Mogu vam samo par riječi napisati,ipak imam nakon 5 operacija disc hernie nekog vražjeg iskustva, A da je vražje,vjerujte mi,vražje je.
Nemam namjeru vas plašiti,sve to ide u rok života ali mislim da nama kičmašima možda najviše toga,naravno,u negativnom smislu.Ja sam 1993.zbog pada sa ljestava koje su pukle pao leđima na beton sa visine od oko 3m i zadobio kompresivnu frakturu TH-11 /nisam o tome još ni pisao na forumu jer to smatrm trivijalom u odnosu na ono što sam kasnije doživio sa LS dijelom mada sam dobro upamtio i te bolove nasred leđa kao da ti netko stalno sjedi na grbači,ležao sam 1mj. u bolnici i 4 kod kuće maltene kao mrtvac,ni pomjerit se,o vršenju nužde neću.Nego sam vam htio reći u vezi operacije diska,nema neke razlike između operacije torakalnog,lumbalnog i sakralnog dijela,čak mislim da je torakalni lakša op. u smislu kasnije rehabilitacije jer LS dio nosi največi teret i pri hodanju a pogotovo sjedenju.Savjet-preporuka : jako,jako pazite pri izboru neurokirurga,nađe se i dobar ali znajte da je taj u plastu sijena,raspitajte se široko,ne gledajte prefikse ispred imena doktora imajte više povjerenja u mlađe ljude,oni imaju manje iskustva ali im se ruke ne tresu i ako već morate rezati idite što prije jer vidim da su vam živci već jako oštećeni,a znate ni jedan kirurg ne može to obaviti a da ga ne povuče i pri tome još "malo"ošteti.Sretno i sve najbolje...