Sonja, dobro došla forum.
Oporavak kod svakoga od nas je individualan i teško je prognozirati kada će se netko oporaviti.
Problemi sa diskovima su kod vas vjerojatno nastali u vrijeme prometne nezgode, no tek su se mjesec dana kasnije pojavili.
Vama su u dva segmenta izbočeni diskovi između kralježaka i pritišću korijenove živaca koji vode prema nozi. Koliko vidim u jednom segmentu je pritisak centralni ili čak u desno, a u drugom je u lijevu stranu pa vas to i najviše boli, tj. trne vam lijeva noga, vjerojatno stopalo i mišići do koljena. Ovisno da li vas više muči vanjski ili središnji i unutarnji dio stopala, to je znak dali vas više muči l4/l5 ili l5/s1.
Ja imam akutne probleme slične vašima već 10 mjeseci i još ih se nisam riješio.
Prije 20tak god. ima sam slične probleme i trebalo mi je 2 god. da dođem na prihvatljivo stanje.
Meni terapije isto nisu previše pomagale.
Svakako se javite neurokirurgu sa nalazima.
Ako terapije ne pomažu, opcija vam je i operacija, posebno ako vam tegobe traju dulje vremena uz jake bolove i velike neurološke ispade.
Kod privatnih klinika neurokirurzi vam mogu ponuditi i ESI injekcije koje vam mogu pomoći pa možda neće trebati operacije.
Ja sam primio ESI injekciju prije 2 tjedna i mogu reći da su mi bolovi manji kao i trnjenje u nozi, te od onda ne trošim tablete. Poznajem dvije osobe kojima je ESI isto pomogla. Oboje rade sjedeći posao kao i vi, a i ja.