Autor Tema: Naša mala Brbljaonica  (Posjeta: 284705 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
Odg: Naša mala Brbljaonica
« Odgovori #342 : Listopada 29, 2016, 17:30:49 poslijepodne »
Uhhh...danas je ok situacija.
Samo se čovjek osjeća dobro i onda luduje i radi i ono kaj ne bi trebalo.
Danas sam ipak usporila,ali mi se motalo po glavi da si operem auto doma  :P ipak sam odustala.

a trebala bi i pripremit drva za zimu.... ;D

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #343 : Listopada 29, 2016, 17:51:51 poslijepodne »
Ajme i ja pretjeram kad god izadjem...u mom glupom stilu..koji se treba hitno mijenjat....natali si bila na kontroli?sta kaze neurok?

Ja Sam inventar postala pa bila vec 2x .... Svi sarafi su na svom mjestu I bjez u toplice... Tj mene su ti narucili vec 23.09 jer Sam Ja trazila da idem za dva mjeseca, da mi ne bude prerano.

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #344 : Listopada 29, 2016, 17:54:17 poslijepodne »
Uhhh...danas je ok situacija.
Samo se čovjek osjeća dobro i onda luduje i radi i ono kaj ne bi trebalo.
Danas sam ipak usporila,ali mi se motalo po glavi da si operem auto doma  :P ipak sam odustala.

To mi nije palo na pamet ni kad sam zdrava, a kamoli jos kad sam prisarafljena.....

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #345 : Listopada 30, 2016, 15:14:14 poslijepodne »
Meni je danas konačno dobro pa sam počeo s vježbama nakon više od mjesec dana. Jučer sam si dao dosta struje, nisam baš mogao noću spavati, ali sam onda odvalio od jutra do podne. Odradio sam vježbe, sad ću ručati, pa malo u šetnju. No, očito je stvar u vremenu. Hladno je, ali nema vlage i u tome je kvaka. Kad pada kišurina onda je koma. I kad se ne vozim busom onda mi je ok, a nakon busa je katastrofalis.
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

buhtlica

• Forumas
« Odgovori #346 : Listopada 30, 2016, 20:36:02 poslijepodne »
Henrik samo napred..neka i tebi bude sve bolje!! Ja jedva cekam da se oporavim..valjda sve ide svojim tijekom..al ja bi odma bila super:)) setam.i uzivam..a onda lezanje ostatak dana jer jedva izdrzim....aaaaajoooj...poluditis cuuu..:)))

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #347 : Listopada 30, 2016, 23:08:41 poslijepodne »
Oporavak od gđe. kičme je stvarno jako dug i dosadan. I svi prvo kažemo hop, pa onda skočimo, a nakon skakanja su dani kreveta. Meni će sa 10 dana 6 mj od operacije i još ima posla za odraditi s kičmačom (da ne kažem krmačom).
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #348 : Listopada 31, 2016, 13:35:54 poslijepodne »
Ta gdja kicma je dosadna i oporavak traje I traje I treba imati strpljenja..... A to nekad nije lako.... Sunce je opet vani, pa odoh ja u kratku setnju  :) :) :)

Ovčica

• Forumas
« Odgovori #349 : Studenoga 01, 2016, 14:41:57 poslijepodne »
Hellou!
Nekako sam bolje. Vježbam bolje-po sat vremena, duže radim izdržaje: bočne na 1', na laktovima i ispruženim rukama 2' uz kombinaciju vježbi između. Zadovoljna sam. Psa napravim bez problema, istegnem se bez problema. Još zezaju živci i diskovi, malo me koče pa se ne mogu sagnuti skroz do nogu. Na kg sam još uvijek na 50 i neš sitno  ::), valjda bu i to krenulo. Za 3 dana idem fizijatrici. Brine me ova konstantna utrnutost stopala koja se penje do koljena već, a krenulo je i niz križa prema gluteusu  :-\.
Jel netko od vas koristio maca prah?
8.7. 2016. Flavektomija L5-S1
                Mikrodiscektomija
Ekstruzija diska L5-S1
Protruzija diska L4-L5
Hipolordoza cervikalne kralježnice
Thorakalna kifoza
Lumbalna alordoza

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #350 : Studenoga 01, 2016, 16:45:38 poslijepodne »
Joj kako ja volim yogu ali nis od toga vise, smrc. Bravo Ovcice za tebe samo tako naprijed....

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #351 : Studenoga 01, 2016, 19:14:04 poslijepodne »
ovčice ja sam tek nakon posta od natali34 skužija o čemu pričaš  ;D ;D ;D
ja sam nešto sitno pio maca prah, kažu da utječe na libido (nisam ga zbog toga pio  ;D ;D ;D ;D), nema tu štete po meni samo prednosti, sve što je iz prirode dobro dođe  :)

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #352 : Studenoga 01, 2016, 22:02:01 poslijepodne »
Bome, ni ja ne bi skužio na što misliš da Natali nije spomenula yogu i onda Krešo rekao da je shvatio. :D Mislim si kako si pod "psa sam napavila" prošetala psa, ali nikako mi je ide u glavu. Onda mislim, možda si radila vježbe na sve četiri, ali ja znam samo za mačku, haha. Meni yoga nikad nije uspijevala, pa ni one umirovljeničke vježbe, sve je to teško bilo.
Meni su ljudi nudili svakakve praškove, sve sam ih otkantao. Naročito babu koja mi je tvrdila da moram ići u Bosnu kod nekog hodže da mi smiješa prah i stavi zapis i da će se sve popraviti. :D Maca je puna B vitamina tako da je to OK, jer nam taj vitamin pomaže za oporavak živaca. Moglo bi ti dobro doći kod trnjenja noge. To što opisuješsa trnjenjem je oblik neuropatske boli, može se liječiti Lyricom ili Katenom, ali su oba lijeka učinkovita za to i paralelno imaju, bar meni, grozne nuspojave. Probaj radije sa mica macom :), magnezijem i dosta C vitamina za početak.
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #353 : Studenoga 02, 2016, 09:27:57 prijepodne »

Meni su ljudi nudili svakakve praškove, sve sam ih otkantao. Naročito babu koja mi je tvrdila da moram ići u Bosnu kod nekog hodže da mi smiješa prah i stavi zapis i da će se sve popraviti. :D

Nisi išao u Bosnu po prah i zapis i sad se žališ da te boli....e moj Henriče.....

ladyanita

• Hero Member
  • Žena si !!! Možeš sve....
« Odgovori #354 : Studenoga 02, 2016, 09:31:55 prijepodne »
Ništ ne kužim  ;D ;D ali maca prah??? za libido dobar veliš?  onda ne bi bili loše  ahahahaha
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #355 : Studenoga 02, 2016, 10:43:38 prijepodne »
Ništ ne kužim  ;D ;D ali maca prah??? za libido dobar veliš?  onda ne bi bili loše  ahahahaha

ae, tako kažu, preporučuje se svim ženama, a pogotovo nakon par godina braka  ;) ;) ;)

Ovčica

• Forumas
« Odgovori #356 : Studenoga 02, 2016, 10:46:34 prijepodne »
 ;D ;D dečki..da, o jogi je riječ. Natali, kako je mene strefio prvi išijas u 1.mj o.g. nisam mogla ništa raditi 2 mj. A nakon ovog u 4.mj nisam mrdnula nogom ni rukom, sve je užasno boljelo. Nakon toplica, mislila sam da se nikad neću vratiti u staro stanje i nisam niti očekivala, al svakodnevnom vježbom ne znam ni sama kako, al mogu bolje nego prije ;D. Možda je ovaj disk baš smetao ;D ;D. Nadam se da ćeš i ti postepeno, kako mišići budu jačali, sve više moći izvoditi ispravno asane (dečkima prijevod: položaje).
Inače dnevno od vitamina pijem: kalcij 1000mg s vitaminom D, B kompleks, ginko (80mg) s vitaminom C (100mg), magnezij (300mg) s vitaminom B i vitamin C (500mg). I dalje mi to nije dosta s obzirom na moje aktivnosti tijekom dana odnosno životni ritam (č:puno stresa najprije, koji me neizbježno prati, a onda i ostale životne obveze) pa ću uzeti i maca prah u kapsulama jer si moram pojačati treninge, a ne mogu to postići bez dodatnih unosa nekih pripravaka. Da, sad ćete me pitati jedem li ja išta uopće? :D Jedem, jedem, volim papati. Ne mislim pri tom na mišje obroke :D. Jedem i zabranjenu hranu (kad se unaprijed pripremim da će posljedica biti žešći gastritis).
8.7. 2016. Flavektomija L5-S1
                Mikrodiscektomija
Ekstruzija diska L5-S1
Protruzija diska L4-L5
Hipolordoza cervikalne kralježnice
Thorakalna kifoza
Lumbalna alordoza

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #357 : Studenoga 02, 2016, 12:40:15 poslijepodne »
Sumnjam sa mojim sarafima, cageovima itd da bum se bavila yogom ali uvijek mi je dostupan bazen na sveticama pa cemo to zamijeniti yogom  :) :) :)
Ali bas volim pozdrav suncu i kobru ( nemrem se vise uopce zamisliti u tim polozajima)  :'( :'( :'(

buhtlica

• Forumas
« Odgovori #358 : Studenoga 02, 2016, 17:00:16 poslijepodne »
Cekajte...hoce li mene kod svake juzine bolit vise?!  Utjesite me...ne treba mi iskren odg:)))

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #359 : Studenoga 02, 2016, 17:22:35 poslijepodne »
Cekajte...hoce li mene kod svake juzine bolit vise?!  Utjesite me...ne treba mi iskren odg:)))

neće, južina povoljno djeluje na kičmu  ;)