Druge medicinske teme > Ostalo

Dobivanje određenog postotka invalidnosti

<< < (2/2)

ddario:
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi sepiše ali ništa konkretno osim na ovom drugom nešto malo definicija koja mi ništ ne znači, kolko sam shvatila prvo se treba ići utvrditi postotak invaliditeta a onda dalje, zanima me koje papire treba prikupiti, tiskanice kupiti, gdje predati i komu, kako to ide ako si nezaposlena osoba???

--- Kraj citata ---
Ako ništa drugo,idi u mirovinsko osiguranje pa će ti tamo najbolje objasniti.

ANABELA:
Hajde da napišem još jednom.Dakle, nakon operacije jednog diska bilo vratne ili lumbalne kralježnice dobiva se postotak tjelesnog oštećenja /to nije invalidnost/do 40%, ali samo ako to pokaže funkcionalna snimka kralježnice.Ponavljam, ne vrijede nikakva otpusna pisma, nalazi ili magnetne rezonance.Zahtjev se predaje u područnoj službi mirovinskog osiguranja, a obrazac zahtjeva kupuje u narodnim novinama. Što to znači kad vam priznaju stupanj tjelesnog oštećenja?Baš ništa, jer nemate nikakva prava i dalje...

Plavuša:
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi seHajde da napišem još jednom.Dakle, nakon operacije jednog diska bilo vratne ili lumbalne kralježnice dobiva se postotak tjelesnog oštećenja /to nije invalidnost/do 40%, ali samo ako to pokaže funkcionalna snimka kralježnice.Ponavljam, ne vrijede nikakva otpusna pisma, nalazi ili magnetne rezonance.Zahtjev se predaje u područnoj službi mirovinskog osiguranja, a obrazac zahtjeva kupuje u narodnim novinama. Što to znači kad vam priznaju stupanj tjelesnog oštećenja?Baš ništa, jer nemate nikakva prava i dalje...

--- Kraj citata ---

Da ispravim Anabelu - postotak tjelesnog oštećenja utvrđuje služba Mirovinskog i zdravstvenog osiguranja na temelju nalaza EMNG - Zakon o tjelesnom oštećenju Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se, za bolesti kralježnice toč. IV. SPINALNI ŽIVCI, NEUROMUSKULARNI SUSTAV I KOŽA. Potrebno je na šalteru popuniti popuniti obrazac i priložiti kopiju EMNG nalaza i eventualno nalaz od neurokirurga ako je osoba operirana.
Meni je uz nalaz od prije 2 godine na kojem piše "srednje teško radikularno oštećenje..." utvrđeno 30%. Jedino pravo koje ostvarujem je to da plaćam manji porez na plaću (porezna olakšica kao da imate dijete prijavljeno) i da na bazenu plaćam jeftiniju ulaznicu za invalide.
Kada osoba ima postotak 80% i veći (ali samo za noge) ostvaruje pravo na iskaznicu za besplatan parking, a sa 100% i na besplatnu vožnju auto-cestom.

ANABELA:
Emng nalaz se može mijenjati ,ne pokazuje trajno stanje.Funkcionalna snimka kralježnice pokazuje krajnje stanje.Tjelesno oštećenje se priznaje tek kad je liječenje završeno i nema naznaka da će se stanje popraviti.

Plavuša:
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi seEmng nalaz se može mijenjati ,ne pokazuje trajno stanje.Funkcionalna snimka kralježnice pokazuje krajnje stanje.Tjelesno oštećenje se priznaje tek kad je liječenje završeno i nema naznaka da će se stanje popraviti.

--- Kraj citata ---

Oštećenost spinalnih živaca se može utvrditi i "izmjeriti" jedino EMNG (koliko je meni poznato), a to se spominje u Zakonu - primjerice "uzetost ischiadikusa". Mene je komisija uvijek tražilo samo EMG i nalaz neurokirurga.
Kao primjer prilažem i tablicu za utvrđivanje invaliditeta Hrvatskog ureda za osiguranje, a ista tablica vrijedi i za većinu osiguranja: Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Osobno na rtg nisam bila već 15 godina - od kada su mi stalno postavljali krivu dijagnozu i nitko nije znao da imam problema sa diskovima dok me nisu konačno poslali na EMNG (na kojem sam bila 6 puta u 10 godina i svaki nalaz sve lošiji i uskoro me čeka novo testiranje), a slijedom tog nalaza i na MR.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju