Autor Tema: Naša mala Brbljaonica  (Posjeta: 290162 )

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Henrik VIII

• Hero Member
Odg: Naša mala Brbljaonica
« Odgovori #612 : Prosinca 17, 2016, 16:58:22 poslijepodne »
Evo da se sada javim sa izvještajem! Bilo je ovih dana OK, samo imam dvostruki sloj odjeće na sebi kad idem van, živac u desnoj nozi boli, ali sve nekako vuče da će se smiriti. Jučer isto super.
No, došla subota i ujutro se resetiralo grijanje u stanu i prestalo raditi. Smrzo sam se i ukočio tako da se cijeli dan odleđujem. Bol je došla već do 7, sa sam mrknuo morfij. Ležao sam u krevetu pod poplunom i grijao se na vlastiti zrak. Ruke sam stavio u gaće da se ugrijem na pišu jer je tamo najtoplije, ali onda su mi ruke skoro smrzle pišu pa sam ih vratio nazad. I tako dok nije došao partner pa smo skužili kako se uključi grijanje.
Usput sam sanjao da su se Ljiljani nakotili svi zečevi i pobjegli pa ih je tamanila jednog po jednog, a onda je otišla kod Anite i tamanila njene psiće koje je okotila kuja isto kao zečeve. Eto, pozdrav od sante leda iz Njemačke!
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #613 : Prosinca 21, 2016, 18:53:21 poslijepodne »
Nema nikoga na forumu, tomu mogu biti dva razloga; ili ste toliko bolesni da ne možete pisati ili ste ozdravili. Umrli niste, iako neki su kao na samrti  :'(, ali zato naša Ladyanita se punom parom sprema za ljeto! To da je vidite kako ona štrajfa po lopti pa se rasteže, ne bi se reklo da je kičmu operirala nikad. Samo tako naprijed!  :-* Meni je bolje, danas s nešto malo bolova u nozi od metroa i natrag kraća šetnja, jedino na -5, ali sam se opet morao nagutati kortića jer ne bi to sam tak išlo. Ako bude sreće, lijepo odoh ja u "međublagdanskim" danima u toplice. Sad moram izbjegavati grad i radi sigurnosnih razloga zbog visoke opasnosti od terorizma pa metro i mjesta okupljanja većeg broja ljudi nisu preporučena opcija,
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

buhtlica

• Forumas
« Odgovori #614 : Prosinca 21, 2016, 21:42:13 poslijepodne »
Ajme bas smo nekako zakazali..priznajem i ja ..pogledam jeli ima sta novo...al cijeli dan nekako nesto obavljam i pridje vrijeme...ledja me puno bole...noga isto dosta...al trudit cu se sa setnjama..vjezbama...pa sta bude bude...jos jedino da plivam...al to mi se nikako ne da...a pashe mi...dragi moji nadam se da uzivate.. da ste barem malo bolje. .

vrhhy

• Forumas
    • Email
« Odgovori #615 : Prosinca 22, 2016, 03:37:50 prijepodne »
Pozdrav svima,
Vrijeme brzo leti, radim ovo, radim ono, neki privatni problemi, dvije šetnje dnevno po 45-60 ili i 90 min i ode dan, tako da noć ako ne spavam kao sada je tek vrijeme da pogledam i forum  ;)
Henrik, drago mi je da ti je bolje. Nemoj ići u gužvu, vidiš što de događa kod vas, grozno.
LadyAnita, svaka čast na vježbanju s loptom i trakama, a i na kondiciji i liniji, koliko vidim nešto novo i korisno za razliku od klasičnih statičkih vježbi. Budem ja otišao pogledati te vježbe, sad dok čekam toplice, naravno ako će tamo teta biti voljna mi dozvoliti da smijem uživo vidjeti kako to ide (no nadam se da me se sjeća od proljeća) :)
Danas mi je 6 tjedana od operacije i trebao sam od danas biti u toplicama, no kako je vrijeme pred Božić i Novu godinu, otkazao sam taj termin, a nažalost novi dobio nisam.
Ah, duga i nervozna prića i nije za javni prikaz na forumu.

Stanje kralježnice: kod dužeg opterećenja (npr. nakon prehodanih 12km i 40 katova stepenica tijekom dana, stajanja na nogama više od 8h, prenesenih ukupno 80kg raznih paketa), poćnu lagani bolovi i neko probadanje na starom mjestu. No dobro je da mogu bez tableta.
Postoji neko žuljanje u mjestu operacije, no ne znam što je, vjerojatno to još dolazi na svoje mjesto, ali opet onaj crv .....
Ne mogu se požaliti da mi je loše jer većina vas bi voljela da ne mora trošiti tablete i da nema bolova, te da može biti fizički aktivna kao ja, no malo se bojim da sam pretjerao i da mi se to ne obije u glavu.
Trnci koje sam imao prije operacije su i dalje prisutni u prstima i stopalu, te su obično jaći nakon većeg napora, dužeg sjedenja ili vožnje autom (točnije voženja auta), no sve je to izdržljivo, no brine me kad će i da li će skroz nestati i to je jedina stvar s kojom nisam zadovoljan.
Danas sam prvi puta probao vježbati na leđima i ide dobro ono što sam probao, rekao bih da mi ide bolje nego prije operacije jer nemam one bolove kakve sam ranije imao kod izvođenja vježbi.
Vježbao sam i s loptom i trakama, s kojima već povremeno duže vježbam.
Smršavio sam oko 2kg nakon operacije, no jedem više nego ikad, te sam jeo opet prije sat vremena (postao sam termit :) ), no imam prilike da smršavim barem još 10kg tijekom iduće godine.
Fizička aktivnost hodanja po stepenicama mi je iznad prosjeka godine, a  cjelokupna aktivnost gotovo duplo bolja od prosjeka godine, pa u prilogu šaljem i grafikone izvađene iz mobilnog telefona.

Stigla mi je konačno narukvica za praćenje aktivnosti, jako sam zadovoljan s njome, sad pratim i otkucaje srca i vrijeme spavanja (tj. nespavanja, jer sam u ovo vrijeme trebao sanjati nekaj lijepo, ne kažem da mi vi niste dragi i lijepi, ali snovi su snovi) i imam konačno sat kojeg nisam nosio već više od 10 godina.

Evo ja se raspisao pa se nadam da ću i druge time potaknuti na aktivnost pisanja  ;D

« Zadnja izmjena: Prosinca 22, 2016, 03:52:19 prijepodne vrhhy »
Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

Ovčica

• Forumas
« Odgovori #616 : Prosinca 22, 2016, 06:24:45 prijepodne »
Jutro!
Svi su se nešto uhibernirali ;). Ja hodam na fizikalne od 15. I dobro je što sam napokon docekala termin jer sam već polako bila na tabletama. Trnci na desnoj nozi su se pojačavali, prsti konstantno grcili, prelazilo je na zglob i sve više prema koljenu. Koljeno me boliiii  :-[ katastrofa...zapravo više kao zateže, nikad nisam imala taj osjećaj. Inače sam imala probleme s koljenima kao klinka i hodala vječito na Šalatu. Jučer sam bila na rtg-u. Vidjet ću za tjedan dana kakav je nalaz. Na vježbama ne radim tako kao Anita (svaka čast!), ali počet ću sve jače treninge ako mi dozvoli disk, koljeno i sve ostalo kafa završim s terapijama jer je tamo ograničeno vrijeme i neki mi ne žele pokazati više od onoga što je propisano :D. No imam ja druge izvore :). Moram naručiti one trake kao ti vrhy.
8.7. 2016. Flavektomija L5-S1
                Mikrodiscektomija
Ekstruzija diska L5-S1
Protruzija diska L4-L5
Hipolordoza cervikalne kralježnice
Thorakalna kifoza
Lumbalna alordoza

ladyanita

• Hero Member
  • Žena si !!! Možeš sve....
« Odgovori #617 : Prosinca 22, 2016, 08:25:54 prijepodne »
Ja sam sretna što sam napokon naletjela na super fizioterapeute koji evo rekla je jučer ženska obožava raditi s naprednim vježbačima. Sad ne znam po čemu sam napredna,ali cure se trude. Prva dva dana su me trebale pridržavati na fitnes lopti,ali sam treći dan uhvatila balans. Danas me čak mišići na nogama bole od vježbanja,ali hodam s veseljem na fizikalne...napokon i to. S trakama je odlično vježbati jer mi stvarno treba malo opterečenja. Danas idem u nabavku traka i lopta...to si poklanjam pod bor.

Ugkavnom noga i lumbalni dio su mi super,ali sam već napisala da gornji dio boli. Dok se dobro rastegnem je ok,ali to drži par sati. Sad bi valjda trebalo i prije spavanja malo odvježbati,ali to je malo teže...jer jedva čekam krevetić.
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

marginalac

• Full Member
    • Email
« Odgovori #618 : Prosinca 22, 2016, 10:47:50 prijepodne »
Pozz ekipa...vidim neki su u ljepšem razdoblju,  neki nažalost ne. Mogu samo svima poželit da u ovo blagdansko vrijeme budete sa što manje bolova i da što više uživate i opuštate se.
Pa evo i mene sa izvještajem.

4 tjedna nakon operacije boli me:
- lijeva noga- od straznjice do lista boli na pritisak ili jači dodir. Npr.kad sjednem na školjku ili se naslonim na zidić ili jače pritisnem rukom. Stvarno ne kužim ovo, skoro cijelom dužinom živca boli, ali na pritisak. Tako mi nije prije bilo, mogao sam masirati i sjediti bez bolova. Pa i prvih 10 dana nakon op sam sjedio na školjki bez problema, a sad me već 20ak dana to baš boli. Dok šetam ili ležim to me ne boli.
Također, što se tiče stanja noge, lasegue je već na nekih 40°, a dok sjedim (samo po minutu-dvi) ne mogu tu lijevu nogu naprijed pomicati od bolova. Znači, u trenutnoj fazi vožnja ne bi bila izvediva ni da imam želju.

- desni kuk- desna strana stražnjice me smeta odmah od operacije,  a sad se zadnjih dana to proširilo baš u bok  pa i lagano na prednju stranu kuka. To se nadam da će biti kratkotrajno jer me dosta smeta pri šetanju.
« Zadnja izmjena: Prosinca 22, 2016, 11:04:38 prijepodne marginalac »

marginalac

• Full Member
    • Email
« Odgovori #619 : Prosinca 22, 2016, 10:51:46 prijepodne »
Ups, stavio sam greškom sad citat umisto uredi. A ne znam obrisat post ::)

vrhhy

• Forumas
    • Email
« Odgovori #620 : Prosinca 22, 2016, 14:10:12 poslijepodne »
Marginalac,
Ovo što pišeš mi izgleda kao edem/upala na mjestu operacije, pa boli na dodir, možda da pitaš Neurokirurga za savjet? Manje aktivnosti i protuupalni lijekovi ibubrufen i sl. bi mogli pomoći.

Ja sam na nogama od 8h bez da sam legao, malo samo sjedio kad sam čekao šišanje, te me sad počelo boljeti prema nozi u butini.
Još se sada pokvario printer pa mi ne mogu isprintati doznake, pa cekam informatićara da to riješi.
Nažalost nisu me pustili da budem na vježbama, no barem sam na kratko upoznao LadyAnitu  :)
Dobio sam sad konačno i termin u toplicama, pa sam u siječnju na banjanju  ;) :)
Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #621 : Prosinca 22, 2016, 16:37:32 poslijepodne »
E ovo se zove aktivni forum  ;D

Meni je danas točno 3 mjeseca od operacije. Počeo sam ići na dodatne fizikalne terapije koje uključuju vježbe na suhom, vježbe u bazenu i tens. Od tensa su me počela bolit kriza (sto me prije nije bolilo) pa sam im se zahvalio i ostao na suhim i mokrim vježbama  ;D doduše moram se odmah ogradit to nisu vježbe za olimpijske igre kakve izvodi Anita  ;)
Noga i dalje boli, doduše manje, a počeo mi je trnit i palac na lijevoj nozi. Aktivnosti po pitanju šetanja sam smanjio, jer jednostavno ne stignem sve, životni ritam iako ne idem na posao čini svoje. Zato su toplice bile zakon. Sad sam na nekih 5 km u cijelom danu, a stajanja ima dosta znam i po 2 sata bit na nogama u komadu.

Vrhhy nemoj se zezat sa vožnjom auta. Ma koliko god ti bio dobro to mora zarast, nisi operirao nokat već kralježnicu. Bajdvej mene je kinez zeznija za narukvicu i sad moram naručiti ponovno  >:(

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #622 : Prosinca 22, 2016, 16:40:27 poslijepodne »
Evo da se i ja pohvalim da mi je Vrhhy kupio Milku :-* HVALA PUNO...na kratko smo popričali,upoznali se,ali ga teta nije pustila da me vidi kakve vježbe radim. Baš sam bila ljuta.

Marginalac...probaj s kinesio trakama,meni su jako pomagale dok sam imala situaciju kao ti.
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #623 : Prosinca 22, 2016, 16:45:56 poslijepodne »
Daj Krešo...sad si stvarno napisao kao da stvarno radim čudesa. Vježbe su normalne,samo pod opterečenjem,a to mi je stvarno trebalo. Malo je teže s trakama pa se napokon i malo oznojim.
Joj i kupila sam danas trakicu da mogu i doma vježbati,sad još loptice nabaviti. Tražim onak,malo jeftinije.
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

buhtlica

• Forumas
« Odgovori #624 : Prosinca 22, 2016, 17:05:10 poslijepodne »
Ma cekaj di ste se vi uspili vidit*)?kresho di ides na vj u bazenu?!

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #625 : Prosinca 22, 2016, 20:48:01 poslijepodne »
Na fejsu Buhtlica :-[ vrijeme ti je da si ga otvoriš....ahahaha svašta tam vidiš ;D i od Henrika švabsku patkicu za Božić   ;)
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #626 : Prosinca 22, 2016, 22:06:50 poslijepodne »
Neke vježbe koje radi Anita mogu i ja, ali ono sa pilates loptom - bwhahahah, nema šanse.
Vrhhy, super da možeš toliko skakutati, ali pripazi... Dok je tijelo aktivno i toplo, puno adrenalina, kod nas muških još i testosterona, ne boli niš, ali kad ohladi onda vidiš svoga boga. Prema tome, doziraj, nemoj skakati na Mjesec jer bi se sve moglo jako upaliti, a onda ne želiš piti te tablete koje sam ja pio 3 tjedna da se konačno riješim išijasa. Danas bol 1-2 VAS. Juhu! Ali sad navečer sam popio šaku gnjusnih tableta jer noću boli jače!
Ako bude sreće sutra, a ako ne onda poslije Božića čim Švabe počnu normalno raditi idem prvo u toplice, a onda počinjem s plivanjem jer me jako muči torakalni dio i moram i raširiti prsa. Boli da se neda disati.
Marginalac, to kod tebe vuče da se sve upalilo, daj traži LOM da ti izvadi krv, naročito ispita razinu CRP. Ako je to visoko, kortići... Jest da su stvarno fuj, ali bez njih nema šanse da to prođe. Ako nije upala, nadraženje živca je možda uzrok, ima odvratnih tableta i za neuropatsku bol. Ja da kucnem u drvo od glave, nisam popio Neurontin već 10 dana, ali čim počne peći po nozi, idemo, još jedna tableta ravno u usta. :D
Krešo, ide i tebi polako! Ali, pobjednica godine je definitivno Ladyanita! To kako ona balansira s tom lopticom, pa to je jedna divota!
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #627 : Prosinca 25, 2016, 12:26:42 poslijepodne »
Evo ti ga na..zašto bi Božić prošao bezbolno ako može bolno.
Taj grudni dio me rastura danas....sad mi je malo prije kćer naljepila kinesio trake i već drugu Doretu sam popila....DAMN  :'(
I sad čekam....možda se smiri
« Zadnja izmjena: Prosinca 25, 2016, 12:29:18 poslijepodne ladyanita »
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #628 : Prosinca 25, 2016, 14:41:01 poslijepodne »
Je, Božić je kičmi kao i svaki drugi dan. Ja ne mogu iz kreveta bez 100 mg tramala i tek sam se probudio sad. Mato je ispekao patku, sad će staviti kuhati nekaj slično mlincima jer ja ne mogu ni makac bez da počne djelovati droga. Sad miruj danas. Moguće da je reakcija od vježbanja, jer se mišići i tam namještaju, pogotovo ako ti je tamo gore malo iskrivljena kičma.
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Elina

• Full Member
« Odgovori #629 : Prosinca 31, 2016, 17:16:11 poslijepodne »
Sretna nam svima 2017 god. Bez bolova, s puno zdravlja
Volim vas sve