Druge medicinske teme > Ostalo

Pravilan hod na štakama

(1/9) > >>

goga:
Užas! Kćerka je slomila nogu u stopalu sa vanjske strane. Nesmije stati na nogu nego mora hodati na štakama. Ako netko ima ovakvo loše iskustvo molim za savjet. Najveći problem je penjanje uz stepenice i obrnuto. Neznam da li je bolje uprijeti se na štake pa podići zdravu nogu ili bi bilo bolje staviti štake na stepenicu pa onda zdravu nogu. Jako joj je teško. Sve spavaće sobe su na katu pa je svakodnevno penjanje neizbježno. Na istim stepenicama se i dogodila nezgoda. Sad ima longetu jer je jako otečena a za tjedan dana će dobiti gips.  :'(

madagaskar:
Draga goga baš mi je žao što se to dogodilo.Možda je moj prijedlog glup,ali šta misliš o ovome,da ti kćer stavi na koljena štitnike (one koje imaju sportaši) i da se na koljenima penje po stepenicama,da puže u biti i uopće se ne oslanja na stopala.Uglavnom za bolove kod lomova pomažu nekakve biljke,neko lišče koje se stavlja i koje ublažava bolove i ubrzava zacjeljivanje ali ne znam točno lišće koje biljke

goga:
Hvala Madagaskar ali liječenje biljem sada nije moguće jer je noga u longeti a potom će biti u gipsu. Sad je kćerka upravo išla spavati i snašla se je tako da je sjela na stepenice i na sjedeći se unatrag ubačajući na ruke podizala jednu po jednu stepenicu. To je dobro u kući ali kad će ići na kontrolu na kirurgiji i 24. ide u Zagreb na kontrolu kod endokrinologa bit će problema svuda ima stepenica.

Joško:
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi seTo je dobro u kući ali kad će ići na kontrolu na kirurgiji i 24. ide u Zagreb na kontrolu kod endokrinologa bit će problema svuda ima stepenica.

--- Kraj citata ---

pretpostavljam da se mogu zatražiti invalidstva kolica za lakše kretanje, a vjerujem da svugdje gdje su stepenica postoji i alternativa liftom.

goga:
Znam da imaju lift svuda ali i tako da ih jedino može pokrenuti službeno osoblje a njih dočekati je malo teže a kolica u sisačkoj bolnici jedva da stoje na mjestu a za gurati treba dobar jak muškarac. Ma snaći ćemo se već nekako al će biti teško jer nema snage u rukama i umori se brzo. Mislila sam možda ima neko pravilo u hodu sa štakama pa da joj olakšam. Hvala na savjetima.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju