Druge medicinske teme > Ostalo

Određivanje stupnja invaliditeta

(1/2) > >>

bella:
mene interesira kako ide procedura za određivanje stupnja invalidnosti, zvala sam jednu udrugu invalida koji su me savjetovali sasvim krivo,da idem svojoj dr. no ona nema pojma o ničemu, nemam dobre informacije pa tražim ovdje pomoć: imam li ikakva prava nakon što mi je izvađen disk između l4 i l5, imam bronhialnu astmu i atopijski dermatitis, na burzi sam, nemam dopunsko jer ga nemam s čime plaćati!
zahvaljujem

ddario:
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi semene interesira kako ide procedura za određivanje stupnja invalidnosti, zvala sam jednu udrugu invalida koji su me savjetovali sasvim krivo,da idem svojoj dr. no ona nema pojma o ničemu, nemam dobre informacije pa tražim ovdje pomoć: imam li ikakva prava nakon što mi je izvađen disk između l4 i l5, imam bronhialnu astmu i atopijski dermatitis, na burzi sam, nemam dopunsko jer ga nemam s čime plaćati!
zahvaljujem

--- Kraj citata ---
Bome jesi neimformirana.Nemoj se zezat sa dopunskim,ako si na birou,idi u HZZO i napravi si dopunsko na račun države,imaš pravo na to.Čudno je što ti dr. nezna ništa,moja rastura i vodi me kroz taj proces,inače nebi imo pojma šta napraviti.Trenutno mi mora proći liječenje jer dok traje liječenje,ništa od mirovine,sve ostalo dr. opće prakse radi,ti se šećeš da skupiš papire gdje ti neurokirurg preporučava odlazak u invalidsku mirovinu ako nema poboljšanja u tvom slučaju,tu je mislim i tvoj fizijatar uključen,tada se gleda koji si posao radila i da li ga možeš još uvijek raditi,tada se gleda koje poslove možeš raditi,ako možeš,gleda se koju si školu završila i da li možeš na neku prekvalifikaciju.Brdo vremena i papira,najviše odu živci jer znaju na komisiji nekoliko puta odbiti,ali mora se biti uporan.Sve ovisi o tvojem općem stanju.

bella:
u mom gradu se fizijatri mjenjaju ko na pokretnoj traci neće niko raditi taj posao pa nekad moram ići u drugi grad, tako da nemam svog stalnog a ovi mladi koiji stignu s faksa ništ ne znaju, dr opće prakse je upućena samo ako sam ja u radnom odnosu, no pošto nisam ona nezna proceduru, inače burza nema nikakve više veze sa hzzo-om a  tamo su mi rekli da mogu dopunsko imati jedino ako si ga plaćam ko i svi drugi!
susjeda koja je slomola nogu (sad je u penziji) dobiva već pet godina lovu za nogu, a za kralježnicu su mi rekli da nemam nikakva prava! pa ko je tu lud???

ANABELA:
Nažalost, u pravu si. To što si nezaposlena ne znači da imaš pravo na dopunsko osiguranje na teret državnog proračuna. Plaćaš punu cijenu, odnosno 8o kn. Jedino ako ti je prosjek primanja u obitelji manji od cenzusa.Postupak za dobivanje invalidske mirovine je dug i mukotrpan,a najčešće i bezuspješan jer sve rijeđe ili gotovo nikako ne puštaju u mirovinu osobe s operiranom kralježnicom. Ja sam je dobila tek nakon treće operacije kralježnice uz još iks kroničnih bolesti, a radila sam terenski posao. Svaki put su me vraćali na posao i svaki put sam išla ponovo na operacijski stol.I na kraju ne veselite se mirovini jer će biti toliko mala da to ne možete niti pretpostaviti.Moja plaća je bila i do 15 000 kn, mirovina je manja od 1500 kn, a imam skoro 30 godina radnog staža. Nezaposlene osobe može uputiti na medicinsko vještačenje za mirovinu liječnik opće medicine na vaš vlastiti zahtjev , ali tada plaćate trošak oko 400,00 kn. I bez nekih velikih očekivanja.Prijateljica mi je nedavno treći put odbijena iako su i neurokirurg i medicina rada dali mišljenje da je trajno nesposobna za rad.Žena je radila težak fizički posao, stajala na nogama osam sati,kralježnica je spojena titanskim implantatom ispod kojeg su se kralješci pomakli i više nije za operaciju. Svejedno,za invalidsku komisiju i dalje je sposobna za rad. Dakle, ne očekujte pomoć s te strane, posvetite se svim mogućim putevima svog ozdravljenja ili barem prizdravljenja.

Lily:
trebam pomoć!
Imam 29 godina  imam izrazitu lumbalnu skoliozu i prije 15 mjeseci sam operirala L5S1.
po struci sam tekstilni radnik bez posla sam a i
 stanje mi se pogoršalo prije tri mjeseca
sada sam na terapjama poslije terapji moram se opet javiti kod neurokirurga
 što dalje ?  zanima me koje su mi šanse za mirovinu

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju