Kraljeznica.com forum

Druge teme povezane s kralježnicom => Pitanja - zatražite pomoć i savjet => Autor teme: hzmo - Listopad 10, 2009, 12:40:25 poslijepodne

Naslov: drhtanje ruku nakon operacije
Autor: hzmo - Listopad 10, 2009, 12:40:25 poslijepodne
ukratko,imam 38 godina,pravnik,sredinom srpnja osjetio slabost u nogama i trnjenje malog i domalog prsta lijeve ruke.uradio RTG kralježnice,EMNG(znakovi težeg do umjerenog neuralnog oštećenja registriraju se u malim mišićima oba stopala,više u fleksorima te u malim mišićima obje šake i oba m.extensor dig.comunis.nalaz odgovara težem radikularnom oštećenju S1 obostrano te umjerenog L5C7C8 korijena obostrano),CT snimku,MR(prolaps intervertebralnog diska u C6-C7 sa kompresijom medule i vidljivom promjenom strukture medule u toj visini u smislu razvoja mijelopatije).krajem kolovoza operacija (extirpatio disci i.v. C6-C7).prema otpusnom pismu operacija je protekla uredno kao i postoperativni period.nakon operacije primjećujem drhtanje ruku (šake),posebno lijeve.nigdje na forumu nisam pronašao ovakav opis tegoba nakon operacije.zanima me da li se s vremenom i rehabilitacijom ova tegoba povuče ili barem smanji.također,zanima me koliko u prosjeku traje oporavak nakon ovakve operacije?
Naslov: Odg: drhtanje ruku nakon operacije
Autor: Jasna - Listopad 10, 2009, 17:37:24 poslijepodne
Meni su se nakon operacije ruke dobrano tresle gotovo 3 mjeseca. Mislim da mi je to bilo zbog kortikosteroida (pila sam Medrol). Nedavno sam bila na jednoj lakšoj operaciji i isto su mi se ruke tresle jedno tjedan dana. Dok sam pila Medrol, bilo je zbilja gadno. Povremeno ni juhu nisam mogla pojesti... Piješ li što od lijekova?
Naslov: Odg: drhtanje ruku nakon operacije
Autor: korman - Studeni 06, 2009, 13:05:27 poslijepodne
pozdrav hzmo

meni su se ruke tresle od poslije operacije c4-c7 dobrih tri do četri mjeseca jer su mišići i živci oslabili a njima stvarno treba puno vremena da se oporave.
Može ti se izraženije pojaviti kada si jače umoran,da te ne iznenadi i to ti je ako je uzrok operacija ok jer sve dođe na svoje samo si trebaš dati vremena