Autor Tema: Naša mala Brbljaonica  (Posjeta: 284740 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

ladyanita

• Hero Member
  • Žena si !!! Možeš sve....
Odg: Naša mala Brbljaonica
« Odgovori #216 : Rujna 15, 2016, 21:09:49 poslijepodne »
Evo mene i šaljem pozdrave sa Maldiva  8)
Osjećam se super,izgleda da su se počele kockice slagati svaka na svoje mjesto. Evo jučer prvi put navečer u krevetu da me nisu prsti zezali. Ima tu i tamo malo nekih bolova,ali nije eto vrijedno spomena. Npr.vratim se sa vježbi iz bazena i počne malo boljeti noga,onda odem na strujice pa se smiri. Kod vježba u bazenu nogu još ne mogu podići i ispružiti kako sam recimo mogla nakon prve operacije...čini mi se da će to tako i ostati.Uglavnom...kad bi tako ostalo ko što je sad, ja bi bila prezadovoljna.
Sutra idem malo doma na vikend,fale mi djevojčice,a i trebam čiste ručnike jer sam puno po bazenima i to treba oprati,a i nisam baš  ponijela odjeću za hladnije dane.

I sve informacije upućuju da su Varaždinske i Daruvarske toplice najbolje....ovo ostalo je sve tak,mlaka voda..
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #217 : Rujna 15, 2016, 22:03:03 poslijepodne »
Fantasticno! Te toplice su prava stvar, čuo sam od dosta ljudi da tamo stvari bas sjednu na svoje mjesto.
Znaci Varaždin (Minerva) ili Daruvar uz nadoplatu za sobu...good to know  :)

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #218 : Rujna 16, 2016, 07:47:00 prijepodne »
Za svaki slučaj računaj i Minervu uz nadoplatu jer ako imaš sreće te smjeste u Minervu,a ako ne onda ju bolje nadoplatiti jer Terme su koma što se tiće smještaja,a za terapije ne znam jer nisam probala.
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #219 : Rujna 16, 2016, 14:52:13 poslijepodne »
Za svaki slučaj računaj i Minervu uz nadoplatu jer ako imaš sreće te smjeste u Minervu,a ako ne onda ju bolje nadoplatiti jer Terme su koma što se tiće smještaja,a za terapije ne znam jer nisam probala.

nadoplatim, ako ne budem sretne ruke, dosta mi je bilo pročitati oni tvoj post o Termama  ;D

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #220 : Rujna 16, 2016, 16:10:55 poslijepodne »
U Daruvarskim je nadoplata samo za jedno krevetne sobe i apartmane,što po meni iskreno nema potrebe,jer su i dvokrevetne sobe ok,imaju svoje kupatilo,tv,i balkon većina,nekak mi se ćini da sve ovisi kakvog cimera dobijete,mada mislim da i na to paze,evo ja recimo nikad nisam bila s nekom starom bakom.ako mogu mislim da slažu približno po godinama.U Daruvaru je največa fora što se plača bazen,ali ako uzmeš odmah za više dana bude jeftinije.Evo ja lani nisam uzela tu kartu za bazen nije bilo baš para a i nisam htijela,nego sam glumila turističkog vodića i šetala ekipu po gradu i okolici,kad se toga sjetim kolko mi je onda bilo bolje,užas...ovo če sad potrajat,taj oporavak,da sam se bar odmah vratila neurokirurgu :'(,a ne glupača mislila da je to sve normalno,e sad ću platit danak.a znam da bi svi mi voljeli vratit vrijeme,ali kad nemože.Nego šta je tu je guraj kak znaš i umješ 8)
St.post  fract vertebrae L4 aa XI
St post interlaminectomiam L5-S1 dex.
St.post reinterlaminectomia,adhaesiones L5-S1
st.post ESI 2X, et EPIDUROLIZA.
st.post RF (radiofrekventna denervacija od L2/L3-L5/S1-obostrano)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1
Spondiloartroza,spondiloza....
Sy,c,cc Radiculopathija C8-Th1
st.post spondylodesisLl5-S1 cum PLIF

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #221 : Rujna 16, 2016, 18:04:04 poslijepodne »
Ljiljo kakvi su bazeni u Daruvaru? jel to termalni vodeni park Aquae Balissae?

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #222 : Rujna 16, 2016, 19:54:10 poslijepodne »
Ne nisu,vodeni park je posebno tj.udaljen nekih 50m.od toplica,U toplicama imaš posebno bazen gdje samo vježbaš pol sata,a u djelu gdje su sobe imaš unutarnji,vanjski manji,i vanjski veći,Karta dnevna za goste hotela je bila 21-23kn.za jedan ulaz,znači uđeš i budeš kolko hoćeš.Evo da ovom prigodom javim da se Natali probudila ;D,i bude se javila kad bude bolje,trenutno je u onoj fazi da misli da će umrijet.
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #223 : Rujna 16, 2016, 20:04:20 poslijepodne »
Ja sam kao i Henrik zbrisala malo doma. Sretna sam jer me ništa ne boli i kaj mi je vaga pokazala 55 kg 8) puna sam energije i mogla bi ovog trenutka očistiti cijelu kuću,ali ipak neću.
Promjenila sam si i slikicu jer je trenutno tak kak piše.

Danas sam išla u ljekarnu u Minervi pitati za kinesio tape i imaju 5 boja o tome budem napisala u ponedjeljak,za šta je kija namjenjena točno jer sam zaboravila. Cijena je 38,50 kn za jednu traku.

Sad idem na moj nadmadrac da se dobro naspavam,a sutra ako bude sve ok ide se na Hladno pivo....kirbaj i koootlovina...hahaha ;D
Pozdrav svima....

Nataliiii.....javiii seee  :-*
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #224 : Rujna 16, 2016, 20:58:00 poslijepodne »
50m je ništa to bez problema mogu i u ovom stanju  ;D ;D...vidit ću još ali definitivno je izbor pao na ta dva mjesta.

Natali samo polako, od sada za tebe ide samo nabolje  ;)

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #225 : Rujna 16, 2016, 21:02:45 poslijepodne »
Aaaa...u Minervi odeš iz sobe i pravac lift. Spustiš se na -1 tu su fizikalne i bazen za vježbe,ako želiš na velike unutarnje ili vanjske bazene stisneš u liftu -2...ne moraš ni van iz hotela...hahaha
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #226 : Rujna 17, 2016, 01:11:22 prijepodne »
Evo da vam javim. Operirana I ne spavam. Ali nije od bolova nego od spavanja cijelog Dana a bolove koje  sam imala mislila da cu krepat, Ali doslovce.... Otisla u salu prije 8 I dosla poslije pola dva. Ukratko imam 4 sarafa, 2 sipke I dva cage I unutar ta dva cagea jednu bananu ( tako mi objasnio jedan od operatera). Kateter ni ne osjetim, I imam dva drena. Sada to , Ali otvorit cu novu temu svoje operacije mad dodjem doma. 
Pozdrav svima

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #227 : Rujna 17, 2016, 07:41:57 prijepodne »
Drž se Natali  :-* znam da je teško,ali proći će...a za par dana se bude smirilo  :-* :-*
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

Ovčica

• Forumas
« Odgovori #228 : Rujna 17, 2016, 08:55:46 prijepodne »
Drž' se Natali! Šaljem pozitivne vibracije da ti bolovi nestanu (znam da ne mogu odmah), no što je brže moguće.
Krešo, potpisujem Ljiljanu. Paze da stave osobe približno istih godina. Ako si u stacionarskom odjelu (1.kat), što preporučam da ti piše u otpusnom jer su tamo kreveti kao u bolnici i svi aparati su u funkciji. Namjestiš ga u položaj koji želiš  :D. Sestre su jako ljubazne. One navečer posebno voliš kad dođu u vizitu i dijele ljekove  ;D. U Daruvarskim također imaš liftove. U gradu itekako imaš gdje popit točeno Staročeško, Bogu hvala, jel-ipak je pivovara nasuprot toplica ;D. Cijena je smiješna 2kn/1dcl. U samim toplicama je kafić gdje također služe spomenuti slad; Ledov sladoled (5kn/kugla), kolači po 7kn, pizza 20-25kn. Malo dalje u parku je Arcadia koja isto ima restoran i caffe bar. Cijeli park ima otvoren wi-fi od Daruvarskih i veza je odlična! Gradić je lijep, dućani (Lidl, Billa, Konzum, Dm, Bipa, lokalni), slastičarne, restorani, kino, dućani s tekstilom, tehničkom opremom, foto radnja, papirnica...plac je srijedom  ;). Aqua park je posebna ustanova, kao što ti je Ljiljana rekla, 50m od toplica-tj.vidjet ćeš ga iz parka i dvorane već. Ja sam išla s obitelji pa ne znam cijenu pojedinačne karte (nazovi ih). Voda u bazenima je oko 32` do 35` nutarnji (u toplicama). Za kartu u toplicama imaš više opcija-ovisno hoćeš li uzeti dnevne ili po ulasku. U toplicama je i wellness centar, frizer, kiosk. ..ma sve što trebaš. Naravno sportski odjel. Možeš nadoplatiti teretanu (uz dopuštenje fizijatra) oko 200kn je sat. McKenzie je ista cijena. Ručna masaža (ako ju ne dobiješ) za 15' je 45kn čini mi se, a 30' je 100kn (ako sam dobro zapamtila). Dok je u wellnessu 45'-130kn (al se ne može usporedit s Franjinim rukama iz toplica ;D).  Ako ti je potrebna još koja informacija-pitaj. E da, uvijek naiđeš na osobu koja ima tegobe poput tvojih (zato i jesmo tamo), srodnu dušu za popričati/prošetati/popiti piće...Od osoblja i sestara, svi su jako ljubazni i uslužni. Konobari ti donesu u sobu što god naručiš (od kave do hrane). U sobi je telefon i lcd tv. Sobe na 2., 3. i 4. katu su lijepo uređene, poput onih u hotelima, ali imaju nizak krevet, standardni. Što se tiče samih fizioterapeuta; ja sam bila u vrijeme godišnjih odmora; možda i nisam upoznala sve, ali par vrhunskih jesam (na svakoj terapiji), a ostali su svi stručni i dobri, skužiš tko je uslužniji/tko radi samo po školski/tko zna i voli ono što radi. Svaki tjedan se mijenjaju, no nekolicina njih ostaje na svojim odjelima. Ukoliko ti se ne sviđa hrana u restoranu, možeš si nadoplatiti i švedski stol-gdje imaš više obroka (mada ide iz iste kuhinje ;) ), dok je u ovom 'bolničkom' izbor od 2 menija svaki dan za ručak i večeru.
8.7. 2016. Flavektomija L5-S1
                Mikrodiscektomija
Ekstruzija diska L5-S1
Protruzija diska L4-L5
Hipolordoza cervikalne kralježnice
Thorakalna kifoza
Lumbalna alordoza

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #229 : Rujna 17, 2016, 09:51:27 prijepodne »
Eto ovčica nahvalila moju malu zabit,pa ja neću ništa dodavati,da nebi bilo svaki cigo svog konja hvali,a več sam i u prijašnjim postovima pisala da što se tiće toplica nisam objektivna.Malo da vas izvjestim o stanju koje je isto nakon 10 dana fiz.još sljedeći tjedan imam ići pa sam gotova.Jućer digla novu turu ljekova tako da samo opušteno.Kinezio traka radi s ljeve strane s desne još ništa,neću ih skidat dok se nepoćnu odljepljivat.23.9 če biti 3 mjeseca od operacije i sad kad radim neku procjenu boli (bol prije operacije 10 ) ja sam sad na 6,7,8,.Eto da bar padne za još 2,pitala sam fiziće za to otkazivanje noge kažu da ima nade da prođe,ali nek za svaki slućaj neidem nigdje sama ;D.Što se svega tiće sad sam opet u zen fazi-samo opušteno.Neznam jesam li vam napomenula da je bol sad drugačija u leđima.Boli me isto kao kad je pukao kralježak.filing kao da me neko tuko letvom po leđima,a kraljica noga s njom je isto kao da imam petardu koja će puknut svaki ćas,onaj pritisak ludi,Danas samo horizontala....
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #230 : Rujna 17, 2016, 10:56:23 prijepodne »
Natali drži se, sve će ovo dogodine biti lani  ;) još par dana i najteze je prošlo, a onda opušteno.

Ovčice hvala na iscrpnom izvještaju, masu korisnih informacija  :). U Varaždinu sam bio 5-6 puta, al u Daruvaru nikad, pa možda bas to i prevagne na stranu Daruvara, jer je očito da su oba lječilišta super. Al ajmo najprije odradit op.  :o

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #231 : Rujna 17, 2016, 16:03:51 poslijepodne »
Ja ne znam odakle da vam počnem pisati jer sam izbezumljen.

Ponovo su se javili jaki bolovi u LS, zdjelici i obje noge. I jučer navečer popijem ja Normabela ne bi li se opustili mišići. Prvo šaka od 2 komada, pa od 3 komada, a to su sve po 5 mg, dok ih nisam smazal 10. I to je 50 mg. I na netu moja sestra iz Kanade i ja s njom pričam i kažem kako mi je svega dosta, da sam popio i četiri Zaldiara što je oko 200 mg tramadola. I zabunim se pa kažem 100 mg Normabela, a ne 50 mg, jer sam bio drogiran, a učinak 0 bodova. Da bi ona iz Kanade, umjesto mene, nazvala mojeg ludog brada koji mi je poslao u 3 u noći policiju i hitnu i rekao da ću se ubiti. Ja otišao malo u kadu, pa mislim da je bolje da prošećem i odem na zrak, a kad ono na vratima tri policajca... I pozvali hitnu, ali smo OK pričali i ja im kažem sve i oni ne vide problem, ali eto hitne za svaki slučaj.

Ljudi, s tim lijekovima, moj je nalaz kao da sam posve kardiovaskularno, neurološki i pulmonarno zdrav. Naime, doze su jake, ali ja sam kronični pacijent i to kod mene ne djeluje. I liječnik mi objasnio da je 50 mg Normabela kod zdravog čovjeka da ga sruši bez problema, ali sam ja tolerantan i ne djeluje. Pitao je da li moja sestra iz Kanade ide kod psihijatra i ordinirao mi dvije injekcije dexamethasona, ketanola i još normabela, ahahahaha!

Uglavnom, sestru sam poslao u tristo pi... i dobro joj se zaprijetio tako da me odmah odfrendala i blokirala. Mamu sam poslao isto u PM jer je ona bila pored brata i mogla mu je reći da ne zove hitnu, a brat je pak shizofreničar koji hoće dokazati da su svi ludi, a on zdrav i jedva je dočekao priliku. Prije nekoliko mjeseci je, isto uz majčinu podršku, pozvao policiju i hitnu sestri u istom stanu sa tvrdnjom da je prijetila da će ih "zaklati na spavanju". To je bila istina, ali je on prije toga nju toliko izludio da je poludjela. Na kraju je hitna ponudila mami i njemu da odu u Vrapče.

Uglavnom, injekcije su djelovale do jutra, ali je danas sa familijom nastavljen rat. Mama kad je otkrila da mi je otac sa osam mjeseci slomio kičmu nije ga prijavila da ne završi u zatvoru, kad mi je dijagnosticirana skolioza sam sam išao i kod dr. Kovača na kontrole, sredio papirologiju za ortozu, sam išao na izrađivanje kalupa i preuzeo je, a kad je kirurg preporučio zahvat onda je rekla da je najbolje da me brat liječi bioenergijom. Kad to nisam htio, umalo su me oboje namlatili i na kraju me jedno ljeto poslala kod ujaka da mi pak on rukama i bioenergijom izliječi kičmu. Naravno, lagao sam da je bolje jer sam o njima bio ovisan i nisam htio da me zlostavljaju. Nikada mi ništa nisu pomogli, i na kraju su mi pozvali hitnu da me odvede u Vrapče. Usred noći, dok je bila policija doma, nazvao sam frenda koji je sudac Vrhovnog suda da mi pomogne da izađem van ako me ovi pak odvedu, ali je sve bilo OK.

I sad nova drama. Bolovi su užasni, lijekovi ne djeluju. LOM ne radi jer je subota, ali mi se javila i vratit će me na kiruršku terapiju od 300 mg tramadola na dan, pojačati s Brufenom, staviti 10 mg Normabela, poslati u Ambulantu za bol. Organizirat će mi patronažu da mi pomogne bar jednom tjedno spremiti po kući jer me cimer je.. da svuda imam stvari, pa mi je toliko s tim bolovima razmrdao živce da sam sve svoje stvari oko sebe bacio direktno s petog kata! Pas mater! I još sam ga namlatio i izbacio iz sobe, pa se rasplakao i otišao po te stvari. Umjesto da me pusti na miru s tim bolovima, on je.. o čistoći! Sad će doći patronažna sestra pa samo nek nešto kaže! LOM je postala odlična, fakat. Odmah je reagirala samo ne može ništa preko vikenda.

Sada sam popio 2x50 mg tramala, Brufen 600 i Controloc. Strah me otići na hitnu jer su me ovi prijavili policiji da sam samoubojica, ali mi je frendica doktorica rekla da to nema veze i pozovem hitnu ako mi bude lošije i ovo ne pomogne. Sad treba preživjeti vikend. Dakle, vraćam se natrag na kiruršku terapiju.  :'( :'( :'( A da ne kažem da danima nisam spavao kako spada. Onda me cimer je.. da zašto tako spavam, da je to depresivno, ću ja njemu dati jedan tramal od 50 mg iz kapsule pa da vidi. To je jedna šestina onoga što ja popijem dnevno!

I eto, ne znam da li plakati ili poludjeti. Da imam snage, bome ne bi bio suicid nego fratricid i matricid!
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

Ovčica

• Forumas
« Odgovori #232 : Rujna 17, 2016, 19:17:22 poslijepodne »
O Ljiljana i Henrik  :'( :-[
Nemam niš pametno za reći, samo bi vas najradije zagrlila!
8.7. 2016. Flavektomija L5-S1
                Mikrodiscektomija
Ekstruzija diska L5-S1
Protruzija diska L4-L5
Hipolordoza cervikalne kralježnice
Thorakalna kifoza
Lumbalna alordoza

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #233 : Rujna 17, 2016, 19:38:15 poslijepodne »
Kao sto Ovčica kaže, nisam nikad (fala Bogu) imao takve bolove, pa i nemam nikakav pametan savjet, osim sto se mogu nadati da ste još u fazi "namještanja" odnosno prilagodbe tijela novim stanarima.
A ovo drugo, vam sigurno utječe na stanje, stres i napetost organizma, pokušajte to staviti sa strane, sada ste Vi najbitniji sebi, neki odnosi se poboljšaju sami od sebe kada ih ignorirate par godina.
Ili ne, ali opet nemate nepotrebni stres.