Druge medicinske teme > Ostalo

MR uredjaji, kvaliteta, rezolucija

<< < (2/3) > >>

Henrik VIII:
Krešo je posve u pravu!  ;D MR zna pokazati da je sve u redu, a kad kirurzi otvore, onda nađu stravu i užas. Kralježnica može biti OK u stavu "mirno", ali kad se miče to je druga priča. Osim toga, bila rezolucija 1,5T ili 3T, ako se rade standardne snimke to ne mora neurokirurgu biti od koristi. Ja sam platio MR (sad ne znam koja je rezolucija) u privatnoj klinici i niš, mogao sam s time mačku o rep, kad je neurokirurg trebao snimke sa torakalnim prijelazima pa je ponovio pretragu. I nakon toga je samo rekao da su snimke "grozne", ali kad je otvorio morao je još jednog prof. neurokirurgije pozvati u pomoć kak je to bilo užasno, a nije to mogao vidjeti na snimkama.

ljiljana252:
Slažem se sa svim napisanim.Još bi samo dodala kako sam ja prošla lani na Mr.Nešto im je bio u kvaru i oni su to kao popravili..Pa sam ja išla ( nakon što su ga popravili), Kad sam odnjela neuru nalaz on je samo prokomentiro da šteta pa se nevidi dokuda ide disk a do kuda su priraslice.Znači malo je lošija bila slika,i nisu mi dali kontrast.Sad sam bila na tom istom MR-u dobila kontrast i slike su puno ljepše čišće.Sada šta su oni radili u međuvremenu sa aparatom ja neznam,možda su ga onda nabrzaka pokrpali..pa kasnije popravili kako treba.inače je taj Magnet relativno novi ali nisam sigurna koje snage znam samo da nije 3T sigurno. I potpisujem Henrika u cjelosti jer je to nakraju stvarno tako :-\

crea:
Hvala na infou jos jednom, cisto me zanimala ostala iskustva.
U medikolu sam mogao napraviti besplatno, na kraju otisao u sunce po preporuci jer imaju bolju rezoluciju i cisce se vidi. Kad budem u mogucnosti staviti cu fotke koje pokazuju valjda rezu slike pa ako ste za mozemo usporediti.

RS232:
Necete pogrijesiti u niti jednoj od ovih ustanova.
Problem je nekada bio s bolnicom u Pozegi (losa rezolucija).

Za magnet 3T nema potrebe.

Pozdrav

vrhhy:
Požega ima još jednu manu, nećete moći obaviti MR ako vam je opseg struka veći od 110cm (kao meni).
No kako ćete dobiti termin da čekate barem 2-3 mjeseca, u tom periodu možda smršavite do te brojke :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju