Autor Tema: 3 oper. kraljeznice,hosp.infekcija,sepsa,polineuropatija,pomoć molim !!!!  (Posjeta: 49612 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

spinewarrior

• Full Member
3 oper. kraljeznice,hosp.infekcija,sepsa,polineuropatija,pomoć molim !!!!
« : Prosinca 12, 2009, 12:27:22 poslijepodne »
Operirao sam 3 puta lumbalnu kralješnicu i poslije 2 operacije dobio bolničku infekciju i sepsu koju mi nisu uočili u bolnici nego me poslali kući unatoč mom žaljenju na nesnosnu bol na vizitama  liječnici su mi odmahivali rukama i govorili da je bol uzrokovana reoperacijom  kraljeznice te me kljukali za vrijeme boravka u bolnici tabletama za bolove i injekcijama i potom otpustili iz bolnice (VIŠE DOKTORI ZNAJU DA LI VAS BOLI NEGO VI SAMI--JAKO ZANIMLJIV STAV).Nakon dolaska kući kad su lijekovi i injekcije popustile NISAM MOGAO DISATI OD BOLOVA, da bi me potom nakon tridesetak dana ponovno 3. put HITNO operirali jer su vidjeli sliku magnetske rezonance MRI koju sam napravio (slika pokazala upalu,odnosno hospitalnu infekciju kraljeznice).Poslije 3-ceg op. zahvata sam prosao bolnicko lijecenje infekcije intravenski (bombe od lijekova) i naknadno antibioticima prema uputama liječnika,nosio korzet za fiksaciju kraljesnice 6 mjeseci,prosao razne rehabilitacije u toplicama.Plivam i vjezbam  po preporukama soktora fizijatra i fizioterapeuta, međutim stanje kralježnice se ne popravlja, nego ide na gore i počinjem osjecati slijedece senzacije: zarenje u nogama i rukama ,peckanje, mravinjanje,grceve i slabost misica,slab osjet na kozi,doslovno "pucanje" svih zglobova od noga do ramena,poremecaje ravnoteze,slabost misica vrata i misica cijelog skeleta, krckanje kostiju,pojavljuje se PES CAVUS na stopalima (udubljena stopala),otezano mi je hodanje i kompletno funkcioniranje,imam stalne bolove...Ponovno hitno idem na neurološku obradu u bolnicu. Dijagnosticirana mi je senzomotorna polineuropatija (POLINEUROPATIA SENSOMOTORIA za neupućene "narodno" rečeno upala i propadanje živaca ) i napravljena veoma opsezna neuroloska obrada od krvnih pretraga,obrada likvora,folne kiseline,vitamin b12,genetska pretraga na nasljednu neuropatiju CHARCOT MARIE TOOTH-CMT1A/HNPP,beta2-mikroglobulin,ACE,raznorazni onkomarkeri,fibrinogen,elektroforeza i imunoelektroforeza proteina,serologija na sifilis,anti-HCV,razne imunoloske pretrage,serologija na neurotropne viruse u likvoru,serologija na na neurotropne viruse u serumu,burgdoferi u likvoru i serumu,molekularno geneticka analiza na FRIEDREREICHOVU ataksiju,profil izoformi transferina,molekularno geneticka analiza na spinocelebralne ataksije....Svi nalazi su UREDNI odnosno NEGATIVNI !!! Na kraju neurološke obrade polineuropatija je u otpusnom pismu opisana kao idiopatska, ali u razgovoru s liečnikom koji je me vodio dobivam odgovor da je zaključak cijelog tima koji je vrsio obradu, da je uzrokovana operacijama,intrahospitalnom infekcijom i sepsom ???  to naravno nigdje ne piše !!!Prilazem i zadnji nalaz EMNG-a pa ako netko nesto zna o tome molio bih odgovor takodjer.
EMNG kaze--kronicna neuralna lezija u misicima stopala i lista,vise desno,lezije u misicima prednje strane potkoljenica,suspektna u saci.brzina provođenja n. peroneus granicna,distalna latenca n. medianus produzena,h refleks u m. soleus reducirane voltaze,vise desno.Nalaz pokazuje distalnu motornu aksonopatiju uz preklapanje s kronicnom radikulopatijom s1,l5 vise desno.
Molim pomoc--kao sto mozete procitati u velikoj sam borbi,noge su mi sve slabije a bolovi sve veci i veci,ne znam kamo ni kuda od boli..jer se nastojim dovesti u funkcionalno stanje da mogu raditi neki posao i zelim da nekako izadjem iz ovog pakla od zivota i pocnem koliko toliko normalno zivjeti i raditi !!!!

1.-opcenito svaku korisnu informaciju o polineuropatiji,da li se moze izlijeciti (ako ne,kako liječiti)
2.-pomoć s vrstom terapije za polineuropatiju,smanjenjem boli i dr.
3.-metodama fizikalne rehabilitacije i kvalitetnim rehabilitacijskim centrima za ovu vrstu problema kako u zemlji tako i u inozemstvu ako netko ima saznanja (gdje zivim loša je       fizikalna rehabilitacija --apsolutna nula,svi pacijenti ubaceni u isti koš,rade iste vjezbe bez obzira na problem-KATASTROFA I SRAMOTA UJEDNO)
4.-što je to distalna motorna aksonopatija,ako netko strucan moze komentirati
5.-kakvu eventualnu dijagnostiku trebam jos napraviti za kvalitetnije rješavanje problema
6.-kakvu medikamentoznu terapiju koristiti
7.-sugestije za terapijske uredjaje za polineuropatiju,odnosno struje i sl. što pomaže u smanjenju bolova
8.-alternativa koja moze pomoci u ovom slucaju (čajevi,prehrana,masti,uredjaji za bol....sve sto pomaze)

MOLIM CIJENJENA ISKUSTVA,SAZNANJA I POMOĆ !!!!!!!!!   

sad sam prepušten samom sebi i lijekovima protiv bolova,sve sam manje pokretan i boliiiii..........liječnicima nazalost ispadam smijesan sto se borim jer prema onome sto sam prosao vecina ne zna uopce kako sam ziv ostao a onaj ostatak kako sam na nogama,ali to nije rjesenje problema jer kad je covjek radno nesposoban, socijalno izoliran i ima kronične bolove,slijedom stvari dolazi sve veca depresija i to je jedan zacarani pakleni krug.ljudi dobre volje pomozite i jos jednom zahvaljujem unaprijed !!!

goga

• Forumas
Odg: 3 oper. kraljeznice,hosp.infekcija,sepsa,polineuropatija,pomoć molim !!!!
« Odgovori #1 : Prosinca 12, 2009, 19:49:58 poslijepodne »
Meni su prije nekoliko godina radili EMNG i dg. je bila polineuropatija. Kad je doktorica vidjela šta piše rekla je da je ta dg. smiješna i netočna jer od toga boluju dijabetičari i alkoholičari a ja nisam dijabetičar a alkohol nisam nikad ni probala u svom životu. Nepijem čak ni sokove. Samo vodu ponekad čaj. Evo malo o toj dijagnozi:

Polineuropatija je bolest koja označava difuzno oštećenje perifernih živaca što se manifestira osjećajem trnjenja i utrnulosti, peckanja, svrbeža, mravinjanja itd. u udovima. Smetnje najčešće počnu na stopalima. Najčćešći uzroci stečenih polineuropatija su oštećenje perifernih živaca u sklopu šećerne bolesti, pijenje prekomjernih količina alkohola, te neki otrovi (npr. olovo). U svakom slučaju polineuropatije trebalo bi pokušati pronaći uzrok smetnji.

Akson predstavlja produžetak citoplazme živčane stanice, a funkcija mu je da odašilje formirani signal na sljedeću živčanu stanicu ili izvršni organ.

Aksonopatije se odnose na atrofiju aksona i Wallerovu degeneraciju, a neuronopatije na primarno oštećenje tijela neurona.

GSM

• Gost
« Odgovori #2 : Siječnja 19, 2010, 02:17:59 prijepodne »
Sto se tice te bolesti i lijecenja pogledaj: http://www.umm.edu/ency/article/000750trt.htm

Ako zelis vise nauciti o svome stanju i baratas engleskim jezikom, odi na sciencedirect.com i gore napisi "sensorimotor polyneuropathy". Ja imam pristup vecini clanaka tamo, pa ti po potrebi neki mogu skiniti i poslati.

spinewarrior

• Full Member
« Odgovori #3 : Siječnja 19, 2010, 10:57:21 prijepodne »
hvala GSM, malo ću proučiti pa se javim,nadam se da će još netko reći nešto o ovome jer vjerujem da nisan jedini.....puno svima nama znači kvalitetna informacija ili kako se kaže "iz prve ruke".još jednom hvala !!! molim također dobre ljude da ako znaju nešto detaljnije o mom problemu da se jave, a i one koji su eksperti za EMNG da ga onako "pučki prevedu" na svima nama razumljiv jezik.evo još jednom kako glasi 

EMNG kaze--kronicna neuralna lezija u misicima stopala i lista,vise desno,lezije u misicima prednje strane potkoljenica,suspektna u saci.brzina provođenja n. peroneus granicna,distalna latenca n. medianus produzena,h refleks u m. soleus reducirane voltaze,vise desno.Nalaz pokazuje distalnu motornu aksonopatiju uz preklapanje s kronicnom radikulopatijom s1,l5 vise desno.ovaj izraz "suspektno" me je zaintrigirao i ako sam operiran lumbalno odakle lezije u šaci,evo dva konstruktivna pitanja za one koji znaju o ovome. hvala !!!!

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
« Odgovori #4 : Siječnja 19, 2010, 18:46:48 poslijepodne »
U petak idem na 6. EMNG, pa sam već ponešto naučila o njemu. Dakle kao laik laiku:

lezija = oštećenje
suspektno = vjerojatno ?
saci - mislim da je "tipfeler" - prije bi bilo sac. ili sakralno budući da je rađen EMNG nogu, a ne ruku

dalje slijede medicinski nalazi oštećenja živaca tj. mišića

"Aksonopatije se odnose na atrofiju aksona" atrofija = smanjenje veličine stanice, propadanje aksona (http://hr.wikipedia.org/wiki/Akson)

Objašnjenje u svezi polineuropatije i ostalih neuroloških pojmova možeš naći u skripti medicinski studenata za neurologiju:
http://www.medicina.hr/studenti/download/neurologija.pdf.

npr: "simetrična oboljenja živaca: polineuropatija"

Predlažem da počneš proučavati neurologiju ako želiš znati malo više o svojim dijagnozama i bolestima.

Sretno!  :D
2006. interlaminectomia L4-L5

spinewarrior

• Full Member
« Odgovori #5 : Siječnja 19, 2010, 19:53:23 poslijepodne »
renata,hvala na pojmovima i ostalom,ovo saci = šaci (šaka,ruka) pa je i meni zbunjujuće odakle polineuropatija na šaci,a taj termin suspektna mi je do kraja nejasan,znam i sam da na eng. jeziku suspect = sumnjiv,pa mi je ta oznaka vjerovatno glupa ,ne govori ništa konkretno(tražeći malo ponetu primjetio sam da je jako učestala u med. nalazima),a ovo o proučavanju neurologije ti je dobra ideja,međutim praksa je kod mene jača strana,naučio sam sam na sebi neurologiju,a još jednom ponavljam da svaka sugestija ljudi koji znaju ili koji su iskusili problem na svojoj koži je za mene svetinja zato jer vjerujem i znam da će mi ti savjeti puno više pomoći nego raznorazni "rutineri doktori"-(ništa protiv struke),koji su zapetljali moju situaciju pa se sada međusobno sami gađaju blatom,a ja od problema i bolova ne znam kuda dal' u selce,peharca,nemeca,varaždinske,cybex-u kuvalje,raznorazne privatne fiziklalne klinike u zg-u....itd,ukratko još jednom ti hvala,nisam pitao da li ti imaš ist problem---polineuropatiju ?pozz !! idemo dalje, vidim da ima dobrih ljudi koji pomažu,hvala vam i ako imate još sugestija samo naprijed !!!
pozz svima !!! sw.

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
« Odgovori #6 : Siječnja 19, 2010, 20:01:30 poslijepodne »
nisam pitao da li ti imaš ist problem---polineuropatiju ?pozz !! idemo dalje, vidim da ima dobrih ljudi koji pomažu,hvala vam i ako imate još sugestija samo naprijed !!!
pozz svima !!! sw.

Nemam tu dijagnozu. Kao što piše u mom potpisu 2006. sam operirala disk L4-L5, a u zadnjih 3 mjeseca opet su se problemi (čitaj: bolovi) vratili ali u još gorem obliku nego prije operacije, pa sad čekam prvo 6. po redu EMGN 22.01. i 08.02. diskografiju da saznam zašto me boli i što i kako dalje.
Inače, nalaz EMGN bi ti trebao najtočnije protumačiti neurolog i neurokirurg, zatim fizijatar, ali i svaki liječnik opće medicine.

Sretno i pozdrav!
2006. interlaminectomia L4-L5

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #7 : Siječnja 19, 2010, 20:09:00 poslijepodne »
Cybex ti ne bih preporučila, puno truda i novca nizašto

spinewarrior

• Full Member
« Odgovori #8 : Siječnja 19, 2010, 20:44:09 poslijepodne »
hvala,renatinu problematiku sam malo proučio upravo sada (početke priče i nervozu zbog reakcije doktora..) i dolazimo do onoga o čemu sam već pisao, jedne jadne arogancije doktora koji kad su nemoćni prebacuju lopticu na psihijatra.jedan moj prijatelj po problematici leđa je rekao da se ponašaju ko da su popili svu pamet svijeta,ja sam doživio takve odgovore i riječi doktora da bi im u srednjem vijeku pa i danas netko lošije samokontrole odmah presudio sam.ovo o čitanju emng-a se slažem ali nažalost moja neurologinja ga ne zna pročitati pa me usmjerava na kolegu koji to zna pa onda moram uduplo čekati da bi saznao bar nešto, a o MRI snimku da ne govorimo,od toga bježi kao vrag od tamjana,jedna od terapeutica koja mi spaja struju pitala me što sam to operirao da mi je ožiljak na dnu leđa,a ja se mislim koju je ona školu završila i gdje je diplomu dobila ili možda je kupila,pa sam se sjetio i na tako glupo pitanje odgovorio ko iz topa--operirao sam gušteraču.koja smo mi jadna država u kojoj nema odgovornosti za rad ,to je najveći problem !!!pozz !!

senainter

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #9 : Siječnja 20, 2010, 18:16:59 poslijepodne »
Ja bi otisla do nekog razumnog neurohirurga ili ortopeda hirurga da ti preporuci terapiju. Ja nemam polineuropatiju ali ni do danas ne znam sta imam, imam simptome slicne tvojima znas klasika probadajuca bol, pecenje trnci problemi sa mokrenjem - konstantna bol jel al u blazoj formi. Meni je pomogao tens kako sam ti vec navela i neurontin, takodjer mozes probati neke od triciklicnih antidepresiva (to mi je prporucio ortoped), i onda al tek onda kad se bol smanji lagano na plivanje i vjezbanje svaki dan. Ja sam sad u fazi nakon sto mi se smanjio bol, u toj fazi da mi vjezbe pomazu odrzavaju mi bol pod kontrolom, od neurontina sam povratila seksualnu funkciju  ;D i opcenito neurontin je bio cudotvorni lijek u mom slucaju, u svakom slucaju bol se dosta smanjila nema vise one preosjetljivosti niti pecenja sad samo lagana tupa bol nista strasno jel mogu raditi  :D :).
Sve najbolje al ja bih znaci da sam na tvom mjestu svakako zaganjala nekog ponavljam RAZUMNOG neurohirurga ili ortopeda.
Sve najboje ti zelim u tvom oporavku
L4-L5, L5-S1-diskus hernija
Siringomijelija
Skolioza 43 stepena torakalna, 20 stepeni lumbalno
Operacija u Vertebrisu 2011
Stanje: neureklo se :)

Denis

• Hero Member
« Odgovori #10 : Siječnja 20, 2010, 19:46:51 poslijepodne »
Sena evo danas sam obišao doslovce sve apoteke i pitao za ljek Neurobin naravno svugdje sam dobio isti odgovor da je to ljek koji je na bazi B vitamina.također su mi rekli da isti u RH ide na bjeli recept koji prepiše dr opće medicine te se isti dostavi i čeka da ag naruču iz Njemačke,ocjeni mi nisu mogli reći ništa jer se cijena formira po dozi ljeka znači koje se pakovanje kupi,al okvirno bi došlo oko 150 kn.U razgovoru sa svim fermaceutima zaključio sam jedno da je uzimanje B vitamina uz manju cijenu il neurobina isti bog.
Toliko Neurobinu što se tće učinka djelatnici su mi pokušali preko njihovog sistema nakomp ,vidjeti kolike su količine naruđbi,te baš nisam vidio da se to previše naručuje eto jedan mali dio naruđbi je bio na ampule Neurobina koje 4 kom dođu oko 38 kn. ;)
Sad vidim zašto je neuro skeptićan prema Neurobinu,al eto kome pomaže ,nije loše da uzima isti :)

spinewarrior

• Full Member
« Odgovori #11 : Siječnja 20, 2010, 20:15:46 poslijepodne »
sena hvala na sugestijama i lijepim željama,na neurontinu sam bio za mene jako neugodan lijek--nula bodova,nije pomagao,kod ortopeda sam bio nekoliko puta,između ostalog žalio se na bolove u zglobovima,kostima i deformirana stopala,koja su sad udubljena--stručni naziv je pes cavus, otežano hodanje,probleme sa lokomotornim sustavom-- da ne pišem dalje.Odgovor mu je bio da sam ušao na nogama i to je dobro ,,nikakav pregled,nikakvo slikavanje,nikakav uzv lokomotornog sustava--jednom rječju sramota do neba...Sve ono što se može naći u svim stručnim medicinskim knjigama o ovom mom problemu je da bi ga trebao koordinirati multidisciplinarni tim liječnika od neurokirurga koji me operirao do neurologa,fizijatra,ortopeda.. itd. koji bi bili zaduženi za praćenje moga stanja i koji bi napravili plan koji bi omogućio što kvalitetniji oporavak.neurokirurg šuti ,neurolog kaže da ne zna što će jer je uopće čudo što sam uopće živ poslije svega i nema komentara,fizijatar kaže da nije u karijeri dugogodišnjoj imao ovakav slučaj i dao mi je sućut (bio sam kod njega nekoliko puta,ali sam ga nakon nevjerovatne doze nehumanosti,neljudskosti i arogancije--promjenio,,taj čovjek sigurno nije položio hipokratovu zakletvu ),ortoped me ispratio sa pregleda nekoliko puta bez komentara. na kraju krajeva čovjek se zapita da li je ovo moguće što ja pišem i vjerujte jest a ovo je samo djelić onoga što sam doživio i nisam zbog toga ni pisao ništa jer bi to trajalo jako duuuuuuggggggooo i puno čitatelja mojih postova bi se ispovraćalo čitajući one stvari koje sam ja doživio u ovom zdrastvenom sustavu tijekom liječenja i još doživljavam poniženja tijekom liječenja,tako da je pitanje koliko će moje strpljenje potrajati,vjerovatno postoji u sustavu neka nadležna služba za prava pacijenata pa ćemo vidit. ja još nemam odgovora na pitanje što je izazvalo cijeli niz komplikacija u kojim sam sada,pogotovo ove lokomotorne ispade,defrormirana stopala,bolove u zglobvima... itd
a ovo što je denis napisao stoji nekome lijek djeluje psihički i to je to !!!!

senainter

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #12 : Siječnja 21, 2010, 10:58:15 prijepodne »
Sena evo danas sam obišao doslovce sve apoteke i pitao za ljek Neurobin naravno svugdje sam dobio isti odgovor da je to ljek koji je na bazi B vitamina.također su mi rekli da isti u RH ide na bjeli recept koji prepiše dr opće medicine te se isti dostavi i čeka da ag naruču iz Njemačke,ocjeni mi nisu mogli reći ništa jer se cijena formira po dozi ljeka znači koje se pakovanje kupi,al okvirno bi došlo oko 150 kn.U razgovoru sa svim fermaceutima zaključio sam jedno da je uzimanje B vitamina uz manju cijenu il neurobina isti bog.
Toliko Neurobinu što se tće učinka djelatnici su mi pokušali preko njihovog sistema nakomp ,vidjeti kolike su količine naruđbi,te baš nisam vidio da se to previše naručuje eto jedan mali dio naruđbi je bio na ampule Neurobina koje 4 kom dođu oko 38 kn. ;)
Sad vidim zašto je neuro skeptićan prema Neurobinu,al eto kome pomaže ,nije loše da uzima isti :)

Denis mislim da si ti pomijesao neurobion i neurontin. Jedan sa drugim nema veze, neurobion je hrpa beskorisnih vitamina a neurontin je antiepileptik kji djeluje pozitivno na neurolosku bol. Neurontin se moze dobiti i preko recepta pod drugim nazivom (pise u postu spinewariera pod temom neurobion).
Siringomijelija

senainter

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #13 : Siječnja 21, 2010, 11:24:44 prijepodne »
sena hvala na sugestijama i lijepim željama,na neurontinu sam bio za mene jako neugodan lijek--nula bodova,nije pomagao,kod ortopeda sam bio nekoliko puta,između ostalog žalio se na bolove u zglobovima,kostima i deformirana stopala,koja su sad udubljena--stručni naziv je pes cavus, otežano hodanje,probleme sa lokomotornim sustavom-- da ne pišem dalje.Odgovor mu je bio da sam ušao na nogama i to je dobro ,,nikakav pregled,nikakvo slikavanje,nikakav uzv lokomotornog sustava--jednom rječju sramota do neba...Sve ono što se može naći u svim stručnim medicinskim knjigama o ovom mom problemu je da bi ga trebao koordinirati multidisciplinarni tim liječnika od neurokirurga koji me operirao do neurologa,fizijatra,ortopeda.. itd. koji bi bili zaduženi za praćenje moga stanja i koji bi napravili plan koji bi omogućio što kvalitetniji oporavak.neurokirurg šuti ,neurolog kaže da ne zna što će jer je uopće čudo što sam uopće živ poslije svega i nema komentara,fizijatar kaže da nije u karijeri dugogodišnjoj imao ovakav slučaj i dao mi je sućut (bio sam kod njega nekoliko puta,ali sam ga nakon nevjerovatne doze nehumanosti,neljudskosti i arogancije--promjenio,,taj čovjek sigurno nije položio hipokratovu zakletvu ),ortoped me ispratio sa pregleda nekoliko puta bez komentara. na kraju krajeva čovjek se zapita da li je ovo moguće što ja pišem i vjerujte jest a ovo je samo djelić onoga što sam doživio i nisam zbog toga ni pisao ništa jer bi to trajalo jako duuuuuuggggggooo i puno čitatelja mojih postova bi se ispovraćalo čitajući one stvari koje sam ja doživio u ovom zdrastvenom sustavu tijekom liječenja i još doživljavam poniženja tijekom liječenja,tako da je pitanje koliko će moje strpljenje potrajati,vjerovatno postoji u sustavu neka nadležna služba za prava pacijenata pa ćemo vidit. ja još nemam odgovora na pitanje što je izazvalo cijeli niz komplikacija u kojim sam sada,pogotovo ove lokomotorne ispade,defrormirana stopala,bolove u zglobvima... itd
a ovo što je denis napisao stoji nekome lijek djeluje psihički i to je to !!!!

Pa sta ce ostaviti te takvog u bolu bez ikakave terapije!? Ja sam se lijecila i u fr, ako ne znaju u hrv sta ti je nece ni u fr, nego ce tim doktora ko sto ti kazes da te dobro nakljuka tebletama i to je to. Nista nije bolje u zapadnoj evropi, samo sto su oni bogatiji imaju ljepse bolnice i vise materijala. Svugdje se moras boriti za ozdravljenje samo sto si ti u teskom stanju pa je puno teze. MOras nastaviti traziti ljekara koji ce ti pomoci koji ce saslusati koji ce naci nekin nacin da ti ublazi bolove. Procitala sam u tvojim postovima kakvu si tragediju prosao, tri operacije kicme i otalo.
Informisi se na internetu, jer ako oni nece npr. da ti urade taj i taj pregled da bi se otkrio tacan uzrok onda ti recimo trazi taj pregled i svakako idi od ljekara do ljekara jer svaki ce imat razlicito misljenje. Ja sam npr promijenila jedno desetak ginekologa dok mi jedan od njih nije rekao da trebam napraviti MRI ledja i da je ubjedjen da imam diskus herniju ili nesto slicno tome, slusaj i tako je i bilo. A ne bi ni on znao da je to to da nije ima takav slucaj u praksi prije deset godina. I naravno naci nekog ko ce biti uz tebe ko ce se boriti sa tobom, zena ili ko god je vec uz tebe i samo se posvetiti izljecenju i nista drugo ne raditi. Tako sam ja bar, jer ja sam bila jaaako lose psihicki, boljelo me a svi mi govore da ne znam sta mi je.
Zasto npr ne bi otisao do ovog DR. Saftica kojeg svi hvale na forumu. Eto jedan prijedlog.
PS: Ako ti neurontin nije pomogao onda probaj sa lyricom recimo ili ako ukucas npr: periferna neuropatija vidjeces listu svih lijekova koji se koriste za to stanje (dobro ja vladam i englekim pa sam i tu nasla dosta tvari, nase stranice su slabe). I kao sto sam ti spomenula ovi triciklici antidepresivi bi mogli isto pomoci. Ja sam npr nasla dobru neuropihijatricu koja je zajedno sa mnom isprobavala lijekove, prvo mi propisala tegretol od kojeg mi je bilo jako lose pa sam ja nasla posle neurontin na netu i onda otisla da se konsultujem sa njom. Ona mi je puno pomogla psihicki inace.
Svi doktori koji su se pokazali kao kreteni samo ih od...i i trazi nove, i znam da je tuzno ali ako hoces da se neko zainteresuje za tvoj slucaj moras platiti, mislim nesto na kafu, ne pricam sad o astronomskim sumama. Znam da je to grozno ali tako je ako hoces stvarno da se neko udubi u tvoj slucaj i da ti prati stanje. Bez love je pravo tesko ............
Eto kako sam je uspjela da se dovedem u formu, kljuc mog oporavka bila je mama koja je zajedno sa mnom isla po doktorima i bez njene finansijske i emotivne podrske ko zna gdje bi bila .......
Puno pozdrava i sve najbolje ti zelim
Siringomijelija

Denis

• Hero Member
« Odgovori #14 : Siječnja 21, 2010, 13:28:29 poslijepodne »

Denis mislim da si ti pomijesao neurobion i neurontin. Jedan sa drugim nema veze, neurobion je hrpa beskorisnih vitamina a neurontin je antiepileptik kji djeluje pozitivno na neurolosku bol. Neurontin se moze dobiti i preko recepta pod drugim nazivom (pise u postu spinewariera pod temom neurobion).
Sena naj vjerovatnije sam pomješao te dvi stvari al kao što ti kažeš da je Neurotin antiepileptik to je onda koSeraqvel tablete koje nebi preporučio ni najljučem neprijatelju,jedan moj poznanik ih koristi te sa njima tako funkcionira da čim popije tabletu mora bit pored kreveta jer ga zbetoniraju  ,inače se koriste u svrhe duševnih oboljenja.Cijena Seraqvela u slobodnoj procjeni je oko 700 kn ili ti ga može prepidsati ljećnik uz odobrenje HZZO-a.Naravno isti spada u antipsychotic ljekove  samo druga skupina a to je po meni isto bar koliko se ja razumijem ;)

spinewarrior

• Full Member
« Odgovori #15 : Siječnja 21, 2010, 16:22:03 poslijepodne »
sena svaka čast,pravi si borac i ja takve ljude jako poštujem,a o snazi ljudske humanosti koja izlazi iz tvojih riječi pomoći i ohrabrenja prepoznajem pravog čovjeka u tebi--ovo sam morao napisati,ne zato iz činjenice da se nekome na ovaj ili na onaj način ulagujem ili pravilnije predočeno u nas uguzujem nego cijenim ljude koji žele pomoći i to je u biti poanta života po mome shvaćanju (bog me nadahnuo verbalnim lupizmom i izričajem pa me  mnogi doktori s kojima sam sad nažalost u doticaju više ne shvaćaju kao broj koji su ili će odraditi za vrijeme svog radnog dana jer tražim odgovor na pitanje a ne samo tjeranje iz kancelarije i prepisivianje prijašnjih mišljenja ).a sad poslije ovog uvoda da ti napišem da sam već na lyrici i da pomaže, bolja mi je puno od neurontina,kao što sam gore u prijašnjem postu naveo vanka je predstavljena kao "neurontin na steroidima" ( jedan od neurologa "s kojim imam posla" se nasmijao i rekao da ću vidjeti da i lyrica ima gadne nuspojave).ono što sam ja primjetio na sebi je da puno više drži 1 lyrica nego 3 neurontina,a nuspojave su ukočenost mišića i veća slabost te povećani apetit ,za mene bingo poslije neurontina.sad slijedi onaj dio priče koji si ti navela i to je točno. čovjek od očaja i bolova ne zna kuda i kamo a doktori kojji su te us...ra...li te šalju u psihijatra da prebace lopticu sa sebe i proglase pacijenta da je prolupao i tu čovjek mora biti čeličnih živaca i sve to izdržati psihički...prošao sam svašta i danas sam bio kod jednog novog mladog fizioterapeuta,koji me saslušao i rekao da ne gubim vrijeme s mojim problemom i idem po bolničkim fizikalnim terapijama jer da je taj princip vježbanja bio aktualan prije 30 god, a ja sam mu odgovorio da se slažem, ne 30 god nego 50 godina,nema nikakvih ulaznih mjerenja,nikakve evaluacije snage,izdržljvosti,općeg stanja,nego te bace na pod ili ako imaš sreće vježbaš na drvenom krevetu kojih ima sve skupa 2 a veličine je za prosječnog kineza.onda jedan dan vodi vježbe jedna fiz. drugi dan druga ,uopće ne gledaju da li pacijenti izvode pravilno te arhaičke vježbe koje te mogu još više unazaditi a ne pomoći ti,zatim tu se preko vježbi u sali ispija kafica jedu keksi,svira muzika,terapeuti šetaju,priča se o španjolskim serijama i da ti ne nabrajam dalje.ne svim vratima na fizikalnoj postavljeni "transparenti" od kad do kad se koje struje apliciraju da gospoda još manje rade.šef i pola osoblja fizikalne za vrijeme radnog vremena je van bolnice na civilnim zadacima---plaćaju kredite po bankama idu djeci u školu,jednom rječju rješavaju raznorazne privatne poslove za vrijeme radnog vremena----sve u svemu katastrofa---a jadni narod ko ovce u gomili šute i pate,nekad se netko usudi pa nešto prokomentira na hodniku dok čeka ali osoblje ne j...ee..be,ponašaju se gore nego da je njihovo, jer da je njihovo bilo bi im u interesu da rade i da pacijenti odnosno ako ćemo poslovnim žargonom klijenti budu zadovoljni. ovo je onaj dio u kojem ja tvrdim zašto su u nas problemi ovoliki u zdrastvenom sustavu---odgovor je jednostavan----""nema odgovornosti"" za bilo koje propuste na radnom mjestu,,,sto puta sam govorio, ja radim posao sa ljudima i moram biti ljubazan,poslovan,dostojanstven a oni koji rade u zdrastvu moraju znati da rade s najtežom vrstom ljudi a to su bolesni ljudi kojima treba pomoći,olakšati muke itd. e sad dalje o mom ""stručnom"" timu fizioterapeuta---šef fizikalne između ostalog ima dugogodišnju privatnu praksu fizikalne terapije i kad ga pitate u bolnici o terapiji onda ništa ne zna ,a kad se naručite kod njega privatno onda sve zna i ako treba poljubit će vas u guzu,a ostatak ekipe također ima naputak da se što manje umara na poslu tako da mogu kasnije ići privatno po kućama i raditi terapije s pacijentima koji su imali raznorazne traume-----sramota do neba ( ima puno boljih opisa ali su vulgarni pa ih ne bi koristio )..Dugo vremena trpim ovokvo pponašanje na terapijama i stvarno mi je dozlogrdilo i vrijeme je da se ova zdravstvena farsa raskrinka tako da cu traziti sastanak s ravnateljem bolnice i iznijeti mu problem pa cemo viditi ako to ne urodi plodom idemo dalje na vise institucije pravne države.još jedna stvar koji si navela je jako zanimljva i treba joj posvetiti vremena a ja ću o tome otvoriti temu a to je iskustva liječenja kralježnice u inozemstvu.ja sam imao prilike pričati sa dečkima koji su bili na alpha klinik u njemačkoj i nekima koji su išli u austriju na rehabilitaciju i svi su jednoglasni---kasnimo najmanje 50 godina što se tiče rehabilitacije pacijenata za evropom--sramota. sam promislim manje više sve grane medicine u hrvatskoj su "evoluirale" (doktori se okupljaju na kongresima prate nove tehnike liječenja) idu naprijed,raznorazni zahvati postaju rutinski,operativne tehnike u odnosu prije 20,30 godine su kudikamo suvremenije,a fizikalna rehabilitacije u nas je ostala u povojima,ni makac naprijed--mrdni nogu malo lijevo,malo desno,strujica ova strujica ona.kroz primjer sandre paović koju neizmjerno cijenim kao vrhunskog sportaša i osobu mogli ste čuti,pročitati i vidjeti kojim suvremenim fizikalno dijagnostičkim aparatima raspolažu kvalitetni centri medicinske rehabilitacije u inozemstvu (roboti sa sezorima,medx sprave,izokinetika je jaka itd..).što je poslije nezgode i operacije nisu poslali u naše toplice da se oporavlja da li se upitate---pa zato jer ne bi bilo ni smisla ni uspjeha jer smo kao što sam naveo ne 30 ne 50 nego 100 iza evrope a imamo jadne i destruktivne zakone koji još više frustriraju ionako jadne ljude i pacijente ((sorry malo sam odužio ali se nadam da je konstruktivno i da ste se mnogi prepoznali u ovome ))!!! ide tema ISKUSTVA LIJEČENJA KRALJEŽNICE I INOZEMSTVU !!!pozz i nastavite ako imate kakav prijedlog za pomoć,,,,sena hvala još jednom i molim malo pojasni što si ti liječila u francuskoj !!!

senainter

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #16 : Siječnja 22, 2010, 12:56:44 poslijepodne »
Heh hvala na komplimentima, ali za moj oporavak je najvise zasluzna moja mama. Ja sam u FR lijecila ovo eto ovo sto sad imam, nemam nikakve rijeci hvale za zapadnu evropu (svaka cast onome kome je to pomoglo kao brinetki). Moje iskustvo je bilo drugacije, mene su slali psihijatrima davali mi lijekove za smirenje jer mene toboze "nista ne boli". Testirali me na razne genitalne bolesti, testirati nekog na genitalni herpes a ja ga nikad u zivotu nisam imala je ocit primjer diskriminacije za mene, jer moj akecenat je bio iz istocne evrope a sve zene iz istocne evrope eto zna se sta su.
Niko od svih doktora koje sam obisla (osim jedne super doktorice opce prakse koja me je lijecila od prve godine mog boravka u fr - tek ona sjetila da me posalje na EMNG, kad su me svi ovi dobro izjebali) se nije sjetio da napravim MRI ledja (valjda je to jedan od jasnih dijagnostickih testova ako nekog boli noga!). Otkud sam ja mogla znati da treba da snimam ledja kad mene ledja ne bole nego samo noga + ostali problemi koje imam. NAravno njihove bolnice su divne, naravno na MRI se ceka max mjesec dana naravno da oni imaju to bogatstvo, a kako i ne bi kad ja moram placati dodatno oiguranje svaki mjesec 20 eur da bi mi sve bilo 100% pokriveno, dok recimo u bosni se nista ne placa a i ono sto se placa pokradose i to ti je to.
Sto se tice drzavih bolnic u fr nikad pazite nikad necete doci na red, samo u privatnoj klinici e tu mozete nesto odmah zavrsiti ili u nekom normalnom vremenskom periodu. Oni nemaju domove zdravlja nego su svi doktori opce medicine a naravno i mnogi specijalisti po privatnim ordinacijama. E pazi sad ovo, ako ti je uzak budzet i jedva da imas sta kupiti da jedes tu sedmicu, neces moci platiti doktora jer prvo ti njemu UNPRIJED platis pregled, pa tek onda tebe zdravstvo rembursira. U medjuvremenu ako nemas love u steku, e pa neces jesti te sedmice. Mislim ja sam dosla do te granice da nisam se vise mogla lijeciti zato sto:
- vise nisam imala love a nisam vise mogla da hodam da bi nasla neki posao
- niko mi nije vjerovao da me boli, te nakon sto lyrica nije pomogla predlagali mi kortikosteroide i eventualnu operaciju tamo nekog zivca(nisam nikad ulazila dublje u to jer je za mene bilo nepojmljivo operisati nesto za sta nije bilo NIKAKVOG dokaza)
- niko od doktora vise nije znao sta bi sa mnom (doduse EMNG nikad nisam uradila jer sam vise bila na rubu nervnog sloma nakon dvije godine bola i nikakve dijagnoze)
E sad naravno, da sam ja ostala tamo jos koju godinu mozda bi nesto i rjesila sa EMNGO-m ali kako vise to psihicki nisam mogla podnijeti, vratila sam se u sarajevo. Sve te masine napredne tehnika koje ti opisujes, ja vjerujem da one postoje a ako ih i koriste na tebi budi siguran da svaki pacijent to skupo placa.
Ja ne mogu reci da sam prezadovoljna nasim fizikalnim terapijama, nije sve savrseno daleko od toga, al eto bar je u sarajevu tako : zavisi gdje radis fizikalnu i ko te nadgleda naravno. Ja sam imala tu srecu da eto meni su pomogle, ali isla sam na fizikalni institut koji je sav nov i nedavno se otvorio tamo gdje ja zivim osoblje je bilo ok,osim naravno par fizioterapeuta koji pojma nemaju sta rade, niti su zainteresovani da ti pomognu. Meni je vjezbe npr: radio glavni fizioterapeut koji je bas za to zvrsio faks i sve vjezbe koje mi je dao su mi super, mnogo sam se iznenadila kad sam vidjela da ih mogu izvoditi bez bola recimo. Taj isti terapeut me je recimo sjajno masirao, dok vec kad bi pala u ruke nekom drugom (koji su posao vjerovatno dobili preko veze!) ta masaza nije licila ni na sta, ta bolje ja znam masirati za ovih 15 god hodanja po fizikalnim terapijama.  ;D
Ja sam puno isla i privatno moram reci, puno sam i davala novca doktorima "na kafu", ne znam koliko ces dobra sebi donijeti time sto ces da se bunis i da ides do direktora i takve stvari al eto probaj.
Na kraju sam jos otisla i privatno do doktora koji me je primio za operaciju skolioze prije 7 godina (do njega doci udrzavnoj bolnici je stvarno tesko), njegov pregled je bio simbolicnih 30 km tj. 15 eur a covjek se recimo maksimalno zauzeo za moj slucaj, poslao me da napravim novi EMNG (doduse privatno kod nekog njegovog prijatelja koji je vec ono star ciko 60 godina i ima iskustva ), pa potom mi rekao da nakon tog EMNG-a ce me ubaciti u bolnicu da lezim na ortopediji (gdje je on i sef ortopedije) da radim vjezbe pod nadzorom opet njegove prijateljice (ortpedija je u drz. bolnici i  tu ne placam nista). Plus na sve to mi je rekao da mu donesem CD sa mojim najnovijim MRI-om (koji je on vec vidjeo u ordinaciji ) i da ce on da prouci taj CD sa ostalim timom ljekara (radiolog, ortoped hrurg, neurohirurg itd). To je za mene bio maksimum, bilo mi je odmah lakse u dusi kad sam cula da ce se neko pobrinuti za mene na taj nacin  :D :), bez da mi govori da sam luda i da umisljam.
Pa onda trebam spomenuti neuropsihijatricu koja mi je isto puno pomogla pored toga sto me je stavljala na razne tablete, zakazala mi EMNG od svoje dobre volje u roku od 3 dana, donosila mi seme kako da uzimam tablete, razgovarala sa mnom sta i kako, jer je ona vidjela da ja nemam psihicki problem nego da me stvarno nesto boli i da je bol neuroloskog porijekla. Ali to je bila mlada doktorica i nju je zaintrigirao moj slucaj to je sve. Mozda to nije puno sto je ona uradila, ali meni je to znacilo kao cijeli svijet tada kad me je boljelo.
I ne znam dalje sta da ti kazem, takvo je bilo moje iskustvo, a mozda je to i zato sto ja imam uprkos svemu imam povjerenja u nase doktore boz kojih bi ja odavno vec bila 2 metra pod zemljom. S obzirom u kakvoj je banani zemlja, zdavstvo jos super funkcionise. Sad imam i doktoricu opce prakse (ona me je i odmah poslala kod ove neuropsihijatrice), plus mi dala da idem na MRI, kod neurohirurga ma ono sve sto mi je zatrebalo davala je do sad, a i po nekom slijedu logike stvari su tekle. Ona je bila sa mnom od prvog dana i uvjeravala me da ce naci neko rjesenje (valjda je vidjela kolko sam bila ocajna  ;D).
Je.. ga, meni je za sad dobro, skinut cu se sa neurontina pa na bazen uguram te diskove nazad ;D :D, a tebi zelim da dodjes do zapadne evrope i da pokusas i tamo. Mozda ce upaliti nikad se ne zna, onda internet i samo internet i tako trazi sebi spasa, nadji nekog ko ce biti uz tebe i samo naprijed. Ja sam obigrala i sve forume engleske i francuske i tu se dosta moze vidjeti koji lijekovi se koriste za sta. Ukucaj samo plineuropathy forum i izbacit ce ti sve forume o tome na engleskom.
Sve najbolje i keep us posted  ;D :D
Siringomijelija

spinewarrior

• Full Member
« Odgovori #17 : Siječnja 31, 2010, 14:32:22 poslijepodne »
ima li još tko neuropatiju ,odnosno polineuropatiju na ovom forumu,pa da razmijenimo iskustva ??? :) :) :)ili da zna nešto o ovoj tematici bio bi zahvalan (mogu guglati,ali nije to rješenje,cijenim iskustva i pomoć drugih,internet pomaže prosvijetliti vidike dakako svima nama ali ipak ljudi odnosno liječnici liječe) molim i dalje cijenjena iskustva i hvala unaprijed !!!