Nažalost, u pravu si. To što si nezaposlena ne znači da imaš pravo na dopunsko osiguranje na teret državnog proračuna. Plaćaš punu cijenu, odnosno 8o kn. Jedino ako ti je prosjek primanja u obitelji manji od cenzusa.Postupak za dobivanje invalidske mirovine je dug i mukotrpan,a najčešće i bezuspješan jer sve rijeđe ili gotovo nikako ne puštaju u mirovinu osobe s operiranom kralježnicom. Ja sam je dobila tek nakon treće operacije kralježnice uz još iks kroničnih bolesti, a radila sam terenski posao. Svaki put su me vraćali na posao i svaki put sam išla ponovo na operacijski stol.I na kraju ne veselite se mirovini jer će biti toliko mala da to ne možete niti pretpostaviti.Moja plaća je bila i do 15 000 kn, mirovina je manja od 1500 kn, a imam skoro 30 godina radnog staža. Nezaposlene osobe može uputiti na medicinsko vještačenje za mirovinu liječnik opće medicine na vaš vlastiti zahtjev , ali tada plaćate trošak oko 400,00 kn. I bez nekih velikih očekivanja.Prijateljica mi je nedavno treći put odbijena iako su i neurokirurg i medicina rada dali mišljenje da je trajno nesposobna za rad.Žena je radila težak fizički posao, stajala na nogama osam sati,kralježnica je spojena titanskim implantatom ispod kojeg su se kralješci pomakli i više nije za operaciju. Svejedno,za invalidsku komisiju i dalje je sposobna za rad. Dakle, ne očekujte pomoć s te strane, posvetite se svim mogućim putevima svog ozdravljenja ili barem prizdravljenja.