Autor Tema: Naša mala Brbljaonica  (Posjeta: 285240 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

ladyanita

• Hero Member
  • Žena si !!! Možeš sve....
Odg: Naša mala Brbljaonica
« Odgovori #288 : Listopada 14, 2016, 08:46:58 prijepodne »
Ja se evo " jakoo"brinem za svoje zdravlje. Ljuta sam sama na sebe jer uvijek čekam zadnji čas. Isto je bilo i sa kralježnicom...da sam išla na vrijeme doktoru možda sam mogla neke stvari izbjeći. I sad kad imam probleme s kičmom,ostalo opet zanemarujem. Razmišljala sam dal da vam se požalim ili ne,ali sad eto budem.

Vjerojatno sam napisala već tu da sam u ožujku bila na mamografiji i prepisujem s nalaza : Na granici lateralnih kvadranata desne dojke nalazi se pravilna sjena dimenzije 4×4 mm koja dif.dg.odgovara cisti.
BI-RADS 3 - preporuča se učiniti UZV pregled u roku od 6 mjeseci.

I ja to lijepo zanemarila jer mi je kičma broj 1. U toplicama sam se ja tog sjetila i ajde pitam ja neki dan LOM kako se dugo čeka na pregled i veli ona oko 3 mj. Pa velim da bi trebala ići i pita on koji broj mi piše ovaj Rads. Ja nwmam pojma i velim znam da je 4 mm. Pokažem nalaz i veli ona da moram ići i da me budu sigurno uzeli prije s obzirom na nalaz. Joj luda sam bila,to mi je mogla reći u ožujku (mada sad više uopće ne znam da li sam ja to njoj uopće pokazala). I odmah ja doma proučavat kaj je to Birads i ostala malo šokirana. Dakle neka skala rizičnosti od raka..i ide od 1 - 6. Divno ja sam 3,a to znaći da postoji mogućnost da je maligno. Moja mama ima 2 i na pregledu je svakih 6 mjeseci s obaveznom punkcijom.
I tako sam ja sad lijepo u panici...malo jačoj.
Išla me mama jučer naručiti na Uzv i teta na šalteru ju je naprašila umjesto mena da što čekam,da sam to već morala obaviti i da to nije za zezanje :-[  :-[
Dobila sam termin 14.11. i veli mama da je ženu koja je bila na redu prije nje naručila za veljaču.

I tak...sad mi još i to treba,a očito je da nesreća nikad ne dolazi sama.

Tak da sad mislim da sam fakat nemarna  :P 
Evo malo sam se pojadala vama jer vi ipak sve razumijete  :-* :-*
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

Ovčica

• Forumas
« Odgovori #289 : Listopada 14, 2016, 10:02:51 prijepodne »
Ovcice slazem se sa Kresom. On je svoj dio posla obavio, nemas nesnosne bolove, osjecas zivac jer dolazi zima ( tada je najgore za nas) mi volimo da je toplo. Trnut ce ti noga jos neko vrijeme, a sad koliko sve ovisi o zivcu. Samo polako I sve ce doc na svoje.
Kreso I Ja idemo u daruvarske pa trebamo info iz prve ruke kako je tamo. Ja idem 18.11.. Molim te nam reci za terapije, fizijatre, vrijeme dorucka, rucka, vecere da znamo kombinirati vjezbe. Jel mozemo birati fizijatra ili nam dodijele nekog? Jel paze na tebe dok vjezbas?
Natali, hvala ti što si me podsjetila i ti. Ma baš sam jučer bila izbezumljena, umjesto da sam sretna jer je sve s operacijom prošlo super, vjerovatno nema priraslica, ožiljnog tkiva ili komadića otkrhnutog diska (al to naravno sasvim točno ne mogu tvrditi bez MR), a živac boli - da, to je zapravo uobičajeno stanje i na ovu hladnoću ću ga osjetiti. Koliko vremenski dugo-budem vidjela kako vrijeme odmiče. I najvažnije pitanje koje sam trebala pitati neura mi je zapravo trebalo biti koliko je živac bio oštećen, kako bih se mogla bar malo utješiti, al s obzirom da je on rekao da nema ništa u računalu o meni i koja sam pak ja, mislim da mi na to pitanje ionako ne bi dao odgovor  :D.
Što se tiče Daruvarskih toplica, pročitaj moje prijašnje postove, molim te, jer sam lijena ponovno sve pisati :D. Ne znam mijenja li se vrijeme doručka/ručka/večere s obzirom na godišnje doba; no, doručak je bio 6.30-9,00, ručak 12.30-14,00, večera 18.30-21,00 ako sam dobro sve zapamtila ;D. Mislim da idete fizijatru koji je taj dan dežuran na tom odjelu gdje ćete biti smješteni. Ako ste u stacionaru, onda je tamo jedna super fizijatrica, koja je mene primila. Kasnije je otišla na godišnji pa ju je mijenjala druga ili dr.koji je bio dežuran ako te druge nije bilo (ne znam kako si oni slažu raspored). Ako ti ne paše termin terapija, lako ga promijeniš ili dođeš poslijepodne jer tada ionako nema nikoga. Ujutro je većinom gužva jer dolaze i vanjski pacijenti pa se ni ne stignu odraditi sve terapije. Al onda dođeš popodne i fino obaviš kaj nisi. Ionako je sad hladno za hodati duže po gradu ili parku. Sve se dogovoriš tamo sa njima. Stvarno imam pohvale za skoro svo osoblje. Mislim uvijek ima onih koji ofrlje odrade ono što bi trebali po pravilima i prema tvojim potrebama, ali ubrzo otkriješ takve. U dvorani su ok isto. Ja sam bila u velikoj, kako je u maloj na katu ne znam. Ali vjerujem da su i tamo super.  Ja sam imala tako žuran raspored i sve sam većinom obavila do ručka, tako da mi je popodne bilo slobodno. No, da sad idem u toplice, bez problema bih si ostavila fino ležeran raspored. To što se vraćaš u sobu pa malo odmoriš nakon terapije, ovisno koje, uopće nije loše. A za šetnju po gradu ili kroz park ima vremena. Uvijek lako možeš promijeniti vrijeme neke terapije, ukoliko ti neki termin ne odgovara.  Mislim da će vam biti super dolje. Nadam se da ćete nas izvjestiti kako napredujete. Wi-fi je otvoren i dostupan u cijeloj ustanovi (ustvari osim u mojoj sobi  ;D ;D ;D, izbjegavaj 117), druge su sve ok. Također pokriva i park, a u gradu je isto free. Parking je besplatan oko toplica, ima puno mjesta i ako ne nađete po dolasku odmah, poslijepodne ćete moći lako preparkirati auto. Ja sam stvarno i više nego zadovoljna Daruvarskim toplicama. Imam i slike sobe ako te zanima ;).

Anita, držim fige da nalaz bude negativan i bude sve ok!
8.7. 2016. Flavektomija L5-S1
                Mikrodiscektomija
Ekstruzija diska L5-S1
Protruzija diska L4-L5
Hipolordoza cervikalne kralježnice
Thorakalna kifoza
Lumbalna alordoza

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #290 : Listopada 14, 2016, 10:10:26 prijepodne »
Evo prvo da odgovorim Aniti:sad si me malo uplašila nije se za igrat s tim cistama.Ja se iskreno nadam da če sve biti dobro i da češ obaviti pregled na vrijeme.Iako post nema veze sa kralježnicom,došao mi je kao hladan tuš,jer stvarno radi kralježnice znamo zanemarit druge stvari.Drži se,i držim fige da je ultrazvuk ok.Što se tiče ovčice mišljenja sam skoro kao henrik.odi na fizikalnu ako se bol pojaća tražiš riješenje i neodustaješ,Ima svakakvih doktora i dobrih i loših,nisu ni oni svaki dan isto raspoloženi,( da se nelažemo rijetki su oni koji se sječaju pacijenta nakon 6 mjeseci).Obićno nas zapamte po nekoj specifićnosti ako imamo sreće.I tu se opet slažem sa Henrikom da smo mi ti koji moramo vodit brigu o kićmi,moramo se sami naućit kad je vrijeme za neku pretragu ili pregled.Svi znate da moje stanje nije idealno ( mislim da neće nikad ni biti).pa sam ja odlučila sljedeče doma sam i trpim dokle god mogu,u slučaju nekog jačeg neurološkog deficita trčim na pregled kod neurokirurga.a do onda obavljam pretrage.Mr imam 13 1 2017,a EMG u 5m 2017.Sad se netko možda neće složit samnom,ili raći da sam neodgovorna pošto nisam bila na kontroli poslje operacije,ali ja to gledam drugačije.Prošla su tek 3 i pol mjeseca sve se stigne popravit dajem si vremena.A druga stvar je ta što neuro tak i tak nemože ništa bez nalaza,pogladit me po glavi preporučit fizikalne ili eventualno te iste pretrage.Naravno ako se nedaj bože pogorša uzimam uputnicu i idem a do tada strpljen spašen ???
St.post  fract vertebrae L4 aa XI
St post interlaminectomiam L5-S1 dex.
St.post reinterlaminectomia,adhaesiones L5-S1
st.post ESI 2X, et EPIDUROLIZA.
st.post RF (radiofrekventna denervacija od L2/L3-L5/S1-obostrano)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1
Spondiloartroza,spondiloza....
Sy,c,cc Radiculopathija C8-Th1
st.post spondylodesisLl5-S1 cum PLIF

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #291 : Listopada 14, 2016, 10:33:33 prijepodne »
ovčice uf sve je prerano, pogotovo za Natali ;)

meni taj stacionar djeluje uznemirujuće, ako i meni možeš poslat slike soba na mail  :)

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #292 : Listopada 14, 2016, 14:31:17 poslijepodne »
Evo ja sam ta da nakon dvije operacije u 6 mj pusem I na hladno. Ja Sam u pon vec bila na kontroli jer sam se uplasila zbog te desne noge. Ko visibaba sam, ali bas me briga... Jedan od mojih neura mi je rekao da ne tak puno hodati, ipak je to bila teska operacija, pa mi se sad upalilo sve na desnoj strani... Moram  ga pohvaliti jos se zezao sa mom I rekao sad smo rijesili lijevu, pa sad zeza desna. Usporiti sa aktivnostima I po malo I piti lijekove pod obavezno... Ajme sram me sto ih toliko davim ali  radi se o mojim krizima I mom zivotu... Ali nogica je sad puno bolje .....  :)
Necu nikoga strasiti ali moj kum je imao stabilizaciju sa 17 I najvise po hladnoci osjeca zivac a proslo je 18 godina.....

Ovcice samo polako I sve ce to sjesti na svoje.... :) :) :)
Mislim da Kreso I Ja necemo skupa biti u toplicama, mozda se koji dan preklopimo...   :'( :'( :'(

Ljiljana ja bi vec odavno bila kod neurokirurga....

Anitice svi mi zapostavimo svoje zdravlje kad je kicma u pitanju... To bi i ja trebala otic, ali dok mi se ne namjeste kosti ne bu islo.... Drzim fige da je sve ok.....  :)

Svi smo tu jedni za druge....

Ovčica

• Forumas
« Odgovori #293 : Listopada 15, 2016, 19:03:20 poslijepodne »
Kako ste danas uz ovu kišurinu? Mene križa rasturaju. Popila sam samo normabel pa živac manje boli, al kosti  :'( :'(
                Mikrodiscektomija
Ekstruzija diska L5-S1
Protruzija diska L4-L5
Thorakalna kifoza
Lumbalna alordoza

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #294 : Listopada 15, 2016, 19:16:16 poslijepodne »
na mene vrijeme nikad nije utjecalo. očekujem da tako i ostane  ;)

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #295 : Listopada 15, 2016, 20:15:30 poslijepodne »
Kriza desna su u komi... Ali isto kosti I to skroz dole kod sakralnog dijela i kuk... Bit ce da starim.
Ovcice hvala ti puno na informacijama vec vidim kak bum si prilagodila raspored, jedino me kada muci.... Probat cu ih nazvati pa zamoliti ako imaju sobu sa tusem da me stave....
Jos 5 tjedana, ko ziv do tada.....
Kreso sada ne utjece ali bude.....  :)

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #296 : Listopada 16, 2016, 09:15:12 prijepodne »
Želim Vam bezbolan dan  :-* i mom neuru sretan rođendan  :)
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #297 : Listopada 16, 2016, 12:41:09 poslijepodne »
Pridružijem se željama da nas danas što manje boli, 8)najbolje obilježiti naš dan duplim vježbama ili barem kratkom šetnjom ;),naravno tko može :-*.
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #298 : Listopada 16, 2016, 13:02:04 poslijepodne »
Ne znam kako je vama ali je meni najgore od svega oblacenje carapa.... Nemogu noge pribliziti nikako kada sam lezecki....  :'( :'( :'(
I ja van svima zelim bezbolan dan, ipak je sunce vani.... :-*

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #299 : Listopada 16, 2016, 16:06:37 poslijepodne »
Ne znam kako je vama ali je meni najgore od svega oblacenje carapa.... Nemogu noge pribliziti nikako kada sam lezecki....  :'( :'( :'(
I ja van svima zelim bezbolan dan, ipak je sunce vani.... :-*

ja mogu desnu obuc  ;)

Ovčica

• Forumas
« Odgovori #300 : Listopada 16, 2016, 19:22:32 poslijepodne »
Danas je bilo bolje, doista me manje boli kad je toplo. Skoro pa sam u deriliju od uzbuđenja. Eh, kad ne bi bilo jeseni i zime koja slijedi, mislim da bi vremenski stvarno mogla reći da sam na 0 na skali boli. Al nisam te sreće...još ;).
                Mikrodiscektomija
Ekstruzija diska L5-S1
Protruzija diska L4-L5
Thorakalna kifoza
Lumbalna alordoza

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #301 : Listopada 16, 2016, 21:14:35 poslijepodne »
Natali...tek nakon toplica sam mogla donekle normalno obući čarapu na desnu nogu. I sad još ako je krivi položaj zna zatezati u nozi.
Moji bolovi su skoro pa nestali do kraja,ali me sad nešto od jučer boli gornji dio kralježnice,torakalni dio. Danas mi je par puta krumpir pao iz ruke kad sam ga gulila. Nadam se da je nešto prolazno  ???
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

buhtlica

• Forumas
« Odgovori #302 : Listopada 16, 2016, 22:54:10 poslijepodne »
Postovanje svima vama dragima!!:)Evo malo i mene sa pitanjima..operirana ekstruzija l5s1 prije 3 tjedna. Trenutno samo lezim i po 6 puta se dizem i setam ko luda po kuci po 20min..u bolnici sam dobila upute za setnju...a posto nisam pitala za tako daleko..zanima me nesto...u 5.tj setnja traje po 30min 2xdan..ne znam jeli izmedju toga trebam lezati..sta da radim...kad uopce mogu izlazit iz kuce..mislia sam ovaj..4.tj po 20min ic vanka prosetat..ajme tako sam depresivnaaa..pretesko je biti samo u kuci...nista ne raditi...a joooj..treba mi utjeha ;)

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #303 : Listopada 17, 2016, 13:32:40 poslijepodne »
Joj Ja bum onda nakon 3 mj mogla obuci carape, jer su moji ledjni misici ful skraceni, a nisam nikad bila prevec fleksibilna..... A u klinac I te operacije....

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #304 : Listopada 17, 2016, 14:32:59 poslijepodne »
Eto mene sa pitanjem? Tj više dilemom? Kak je bio naš dan kralježnice a vani bilo sunćano ja odlućila da malo prošećem sa svojim štapovima,i naravno da sam šleparila svoju nogu i da se desila upala.Sad me zanima posto sam ćitala na internetu da kinezio-taiping pomaže kod one moje skulioze.tj trebalo bi stabilizirat mišiće s obje strane,da ona prestane napredovat.ako si ponovno stavim trake nemogu koristit TENS,jer su trake zaljepljene baš tamo di me boli :(,i sad ja nisam pametna stavit trake ili ne? Tins mi je super za bolove,a trake bi mi isto trebale jer meni na toj desnoj strani kao da je sve sjelo stalno ju izvlačim,baš mi fali par cm.da bi bila iste visine kao ljeva?Eto sad sam u problemu neznam šta da radim,šta vi mislite?
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #305 : Listopada 17, 2016, 16:26:58 poslijepodne »
Ja mislim Ljiljana da ne bi trebale smetati za Tens.Ja sam u toplicama na sve terapije hodala s trakama,ali sam ih imala samo na nozi,ali me nitko nije ništa pitao za trake. Ne vidim razlog zašto bi smetalo,to bi isto došlo kao da staviš npr.preko majice. Jesi pitala google?
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1