Ma odlezat cu u bolnici krajem mjeseca pa ce valjda da vide na osnovu tremana koje mi budu davali kako dalje i sta je moguca dijagnoza (tako mi rece doktor). Sve ovako ovaj mjesec ovo, onaj ono a godine prolaze ............... Najgore mi je u stvari sto odvratno boli pred odlazak u wc, odvratno boli u onim stvarima iako sam sad sjedenje i hodanje vratila u funkciju, ovo izgleda nikad necu. Od svih zivaca mene je bas moralo da pogodi u onaj koji kontrolise mokrenje i sekusalne funkcije, i kad ce vise ta blazena oduzetot zamijeniti ovu odvratnu bol!
MRI sa kontrastom koliko li cu cekati na taj i da li takav ima u Sarajevu to ne znam, ali ako bude dr. predlozio moze i to.
Mislim da je 2 tesla ,da, prilicno jako i da nema dalje a mislim da nema tog aparata koji bi mogao da potvrdi dijagnozu neodlucnih hirurga. U medjuvremenu ja patim, nemam ni 30 a vec se pitam kakvi me to sve divni bolovi cekaju u daljnoj buducnosti. Po belaju, kod mene svi dugovejcni u porodici pa mi ne gine jos bar 50 godina bolnog zivota........divno
PS: Sta je tacno PLDD, je li to ta laserska dekompresija koja se radi u Vinogradskoj, i da li neko od bosanaca zna da li se to radi u Sarajevu, da li ima iko educiran za to posto je meni jos onomade hirurg predlagao klasicnu operaciju. Gledala sam po francuskim stranicama, oni ne rade tako vec imaju neku drugu metodu cini mi se kao ona u Dubrovniku. BTW recite mi puno ime PLDD- a da pokusam ponovo pretraziti fr stranice.