St.post  fract vertebrae L4 aa XI
St post interlaminectomiam L5-S1 dex.
St.post reinterlaminectomia,adhaesiones L5-S1
st.post ESI 2X, et EPIDUROLIZA.
st.post RF (radiofrekventna denervacija od L2/L3-L5/S1-obostrano)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1
Spondiloartroza,spondiloza....
Sy,c,cc Radiculopathija C8-Th1
st.post spondylodesisLl5-S1 cum PLIF

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #136 : Rujan 06, 2016, 10:07:50 prijepodne »
Hej ljudi, evo i mene!
Jučer sam bila koma, koma, koma-od vrrmena. Ni vježbati u dvorani nisam mogla.
Krešo, ja tu imam 'rupu' :); nema diska...čekam da kralješci zarastu (za par mjeseci-možda budu ranije)..al taj dio me bolio jučer. Tak bu i bilo na svaku kišurinu, a jesen dolazi :o.
Ljiljana; jesi ti u Da? Javi mi se ako si tu. Ja sutra odlazim.

to znači da si danas bolje  ;)
ovčice što očekuješ za par mjeseci po pitanju normalnog funkcioniranja (olimpijada, skakanje iz aviona i sl...)...iz ove perspektive meni se ti diskovi čine suvišnima, samo zezaju  ;D

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #137 : Rujan 06, 2016, 10:10:44 prijepodne »
Po jednoj strani moraš biti sretna što su upamtili ime,bar znaš da nešto misle. Ja da sad dođem u Čk na fizikalne ponašali bi se ko gamad jer njima je tam sve drugo na pameti osim pacijent. Već sam pisala svoja iskustva s tim šalterom.
Krešo ja ti nisam rekla da meni nisu cijeli disk izvadili,nešto je malo ostalo. Pa onda to malo kao zacementiraju da ne izađe ostatak van. A ovo što je išlo van sam dobila u čašici za uspomenu. Imam još slikice.

e super, znači ipak se ovojnica disk nekako regenerira (pa makar i prisilno ljepilom/cementom)  ;)

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #138 : Rujan 06, 2016, 11:34:43 prijepodne »
Kreso disku treba tri mjeseca da se napravi stabilan oziljak, znaci u ta tri mjeseca moras se paziti da ne bi doslo do recidiva, tj moras se paziti cijeli zivot.
Kod Ovcice je dobro jer ona nema nestabilnu kraljeznicu I disk se ocito raspuknuo na puno komadica tak da kod nje se moralo sve izvaditi. Ali to isto nije dobro jer trpi disk iznad.
Recimo ja imam nestabilnu kraljeznicu kao Henrik I menu kraljeseci klizu jedan po drugome I sad ide stabilizacija, Ali I to ne valja jer trpi cijela kraljeznica.
Nikako ne valja.....

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #139 : Rujan 06, 2016, 13:39:28 poslijepodne »
Eto mene doma, konačno! Kuk malo manje rastura, ali mišići bole koma, pogotovo nakon putovanja busom.
A i evo što doktorica zaključuje u otpusnom pismu:

"Za boravka u bolnici pacijent je proveo fizikalni program koji se sastojao od hidrokineziterapije i hidromasaže u bazenu, kineziterapije u dvorani, ES Compexom i IFS-a. Tretman je rezultirao kondicionalnim jačanjem kao i diskretnim poboljšanjem motiliteta sustava za kretanje. Bolna komponenta u području kukova je umanjena, ali pojačana pv desno. Funkcija hoda je poboljšana i hodna pruga produžena. Perzistira antalgička skolioza. Po otpustu se preporuča izbjegavati opterećenja i nefiziološke položaje sustava za kretanje te kontinuirano provoditi naučene vježbe. Nastaviti s medik. terapijom uz daljnju kontrolu nadležnog neurokirurga. Fizikalna terapija dalje prema indikaciji."

I sad se je... Kristijane dalje, čekaj da vrijeme prođe! :D
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #140 : Rujan 06, 2016, 14:21:01 poslijepodne »
Kako je vrijeme proletilo.... I sad opet na terapije.... A kak bus doma vjezbal na krevetu ili... ?
Jel mozes uopce se spustiti na pod?

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #141 : Rujan 06, 2016, 14:24:48 poslijepodne »
Ma na pod, mogu, ali sad moram malo mirovati jer mi se sve uspalilo i moram čekati da prođe. A onda ću opet ipak po svojem, vježbe + hodanje + plivanje, malo masaže tu i tamo kad kapnu neke pare i nekim svojim ritmom. Sad bi se trebao naručiti za novi pregled kod fizijatra, ali ako se nije moja vratila s bolovanja, neću ništa do 11 mjeseca i onda ću naći nekog drugog, jer mi je ovo na Črnomercu koma.
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #142 : Rujan 06, 2016, 15:17:22 poslijepodne »
Ja bi ti preporucila svoju ali moja radi lazaricev test iz polusjedeceg polozaja, tak da nis od toga. Ali mi je dala bazen, individualne vjezbe I struju.  U bozidarevicevoj ti je.

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #143 : Rujan 06, 2016, 15:26:19 poslijepodne »
Meni je Lazarevićev test ionako terminalno pozitivan i tako bude, pa mi je svejedno odakle ga radi. Istina, ne zna ga! :D Ali, Božidarevićeva je bolja svakako. Sad ću čekati mjesec dana prvo da vidim kak se snalazim sam po sebi, a onda tražim preporuku ako je moja umrla u međuvremenu. :)
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?