U Irsku moram otići jer mi je ona dugoročno poveznica da se spasim iz užasa od ove države. Put nije problematičan jer imam organiziranu asistenciju u obje zračne luke, prilagođen hotel i program. Nešto se zaje.. sa kičmom vjerojatno u transportu busom jer voze fakat katastrofalno ili zbog nošenja hrane iz dućana. Najviše me boli desni lumbalni mišić, on pak ne reagira niti na tramal. Noge više ne bole. Kad se vratim iz Irske idem na nekakvo snimanje, na kontrolu kod neura i onda u Ambulantu za bol. Danas ću od LOM tražiti pomoć i njegu u kući da mi bar jednom tjedno dođe netko pomoći pospremiti po stanu, jer neke stvari kao što je pranje veša, slaganje u ormar, pranje posuđa i poda, jednostavno ne mogu nikako obaviti. Onda mi se buni cimer da sam *****, što i jesam, gosti mi dođu pa me zajebavaju da smrdi i da je neuredno, a nitko da se primi metle!
A familija je poslana ravno u PM; nikad se nije dogodilo da liječnik savjetuje pacijentu da ne govori ništa obitelji o svojoj bolesti, ali očito je i sam vidio kako su svi ludi. Oni su pak jako bezobrazni, mama me zvala da bi me još i vrijeđala i derala se, pa su sada svi brojevi blokirani. Ako mi se počnu dovlačiti ispred stana onda ja zovem policiju i tražim zabranu prilaska. To sve polazi pak od brata koji godinama hoće dokazati da on nema shizofreniju, nego da smo shizofreničari ja i druga sestra, a mama ga pak u tome podržava jer je ona isto ludara!
Anita, tebi super ide na oporavku! Samo, meni je isto u toplicama bilo bolje, ali nakon povratka čim se pokušam vratiti u uobičajeni život nešto se sjebe!