Druge medicinske teme > Ostalo

MR uredjaji, kvaliteta, rezolucija

(1/3) > >>

crea:
Pozdrav svima i hvala adminu na primitku forumu.

Silom prilika sam isao na MR kraljeznice, malo ostao zacudjen kvalitetom snimki.

Kod nas medikol, sunce, dijagnostika 2000 i ostali imaju MR uredjaje od 1.5T, jedino neuron ima 3T.
Naravno medikol i dijagnostika su ovih dana imali popuste, ali mi je savjetovano da bez obzira idem u sunce jer im MR uredjaj ima bolju rezoluciju od svih sa 1.5T, da li ima jos netko takvih saznanja?
Mozete li pogledati na vasim snimkama u desnom donjem kutu (sunce) pisu neke brojke, vjerojatno je to rezolucija snimke pogotovo onaj dio BROJ x BROJ, provjerim na mojim snimkama cim budem u prilici.

vrhhy:
Dobro došli Crea na forum.
Napravio sam do sada dva MR snimanja.
Prvi u Medikolu (HZZO), drugi u Dijagnostici 2000 (keš).
Obje ustanove imaju Magnete snage zračenja 1,5T, mislim da je bitno koje protokoke koriste za snimanje. Dijagnostika 2000 zna što privatni Neurokirurzi od protokola snimanja obično traže za minimalno invazivne operacije.
U dijagnostici mogu dodatno napraviti snimku i prikaz mijelografije živaca za manju doplatu kao i snimku LS zglobova ako bi i oni mogli izazivati bolove.
Očitani nalaz pravi neurokirug neče niti čitati sa papira, već će si sam pogledati snimku i usporediti je sa stanjem pacijenta.
Niti jedan od Neuro kirurga u HZZO ustanovama, te niti jedan od skupo plaćenih privatnih vrhunskih neurokirurga nikad mi nije prigovorio da MR snimke nisu dovoljno dobre i da trebam ići negdje drugdje ih ići raditi.
Ukoliko mislite da će jače zračenje sa 3T magnetom pomoći da imate kvalitetniju snimku, napravite MR u ustanovi koja ima takav uređaj.
U starijim postovima se reklamira Sunce, no puno je vremena od onda prošlo i isti neurokirurg je nedavno bio zadovoljan i sa mojim Medikol snimkama.

crea:
Hvala na informaciji, nije stvar u jacini vec u rezoluciji snimke.

Kreso B:
A sigurno da to sa vremenom ide sve bolje. Najbolja rezolucija je ona kad te otvore  ;D

Natali34:
Moja cimerica je napravila Mr u suncu, da kad su ju otvorili su rekli da je bilo gore nego kaj je slika pokazala :-)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju