Autor Tema: Otisao od kuce (opet)  (Posjeta: 15674 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

trucker

• Forumas
    • MSN Messenger - trucker070@hotmail.com
    • Email
Odg: Otisao od kuce (opet)
« Odgovori #18 : Srpanj 11, 2009, 19:49:02 poslijepodne »
pozdrav ti i šalji nam kakvih slika :D ;D
2005-2009 problemi s kralježnicom,bolovi u križima i niz desnu nogu
22.05.2009. INTERLAMINECTOMIA L V/S I LAT.DEX.   ABLATIO DISCI I.V.DRAINAGE
Od operacije na ovamo manje/više bez bolova...

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #19 : Srpanj 11, 2009, 20:42:46 poslijepodne »
Evo biti će i slika uskoro, još se privikavam na 50 stupnjeva po danu i 40 po noći....

Već smo obišli stari grad i neke znamenitosti, mogu samo reći da je veliko iskustvo doći u kompletno drugi svijet i civilizaciju....to treba svatko proći.

Što je najbolje tu nema Qataraca, njih ćeš najmanje vidjeti, a sa druge strane ćeš misliti da si došao u Indiju ili Pakistan ili Filipine, njih je najviše ovdje jer oni rade, Katarci jednostavno ne rade, drugi rade za njih....

Poseban je doživljaj otići u stari grad Souk koji je do temelja srušen i onda obnovljen autohtonim materijalima i autohtonim metodama, i tamo sjesti na šišu i čaj. Nisam mogao zamisliti da mi muški tako izađemo u grad i ne pijemo pivu, a opet se dobro zabavljamo. Tu je i jedan turski fast food sa njihovom Shavurmom odnosno varijanta kebaba koja se zamotava u arapski kruh (koji izgleda kao palačinka), i zajedno sa masom povrća pojede u slast. Benzin košta oko 1.00 kunu i apsolutno je nebitna stavka u bilo kakvim kalkulacijama, voda je litra oko 2 kune....

Tržnice su isto posebna priča kao i cjenkanje. Postoji i druga strana medalje a to je njihova sirotinja koja živi u takvoj bijedi, govorimo mahom o Indijcima koji rade za 100 dolara mjesečno....mislim takvu bijedu nisam vidio u HR.

Promet...e o tome bi se dao roman napisati. Urbanistički cijeli grad nije rađen za pješake, već za aute, nema semafora već su samo rotori koji se ovdje na engleskom zovu roundabout. Cijeli urbanizam je još uvijek u razvitku i američka firma parsons ima razvija urbanizam već dugi niz godina. Glavne ceste su, onako, američkog tipa sa širokim razdjelnim pojasom koji ima oko 5 metara i postavljeni su dupli "jersyji" odnosno one betonske barijere visoke oko metar. Sama prometna kultura ne postoji, ne vozi se po trakama već tamo gdje ima mjesta i još se nisam usudio sjesti za volan ovdja a morat ću uskoro, jednostavno me strah. 15 minuta koliko traje vožnja do centra znači 15 kritičnih situacija. Europskih vozila ovdje nema, već samo američki SUV prevladavaju na cesti. Policije gotovo da i nema. Kriminala ovdje nema, krađe nema i što je najzanimljivije, ovdje se ne može desiti da netko ne dobije plaću ili sl. Ako imaš važeći ugovor i vizu i ako nisi dobio plaću, samo poslodavca prijaviš ustanovi koja se zove "Labour department" i oni pošalju pismoposlodavcu da ima 15 dana da isplati plaću inače ide u zatvor i nema tu više ročišta, zastara, suđenja, rođaka, ljudskih prava itd. Po tom su pitanju vrlo efikasni i to ne neki niži menadžer, već direktno osoba na poziciji br. 1. E, to je ono što fali Hrvatima i općenito na Balkanu.

Još nešto, ako itko misli doći raditi u Qatar neka se ne nada basnoslovnim svotama novca za koga god radio, ovdje se plaća određuje prema kriteriju iz koje zemlje dolaziš, npr. Hrvat i Englez apsoulutno istih kvalifikacija zarađuju Hrvat oko 5000$, a Englez oko 10 000$. To bi bile neke relacije, uglavnom plaća ti je onako kakva bi ti bila luksuz u zemlji iz koje dolaziš. Tako da "path" ako odeš za stranu firmu raditi u EU i oni te onda pošalju na Bliski istok to će onda biti j****a para....
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #20 : Srpanj 12, 2009, 07:29:53 prijepodne »
voda je litra oko 2 kune....

Zanimljivo je da je i voda jeftinija nego kod nas. (predpostavljam flaširana)

Svi problemi sa kralježnicom leže u -atlasu C1, prvi vratni kralježak.
Ne dozvolite da vam liječnici (bezuspješno) liječe posljedicu a ne uzrok. Uzrok je u pomjerenom prvom kralješku (atlasu).

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #21 : Srpanj 12, 2009, 11:52:13 prijepodne »
jel tamo ima posla i za nas koji se bavimo MISS kirurgijom?
veliki pozdrav,
PS -  gospodja bolje

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #22 : Srpanj 12, 2009, 14:45:09 poslijepodne »
kao jedna mali osvrt na upit gdina Neura, morat ću razmisliti o pronalaženju posla istome jer....

Ovdje čovjek mora proći medicinski pregled da bi dobio stalni boravak odnosno njihov ID (osobna iskaznica). Ja to još nisam obavio (HR nam je katastrofalno neučinkovit). Qatarci se panično boje TBC-a i HIV-a (btw, pederluka kolko hoćeš medju tim Arapima). Dakle, on te pusti u zemlju na osnovu medicinskog pregleda koji si obavio u HR, ali svejedno ne vjeruje nikome pa moraš i kod njih obaviti isti, ali nigdje nema regula koje definiraju kad se to mora obaviti, pa ljudi budu i po dva mjeseca bez toga, a da je zaražen HIV-om, eksponencijalno može zaraziti cijelu državu za to vrijeme....

Kolega koji je tu već godinu dana ima ožiljak na prsima kao posljedicu prometne nesreće. Qatarski liječnik koji ga je pregledavao ni u snu nije htio potpisati da je zdrav jer je njega to asociralo na TBC, morali su iz Kaira (najbliže hrvatsko veleposlanstvo) reagirati da bi uvjerili Qatarca da naš čovjek nema TBC. Znam da vam ovo nevjerovatno zvuči ali to je tako i ne daj Bože bolesti ili sl. Bolnice ultramoderno opremljene ali struka....postoje dobar dio američkih liječnika koji drže kakvu takvu kvalitetu, pa se treba boriti da se dođe kod njih u slučaju bolesti,  a ne daj Bože križobolje i sl.

Europska struka je tražene i plaćena ovdje i to vrlo dobro i Emirov neki naum je da pusti što više Europljana da malo kultiviziraju narod, jer oni su doslovno sedamdesetih godina se deva prešli u džipove....

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #23 : Srpanj 13, 2009, 07:30:18 prijepodne »
Pozdrav svima...

Evo još malo da napišem o samom Qataru i gradu Dohi gdje jesmo.

Dakle, veći dio grada je gradilište i sve u gradu što se dešava je podređeno tome. Mislio sam da sam prošao velika gradilišta, ali neka što sam ovdje vidio jednostavno su me ostavila bez teksta. U dijelu gdje smo i mi, koji se zove "East Industrial" gradilište je dimenzija 8km x 3km, a nije cesta ili čvorište, već objekti visokogradnje. Izvođač je jedna poznata njemačka firma i moram reći da im gradilište jako uredno izgleda.

Emir ima želju za svog života postati vodeći u regiji i prestići Emirate po tom pitanju, a kako stvari stoje to će mu i uspjeti. Bogatstvo Qatara je u prirodnom zemnom plinu, a još ga nisu prodali ni kubika vani, čisto zato jer još imaju nafte za crpiti i prodavati, tako da su u kapitalnoj prednosti nad drugim zemljama u Zaljevu.

Aerodrom na koji sam sletio u Dohi je malo reći impresivan čak ga nisam ni vidio cijelog jer smo po kratkom postupku ušli u carinsku zonu i uskim koridorom izašli van. Spominjem ovaj aerodrom jer se trenutno u Dohi radi još jedan i to veći od Frankfurtskog, koji gradi poznati američki Bechtel (ponosan sam što sam bio 3 godine član istog) link http://www.bechtel.com/new_doha_airport.html . Aerodrom će imati preko 40 gateova i poseban terminal samo za emira i sve njegove žene. Aerodrom se gradi na način da se isušuje more i nasipava pijesak i još neki prkladni materijali. Projekt je vrijedan oko 2.5 milijarde dolara i planira se završetak oko 2016 godine. Za usporedbu autocesta u HR dionica Bosiljevo - Sveti rok je koštala oko 1 milijardu $.

Malo o kulturi općenito. Da odmah presječem, ovdje se žena može oblačiti kako hoće, nema nekih ograničenja, jedinu razliku u odnosu na Europu rade na tome da ne može živjeti sama, sa roditeljima ako nije udana, ako je udana onda samo sa mužem. U javnosti se isto može pojavljivati kako hoće. Muslimanske nošnje su, naravno česte, ali su isto tako raznovrsne. Meni su najzanimljivije one "nindže" ili ih ima čak sa cijelim licem prekrivenim. Moram reći da mlade djevojke tako obučene ostavljaju izuzetno senzualan dojam i hod im je izrazito elegantan. Mada....nisam jedanput osjetio kako i one škicaju nas Evropljane, pogotovo kad se ja sa svojih 2 metra pojavim među njima odmah osjetim poglede, samo naravno čak i da sam slobodan čovjek tu sve staje jer se čovjek može gooorko zaje.

Izgleda da je ta kultura koja intenzivno distancira muškarca od žene u jednom trenutku počela proizvoditi homoseksualnost kod Arapa jer, ipak, hormoni rade, a on nema kafića i diskoteka gdje se može približiti djevojkama i slično. A kad ode negdje u Evropu onda se pak ne može uklopiti.
Znači, po pričama ovdje u postotku ima bar duplo više homića nego u Europi.

GSM

• Gost
« Odgovori #24 : Srpanj 13, 2009, 07:32:23 prijepodne »
Cekamo slike :)

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #25 : Srpanj 13, 2009, 08:06:02 prijepodne »
Ma samo nek mi netko objasni kak se ono slike stavljaju da se vide direkt u postu, jednom mi je trucker objasnio pa sam to pogubio negdje, ali koliko sam vidio čini se prilično komplicirano....

GSM

• Gost
« Odgovori #26 : Srpanj 13, 2009, 11:14:05 prijepodne »
Najbolje stavi na neki free server i to je to.

trucker

• Forumas
    • Email
« Odgovori #27 : Srpanj 13, 2009, 21:23:56 poslijepodne »
o davore,davore....šta da radimo s tobom ::)
pa to je tako jednostavno...evo ovako ćemo:ti meni nađi tamo kakav posao vozača kamiona a ja ću tebi sve šta te zanima lijepo objasniti  ;D ;D

ma naravno šalim se,ajd na pm...

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #28 : Srpanj 14, 2009, 19:45:45 poslijepodne »
Pa ti Davore tamo možeš napraviti veliki posao   :):). Muškima nađeš poslove, a mlađim forumašicama bogate muževe...hehehehe...curke, bez uvrede...šalim se malo...
Užasno mi je ovo što žena ne smije živjeti sama...mislim da bi ja tamo brzo završila na lomači...mislim, brzo bi digla revoluciju :-)
Operacija L4/L5 2007. godine

luna

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #29 : Srpanj 14, 2009, 22:19:49 poslijepodne »
Sretno Davore. I bez naprezanja.. Jasna možemo zajedno na tu lomacu. ;)

Mile50

• Forumas
    • Email
« Odgovori #30 : Srpanj 15, 2009, 08:31:25 prijepodne »
Evo i mene na lomaču...

luna

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #31 : Srpanj 15, 2009, 17:45:53 poslijepodne »
Muškarci smiju sami zivjeti. :D Ne trci na lomacu. :)

Mile50

• Forumas
    • Email
« Odgovori #32 : Srpanj 15, 2009, 21:33:30 poslijepodne »
Žensko sam, barem dosad...

trucker

• Forumas
    • Email
« Odgovori #33 : Srpanj 16, 2009, 00:25:55 prijepodne »
Citat:
Žensko sam, barem dosad.

;D ;D ;D nick stvara nesporazume  ;D

luna

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #34 : Srpanj 16, 2009, 00:43:24 prijepodne »
Uf.Izvini. Haj na lomaču :'( :D ;)

Mile50

• Forumas
    • Email
« Odgovori #35 : Srpanj 16, 2009, 10:13:52 prijepodne »
Citat: