Autor Tema: Naša mala Brbljaonica  (Posjeta: 284754 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Henrik VIII

• Hero Member
Odg: Naša mala Brbljaonica
« Odgovori #270 : Listopada 04, 2016, 14:13:40 poslijepodne »
Eto, kad smo kod preživljavanja, da se i ja javim. I vijesti nisu dobre. Naime, eto i konačne potvrde da se zbilja radi o Scheurmannovoj bolesti, s time da nije samo kičmu zahvatila nego i oba kuka. Tako nalaz kaže da su uži zglobni prostori koksofemoralnih zglobova uz početnu sklerozaciju krovova acetabuluma, što znači da se moram paziti kao da imam 65+ godina. Za nekog od 80 to bi bio dobar nalaz! Tako da slijedi set vježbi i za kukove, sad bar znam zašto bole, šake tableta u usta i čekaj da život prođe! Ako ostanem pokretan do 50 bit će dobro!  :'(
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #271 : Listopada 04, 2016, 19:05:41 poslijepodne »
Henrik zao mi je sto to cujem.
Zelim svima poruciti koji nisu operirani a nemaju teski deficit neka ne idu na operacije jer cete visiti po bolnicama konstantno I jednom kad krenete, opet cete ici I tako u krug ili cete trpiti bolove koje ste trpili I prije operacije......sve je to zacarani krug.....

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #272 : Listopada 04, 2016, 21:01:31 poslijepodne »
Samo da prijavim malu novost...naime mene opet boli jace nego jucer i prekjucer. Jos nisam u fazi kao prije 5 dana, ali sa nestrpljenjem cekam jutro  ;D
Idem se ukomirat tabletama.

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #273 : Listopada 05, 2016, 01:14:51 prijepodne »
Mene ne bole više tak užasno mišići, kukovi su malo počeli drndati od kišurine i zime. Mislim da su mišići popustili jer sam se vratio na 68 kg, a čim sam dosegao 70 počeli su boliti. Bit će da treba biti mršav kao štap!
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

Ovčica

• Forumas
« Odgovori #274 : Listopada 11, 2016, 14:29:38 poslijepodne »
Bit će da treba biti mršav kao štap!
Ja sam na cca 51 kg pa me boli i živac i rana i križa. Vježbam svaki dan pa bol u mišićima ne računam (mada me bicepsi rasturaju onak lagano). Ne znam jel u Ljiljani ima 45 kg s cipelama i robom ;D. Kak je kod tebe Ljiljana? Da vidimo kak je suditi bol po kilaži ;)
8.7. 2016. Flavektomija L5-S1
                Mikrodiscektomija
Ekstruzija diska L5-S1
Protruzija diska L4-L5
Hipolordoza cervikalne kralježnice
Thorakalna kifoza
Lumbalna alordoza

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #275 : Listopada 11, 2016, 15:39:27 poslijepodne »
Hahaha ima u meni 40kg sa robom,i nemože se bol mjerit po kilaži,neko može imat i 90kg.pa ga nemora boljeti.Stvar je u mišićima.svima nama trebaju mišići a ne salo.Sad je pitanje kako dobiti mišiće kad dnevno pijem po 12 tableta,pa nemam ni apetita niti mogu pošteno vježbati.Svak je jedinka za sebe i drugaćije podnosi bol,i ima drugaćiji prag boli.tako da ljudeki moji ja mislim da se nemre bol mjerit niti po kilaži niti po broju objavljenih postova.Nepreostaje nam drugo nego uzimati čarobne pilule i čekati čarobni dan ozdravljenja 8),držite se svi :)
St.post  fract vertebrae L4 aa XI
St post interlaminectomiam L5-S1 dex.
St.post reinterlaminectomia,adhaesiones L5-S1
st.post ESI 2X, et EPIDUROLIZA.
st.post RF (radiofrekventna denervacija od L2/L3-L5/S1-obostrano)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1
Spondiloartroza,spondiloza....
Sy,c,cc Radiculopathija C8-Th1
st.post spondylodesisLl5-S1 cum PLIF

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #276 : Listopada 11, 2016, 18:45:02 poslijepodne »
ja sam prije op imao nesto preko 100, sad sam možda malo ispod....al brijem da sam full viši od vas, odnosno bar kako bi cartman rekao...imam teske kosti  ;D ;D ;D

Ovčica

• Forumas
« Odgovori #277 : Listopada 12, 2016, 11:31:57 prijepodne »
Ima u meni 176cm  8)
                Mikrodiscektomija
Ekstruzija diska L5-S1
Protruzija diska L4-L5
Thorakalna kifoza
Lumbalna alordoza

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #278 : Listopada 12, 2016, 11:38:50 prijepodne »
Ima u meni 176cm  8)

onda definitivno moram smršavit  :-\ :-\ :-\

Ovčica

• Forumas
« Odgovori #279 : Listopada 12, 2016, 12:00:00 poslijepodne »
Krešo, vjerujem da će vrijeme pokazati svoje. Nakon toplica i daljnjom tjelovježbom vidjet ćeš utječe li tvoja kilaža više/manje na bol ukoliko će i dalje biti prisutna i koliko. A sve ovisi  koliko i kakvim tjelesnim aktivnostima si se bavio i prije operacije.
                Mikrodiscektomija
Ekstruzija diska L5-S1
Protruzija diska L4-L5
Thorakalna kifoza
Lumbalna alordoza

ladyanita

• Hero Member
  • Žena si !!! Možeš sve....
« Odgovori #280 : Listopada 13, 2016, 09:51:45 prijepodne »
 :-* Malo da Vam mahnem ;) ja sam eto moglo bi se reći čak i super,ali me malo napada nekakva depresija jer to domabbiti čovjeka ubija.
Moram još na fizikalne i sad je tu nastao problem. Znala sam da je u Čakovcu duga lista čekanja,ali da pa je tak strašno to nisam znala. Išla sam preko veze i dobila termin 26.01.2017.god. inače već upisuju za travanj. Uglavnom ostala sam bez teksta,a i moja Lom. Sad mi je preporučila Koprivnicu i naručila me,samo trebam sad skoknuti po narudžbu. Sam mislila u Medikol,ali mi je već lagano dosta tog plačanja :P  a i samo je 10 dana,a moglo bi se desiti da vele još...e onda bi nadrapala.
Jedino su ti prstići na nogama problem,ali sve više vjerujem da bude prošlo...
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

Ovčica

• Forumas
« Odgovori #281 : Listopada 13, 2016, 17:35:37 poslijepodne »
Danas sam bila na kontroli kod neurokirurga, 1.x nakon operacije. Pregledao je samo ranu; dotaknuo prstima i rekao kako je to super. Pitao jel me boli. Boli me- odgovorila sam mu, pokazala i ispričala gdje, a on je napisao da sam se oporavila, da imam uredan hod (ima 2-3 m od ulaznih vrata do stolca u nj ordinaciji) pa pretpostavljam da je primjetio pri mom dolasku. Također je napisao da nema živ.oštećenja i preporučio nastavak fizikalne terapije te kod njega kontrolu za 6 mjeseci. Pitala sam ga za protruziju L4-L5, odmahnuo je rukom da ćemo o tome za 6 mj.
Ne znam što uopće radim na ovom forumu više, jer sam ja super vjerovatno. Samo mi je čudno kako to sama nisam ustanovila??
Jel mi može netko od vas protumačiti što bi ova rečenica trebala značiti: ''Regresija bolova u nozi, ne uzima više tablete, povremeno bol u križima je uobičajena, bila u toplicama, dodatno oporavak.'' Jer je nalaz-uredan. Ne znam si ovo pojasniti. Ja mu velim da me boli, pogotovo otkako je zahladilo, da me nakon toplica užasno boljelo, da me boli i živac, da mi trnu prsti na desnoj nozi, da ne mogu više izdržati od 3 sata dnevno sjediti/raditi/hodati i on napiše da je sve uredno i kaže mi da bih trebala popiti koji normabel dnevno. Moram prespavati. Ak ne uzimam tablete (jer ne želim), vjerovatno sam dobro-moram si to utuviti u glavu-i da je ovo moje stanje dobro. ???
                Mikrodiscektomija
Ekstruzija diska L5-S1
Protruzija diska L4-L5
Thorakalna kifoza
Lumbalna alordoza

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #282 : Listopada 13, 2016, 20:24:56 poslijepodne »
Ovčice pa moraš dalje na fizikalnu, nemoj se zamarat tim....Uostalom on je neurokirurg, on je svoje napravio. Bez novog MR-a šta da kaže? Tebi (Nama) treba fizio da vrati sve funkcije kakve su i bile. A da se ne lažemo, boli njega (prosta riječ) sto tebe boli, ne treba te rezat ponovno i za njega si uredna. Samo ti dalje na terapije i glavu gore ;)

Ovčica

• Forumas
« Odgovori #283 : Listopada 13, 2016, 21:16:49 poslijepodne »
Hvala Krešo na odgovoru; ja sam se pogubila danas. Imaš ti pravo, on je svoje napravio; ostalo nije njegov dio posla. A o protruziji ćemo popričati ako se bude stanje pogoršalo. Je, sad mi je sve jasnije ;D. Hvala ti što si me prizemljio!
                Mikrodiscektomija
Ekstruzija diska L5-S1
Protruzija diska L4-L5
Thorakalna kifoza
Lumbalna alordoza

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #284 : Listopada 13, 2016, 22:19:56 poslijepodne »
Ovcice slazem se sa Kresom. On je svoj dio posla obavio, nemas nesnosne bolove, osjecas zivac jer dolazi zima ( tada je najgore za nas) mi volimo da je toplo. Trnut ce ti noga jos neko vrijeme, a sad koliko sve ovisi o zivcu. Samo polako I sve ce doc na svoje.
Kreso I Ja idemo u daruvarske pa trebamo info iz prve ruke kako je tamo. Ja idem 18.11.. Molim te nam reci za terapije, fizijatre, vrijeme dorucka, rucka, vecere da znamo kombinirati vjezbe. Jel mozemo birati fizijatra ili nam dodijele nekog? Jel paze na tebe dok vjezbas?

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #285 : Listopada 13, 2016, 22:52:06 poslijepodne »
Znate kaj, svatko svojeg konja hvali da je najbrži. ;) Nije neurokirurgu baš milo da ne hvali svoje djelo. Ja sam dobio već dva stručna mišljenja da bi moju operaciju ipak trebalo ponoviti za razine od L2 do S1 jer je ovako samo 50% posla napravljeno. To nije isključio moj neuro, ali je njemu super da me ne boli živac. I hvala mu zbog toga, zaista, ali me sada jako boli neoperirani dio kičme jer sam se nakon predviđenog roka oporavka počeo više kretati. A postoje dva položaja da ne boli ništa: kad ležim i sjedim u poluležećem položaju, ali tako ne mogu funkcionirati. Uz to ide i degenerativna bolest kralježnice i zglobova sa čime on nema direktne veze, ali da rade holistički i svi se skupa nađu i dogovore, ja bih dobio odgovarajuće lijekove i prije pojave užasnih bolova.  I na kraju ću se ionako nastaviti dalje kontrolirati i liječiti u Njemačkoj pa što bude bit će. Bolnice specijalizirane za takve slučajeve "čovjek slon" kao što sam ja su u Munchenu i Berlinu. Raspitat ću se koja je bolja i idem na noževe! :)
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

ladyanita

• Hero Member
  • Žena si !!! Možeš sve....
« Odgovori #286 : Listopada 14, 2016, 00:27:32 prijepodne »
Hej...čekajte malo. Kolko sam got puta rekla da me boli nikad na nalaz nije napisao kontra. Svaki put je predložio ili fizikalne ili emng,dva puta novi magnet,ambulantu za bol,ESI,pulsne terapije i svaki put zakazao novi pregled. I kada ništ nije pomoglo zakazao je novu operaciju. Sad isto nakon fizikalnih imam pregled kod njega.
Samo dok sam imala strašne bolove sam se znala ljutiti na njega,ali on nikad nije digao ruke od mene.
Samo sam jednom prije izašla van,nego sam ušla u ordinaciju...i onda sam odmah htjela tražiti novog neura... .to je sve tu na forumu zabilježeno. Dok se samo sjetim koliko sam ga davila,mailove slala i uvijek mi je bio na raspolaganju.
Tak da mislim da nije njihovo sad sam te izoperirao,a dalje se snađi i liječi sam....mi smo ipak njihovi pacijenti  :-X  evo ja svojeg doktora ne bih mijenjala za ništa ahahaha jedino za RS   :-[
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #287 : Listopada 14, 2016, 07:07:00 prijepodne »
Ima doktora koju su dobri, a ima i koji ne vjeruju pacijentu. Ima i pacijenata koji ne vjeruju svojim liječnicima, ima onih koji im vjeruju previše. Ima i doktora koju si si tak iznad svih da misle da su nepogrešivi i ne prihvaćaju nikakvo mišljenje pacijenta. Ne bih ni ja mijenjao svog neura, iako imam malo kritika prema tome što to nije zašarafio do kraja, mada s druge strane razumijem da je u sali imao još jednog asistenta profesora i sve preostale spec. neurokirurgije i oni su znali najbolje dokle je to moglo ići. Problem je što naše bolesti nisu vezane samo uz neurokirurgiju, nego i fizijatriju, i reumatologiju, i liječenje boli, a kod sve dijagnostike i liječenja mi u principu posao obavljamo sami dok nam LOM služi više za propisivanje lijekova i obavljanje administracije. U sređenom zdravstvenom sustavu, LOM bi prikupio sva mišljenja, čak i razgovarao po potrebi sa kolegama specijalistima koji su se nama bavili, donio nekakav opći zaključak i to s nama riješio. No to tako ne ide i zato se sami mučimo sa zaključcima, posebno kada liječnici iste specijalizacije ili pak različitih imaju oprečna mišljenja. I u konačnici, činjenica je da smo mi zakonski obavezni se baviti svojim zdravljem. Tako čl. 3. st. 2. Zakona o zdravstvenoj zaštiti izričito propisuje da je svaka osoba dužna brinuti za svoje zdravlje. Prema tome, ne možemo se prepustiti kao klade i čekati što će doktor/i napraviti s nama, jer se može desiti da i oni pogriješe. Nije medicina savršena, mislim da je čak i psihijatrija više napredovala nego npr. fizijatrija. ;)

Ovčice, ako boli, a on tvrdi da ne boli, ili se jače deri :D ili traži drugo mišljenje. Osim toga, možeš se derati i kod fizijatra, pa će te on uputiti opet na kontrolu neurokirurga. Uredan hod ti je uredan sve dok ne padaš i ne moraš se koristiti pomagalom. Uredan hod bude i kad te boli (imam nekoliko nalaza neurologa s tim zaključkom), za neurokirurga bi neuredan hod bio loš znak jer bi uputio na ispade osjeta. Sigurno je da nećeš prilagođavati svoje stanje njegovom nalazu. Isto tako, liječnici su skloni generalizirati i uspoređivati pacijente uvijek sa onima kojima je lošije, a tebi je u tvojem tjelu najlošije pa da te boli i na 1. ;) On pak zna da ima i gore od toga kaj se ti sad buniš. Ali sumnjam da bi propustio pomoći ako bi se desilo neko veće zlo od toga.
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?