Autor Tema: Naša mala Brbljaonica  (Posjeta: 284736 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Natali34

• Sr. Member
    • Email
Odg: Naša mala Brbljaonica
« Odgovori #144 : Rujna 06, 2016, 15:43:19 poslijepodne »
Oni jedini imaju bazen, bolje se ti odmah naruci jer bus se nacekal na terapije.  :)

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #145 : Rujna 06, 2016, 16:15:52 poslijepodne »
I ovdje se čeka jedno pola godine.
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #146 : Rujna 06, 2016, 16:24:29 poslijepodne »
Vi bar možete birati kamo čete na terapije 8),(tako mi i treba kad volim provinciju), Tu se kod nas čeka 1m na fizijatra pa od 3-6m da kreneš na terapije.Ali mi neki izvori potvrđuju da se nešto mjenja,prvo su skratili i kolićinu terapija,a i vrijeme.Druga stvar je što nema bespotrebnih produžetaka.Znaći ako nisi kronićar ili operiran nema završnog pregleda fizijatra.Pregleda te napoćetku prepiše terapije za 10 dana i ajde kući.Zato je meni čudno ovih mojih 15 dana? Dobro ja ću imat završni pregled jer ga mora napravit radi neurokirurga.Negdje sam tu vidjela cijenu za 4 terapije 1100kn.u Medikolu kad to pomnožim sa recimo 20 dana ispadne 2200kn.dok se za boravak u toplicama sa glavnog raćuna skida iznos od 4508.00,00kn a sa dodatnog još nekih 2000.00kn.ispadne te oko 6508.00kn.a isto u toplicama sam imala 4 terapije.Tako da mi se Medikol nečini skup.kad odbiješ hranu smještaj,jer toga u medikolu naravno nema.Još ako su vježbe individualne i pametne.Mislim je to puno para,ali eto ispadne da u toplicama samo na terapije ubiru više...sad će biti malo rasprave :o ;D ;D Iznos za toplice sam prepisala s računa kojeg dobiješ kad ideš kući iz toplica.
« Zadnja izmjena: Rujna 06, 2016, 16:42:22 poslijepodne ljiljana252 »
St.post  fract vertebrae L4 aa XI
St post interlaminectomiam L5-S1 dex.
St.post reinterlaminectomia,adhaesiones L5-S1
st.post ESI 2X, et EPIDUROLIZA.
st.post RF (radiofrekventna denervacija od L2/L3-L5/S1-obostrano)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1
Spondiloartroza,spondiloza....
Sy,c,cc Radiculopathija C8-Th1
st.post spondylodesisLl5-S1 cum PLIF

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #147 : Rujna 06, 2016, 17:13:47 poslijepodne »
Tek je meni gospon iz Medikola rekao jos Sam se ja iznenadila I pitala kaj to neka akcija a veli da imaju to oni vec duze vrijeme. I isla Sam provjeriti na stranice I stvarno 1100 kn. Od mog stana do njih 20 min pjeske, sto je ok. Cak su mi u bolnici savjetovali individualne vjezbe.

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #148 : Rujna 06, 2016, 18:57:57 poslijepodne »
Vi bar možete birati kamo čete na terapije 8),(tako mi i treba kad volim provinciju), Tu se kod nas čeka 1m na fizijatra pa od 3-6m da kreneš na terapije.Ali mi neki izvori potvrđuju da se nešto mjenja,prvo su skratili i kolićinu terapija,a i vrijeme.Druga stvar je što nema bespotrebnih produžetaka.Znaći ako nisi kronićar ili operiran nema završnog pregleda fizijatra.Pregleda te napoćetku prepiše terapije za 10 dana i ajde kući.Zato je meni čudno ovih mojih 15 dana? Dobro ja ću imat završni pregled jer ga mora napravit radi neurokirurga.Negdje sam tu vidjela cijenu za 4 terapije 1100kn.u Medikolu kad to pomnožim sa recimo 20 dana ispadne 2200kn.dok se za boravak u toplicama sa glavnog raćuna skida iznos od 4508.00,00kn a sa dodatnog još nekih 2000.00kn.ispadne te oko 6508.00kn.a isto u toplicama sam imala 4 terapije.Tako da mi se Medikol nečini skup.kad odbiješ hranu smještaj,jer toga u medikolu naravno nema.Još ako su vježbe individualne i pametne.Mislim je to puno para,ali eto ispadne da u toplicama samo na terapije ubiru više...sad će biti malo rasprave :o ;D ;D Iznos za toplice sam prepisala s računa kojeg dobiješ kad ideš kući iz toplica.

kakvog računa, al toplice nisu besplatne?  :o

ladyanita

• Hero Member
  • Žena si !!! Možeš sve....
« Odgovori #149 : Rujna 06, 2016, 19:10:58 poslijepodne »
Krešo...ti ne plačaš ništa ako imaš zdravstveno i dopunsko. Sve to pokriva Hzzo i toplice njima ispostave račun za tvoje liječenje  i Hzzo plati njima. Pa dok ideš doma treba se na te račune podpisati...barem se ja jesam prošle godine.

Ako ti kojim slučajem želiš biti u toplicama sam u sobi ili želiš možda bolju sobu,e onda trebaš nešto doplatiti iz svog džepa. Kužiš??? :-*
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #150 : Rujna 06, 2016, 19:22:35 poslijepodne »
Krešo...ti ne plačaš ništa ako imaš zdravstveno i dopunsko. Sve to pokriva Hzzo i toplice njima ispostave račun za tvoje liječenje  i Hzzo plati njima. Pa dok ideš doma treba se na te račune podpisati...barem se ja jesam prošle godine.

Ako ti kojim slučajem želiš biti u toplicama sam u sobi ili želiš možda bolju sobu,e onda trebaš nešto doplatiti iz svog džepa. Kužiš??? :-*

a počinjem kužit  ;)
srećom sam si napravio dopunsko prije misec dana   ;D

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #151 : Rujna 06, 2016, 20:17:00 poslijepodne »
Ma od tih svih silnih nadoplata za koješta ja bi samo bazen platila.Ja vjerujem da se dosta toga možda i može ispregovarat.ali svo osoblje šuti i neće reći jer naravno da je svima bolje da plačamo iz svog đepa :-\
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #152 : Rujna 06, 2016, 20:19:55 poslijepodne »
Toplice su takav lopovluk i uzimanje para iz proračuna HZZO-a! Da su mi dali 5.500,00 kn (koliko sam procijenio da je ovo koštalo, minimalno), mogao sam si srediti fizikalne kakve mi odgovaraju, plivati i biti u normalnom psihičkom stanju! Mlađa ekipa u toplicama nije postojala, nisam mogao igrati Bellu jer pak ne mogu sjediti, a osim toga bili su takvi pijanci u igri da mi se smučilo. Ostalo su sami i strašni starci!  :'( A što se osoblja tiče, nekome treba podmazati rit!
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #153 : Rujna 07, 2016, 17:13:33 poslijepodne »
Eto izvještaj mojeg prvog dana nakon toplica.

Prvo sam išao odraditi vježbe, jedva sam se namjestio na podu i idemo. Bio sam gotov za 20 min jer je to ipak doma brže nego tam. Kod njih je 10 min dulje jer si oni pospominjaju dok se mi odmaramo. Ovdje sam malo skratio odmor da ne ležom predugo na podu.

Onda sam našao dućan gdje mogu kupiti elektrode za TENS, na Vrbiku, negdje u PM. Dođem ja tamo, a baba mi hoće prodati 8 elektroda za 510 kn, jer tvrdi da je svaka 65 kn i da je jedna za jedan kanal. Ja joj kažem da imam 4 kanala i ta mi treba 8 elektroda i da su 2 elektrode po kanalu jer treba za struju da bi radila biti priključena i nula i faza. Baba nema pojma, ja idem na bankomat, a ona zove tehničara da pita. Na kraju kaže: "Bili ste u pravu, ja sam se zabunila, u pakiranju su 2 elektrode". I tako pljunuo ja 260 kn.

I mislim si ja, vrijeme je nešto za pojesti, kad eto tamo na Vrbiku dva restorana i računam ja da ne može tak daleko od grada biti skupo. A ono cijene kao na moru! I još sve puno nekih mafijaša, očito peru pare tam. I tako lutam ja lutam i naletim na neku pečenjaru i tamo se najedem. :)

Došao sam doma oko 16:30 h, skinuo se i u krevet na TENS. Prvi program super, kao da sam u toplicama. Za Compex koji je za jačanje mišića sam našao sličan program za fitness, jer je moj TENS uređaj i za fitness i za beauty i za TENS. :) Sad samo moram vidjeti da li ću imati alergiju na ove elektrode. Najbolje bi mi bilo naći one gumene koje se vezuju trakom jer onda njih ne moram zamjenjivati. Ovo je skup sport sa jednokratnima, jer kad se gel odlijepi onda počne peći i tresti kao ludo!

Dobra je stvar da me više ne boli kuk, pa razmišljam da sutra krenem na bazen.
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #154 : Rujna 07, 2016, 21:12:47 poslijepodne »
Naradio si se ti Henrik danas,za razliku od mene,ja naprosto neznam šta se to danas tu kod nas dešava s vremenom.Najprije sam u jutro jedva ustala,poslala djecu u školu maznula zalidar i nazad u krevet,oko 12 je već pao i brufen i ljek za želudac jer me i on rasturo,Oko 13 nisam mogla stat na nogu uzela Doretu nazad u krevet noga boli ja cvilim pa još jedan brufen pa odluka da nejdem na terapije,pa još malo cviljenja pa zalidar i norb.i sad još uvjek ćekam.Šta sam ja radila na tim fiz? Dali mi galvanska možda smeta?Vježbe su nikakve jaće sam doma vježbala.A struju uopće ne osjetim ni na križima ni na nozi,ili je stvarno vrijeme krivo? Moram priznat da mi je danas jedna od jačih epozoda.Nadam se da će sutra biti bolje >:(
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1

ladyanita

• Hero Member
  • Žena si !!! Možeš sve....
« Odgovori #155 : Rujna 07, 2016, 21:43:48 poslijepodne »
Baš mi je žao Ljiljana što ti se to dešava. Sad ti je već stvarno trebalo krenuti na bolje. Dok malo bolje razmislim,pitam se da li je ta tvoja operacija imala kakvog smisla  :-[
Mene je malo danas nakon struja boljelo stopalo,ali ništa strašno. Jedino je bol bila malo drugačija i mislim sigurno da je malo reakcija na struju bila. Kak sam bila živčana od jučer čudo je da nema nekih jačih bolova. Vježbala pa sam sve u šesnaest ko da vježbam svakodnevno godinama. Čak je i fizioterapeut došao do mene da me pita dal sam možda već bila tu? A htio mi je dati nadzor kod vježbanja,a kad ja ono rasturam.
Upoznala sam danas i neke ljude koji su operirali hernije diska i  to jednom,a ponašaju se kao da će sutra umrijeti i to je strašna operacija....jbt kao da su deset puta operirani i misle da sam ja tu došla kao bezveze. I onda velim da sam dva puta operirana i onda utihnu...odmah ih ušutkam. Pa si mislim da znaju Vas i kaj proživljavate,sigurno bi se u zemlju zakopali. Hahaha njima je to bauk,a nama su već te operacije kao da vadimo zub....ima čudaka stvarno svakakvih ;)
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #156 : Rujna 07, 2016, 22:36:45 poslijepodne »
I meni je danas bilo lose, ali Ja Sam za operaciju,  jos i zenske stvari,lijeva noga u komi, pa boli desna strana kriza otraga iznad kuka, pa lijeva negdje iznad trtice. Sve boli.
Trebam savjet posto idem na stabilizaciju dobiti cu kateter I 2 drena I sad me kopa dal da obucem pidzamu ili spavacicu. Nisam pametna... Pomozite.... I ne dizu me 48 sati od operacije...

Ljiljana a ne znam kaj bi ti pametno rekla , vec ti je trebalo biti bolje, a tebi iz dana u dan sve gore... Draga drzi se ....
Henrik je aktivan cijeli dan, I Ja bi tako...

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #157 : Rujna 07, 2016, 23:02:17 poslijepodne »
Meni je danas od popodne do navečer krenulo na lošije, zato što mi je živce razje... familija sa očeve strane. Odnekud, iznebuha, nakon 10 godina mi se javila strina (ne znam odakle joj broj) da mi kaže da je čula da sam operiran u Dubravi i da šta joj se nisam javio jer ona bi potegnula vezu (tamo radi kao čistačica). Odgovorio sam da prvo nisam operiran u Dubravi, a drugo da sam imao veze na većim instancama. Onda me je... da mi se sad to sve vraća jer nisam operirao kičmu kao dijete pa sam odbrusio da bih da je otac plaćao alimentaciju. Moja majka ga je tužila u vrijeme kad je indicirana bila operacija, ali on nije htio platiti ni lipu, prijetio je na sudu bombom i na kraju sam alimentaciju dobio sa navršenih 18 godina kao osoba s invaliditetom jer se spor vukao 10 godina. Mlatio je suprugu koja ga je jedina uspjela natjerati da bar malo plaća alimentaciju kad je presuda stigla, a on je zapijao pare, bar 20 puta je bio u teškom deliriju u Vrapču i Vinogradskoj. Na kraju se ona ubila tabletama u Maksimiru. I onda mu još nađem profil na faceu na kojem je on sada "jedno" sa novom ženom, koja se pojavila iz Vrapča i fura na Hare Krishnu. Cijela povijest zlostavljanja iz djetinjstva i sve njegove gadosti su mi prošle kroz glavu. Blokirao sam i njega i cijelu familiju s njegove strane. A što je najgore od svega, morat ću ići na socijalnu pomoć, a kod njih je uvjet da ga tužim za alimentaciju. Nije da mi je teško voditi pravni spor, ali ne mogu gledati njegovu odvratnu njušku!

Odradio sam na kraju večernje vježbe, večerao i sad pet pilula u usta. Osjećam se kao zadnja truležna tekućina!

A ovi što crkavaju po toplicama nakon prve operacije, hahaha, kad su vidjeli moj ožiljak ušutjeli su se svi! :D
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #158 : Rujna 07, 2016, 23:45:20 poslijepodne »
Baš mi je žao Ljiljana što ti se to dešava. Sad ti je već stvarno trebalo krenuti na bolje. Dok malo bolje razmislim,pitam se da li je ta tvoja operacija imala kakvog smisla  :-[

Ma ja isto mislim da jaće boli jer sam pod stresom ovih dana,onda se malo poklopi vrijeme i evo problema >:(.Još uvjek mislim da je imala smisla onda mi nikakvi ljekovi nisu pomagali htjela sam se bacit pod vlak,nisam mogla hodat jer sam padala znaći onda bolovi 10- a evo danas su sedam obićno su uz ljekove 4-5, Meni treba očito puno više vremena,osjetim da su mi se leđa zakljućala ali to traje već neko vreme nema više za mene ćućnja s ravnim leđima.padam na njih,vjerojatno se radi o nekom sitnom pokretu kojeg ja nisam svjesna pa se sada to upalilo.ugl.sutra ču se odmorit i fizićki i psihićki,i idem na fiz.pa ću možda skužit ako mi nešto ne paše,uglavnom trebam poćet pit više rakije a manje zalidara ;D,šta vi mislite 8)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #159 : Rujna 07, 2016, 23:59:20 poslijepodne »
Ljiljana, ja sam pio sve one i najjače pilule s alkoholom i ništa nije djelovalo. Iste misli su bile o bacanju s petog kata, vlaku na ranžirnom kolodvoru, pilulama, ali niš od toga. Kad bi došlo malo bolje onda bi prošlo, a to bi obično bilo popodne. Noću i ujutro opet razmišljanja o vlakovima! :D Tak da i ja mislim da je nakon operacije znatno bolje, ali imamo uspone i padove. Jedino da nađemo neko duhovno stanje u kojem se osjećamo posve mirno i bez problema. A ne znam kak to. Da osnujemo vjersku zajednicu?
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #160 : Rujna 08, 2016, 20:05:16 poslijepodne »
Henrik ponekad su dovoljni i tvoji postovi koji me nekad od srca nasmiju ;D,a smijeh je ljek ;D.Odradila sam fizikalnu uz pomoć ljekova,Na vježbama mi je bio moj Duško razmasirao mi stopalo pomago kod vježbi nadam se da bude ostao vodit moju grupu,Galvanska ista stvar kao u utorak kao da ju ni ne primam,ali bez obzira na to lakše gibam stopalom jedno sat vremena poslje tretmana.imam ja doma TENS ali mi se ćini da je ta struja na fiz drugaćija barem ta galvanska.umorna sam ko konj nadam se da sutra neće jako bolit tak da mogu i sutra sve odradit i da mi pomognu,budemo vidjeli dan po danu 8)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #161 : Rujna 08, 2016, 22:26:13 poslijepodne »
Danas je bio dobar dan, ali valjda zato kaj je bilo sunčano! :D Dodao sam i plivanje tjelesnim aktivnostima, jedino što ne mogu odraditi nabavku klope više sam niti skuhati sam, bar ne nešto složeno. To me baca u komu jer sam uvijek bio gurman i volio pripremati gozbe za goste.  :'( Od simptoma ima malo bolova u nogama od umora, ali ne osjetim živac. Najjače boli desni lumbalni mišić. Sad sam se napio šake svojih tableta i čekam da utonem u san pa da vidim sutra kakve će biti aktivnosti. Ne idem u MUP po osobnu jer mi se neda, radije ću u ponedjeljak ujutro prije nego odem u zatvor (službeno, da si ne bi mislile kaj sam napravil).

Ljiljana, naravno da si bila sretna nakon masaže. I ja bih bio. To ti se zove "happy ending"! :D
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?