Autor Tema: evo me nazad  (Posjeta: 9059 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

trucker

• Forumas
    • MSN Messenger - trucker070@hotmail.com
    • Email
evo me nazad
« : Lipnja 01, 2009, 23:07:50 poslijepodne »
pozdrav svima!
onu noć kad sam nestao (mislim da je bio 19.05.)zbog neizdrživih bolova hitna me odvela i zavrsio sam u bolnici.operiran sam 22.05.operacija je,kažu bila malo teža-trajala je dobra 3 sata i eto sta da vam kažem,nema bolova u nogama,danas su povađeni i konci i pušten sam kući.medjutim ima drugi problem zbog kojega sam i ostao malo duže u bolnici pa ako netko može pomoći bit ću mu veoma zahvalan.stolica i mokrenje su mi poremećeni,doktori kažu da će trebati dosta vremena da se to vrati u normalu(jerbo sam kao kasno stigao u bolnicu),kateter mi je izvađen tek danas kad sam krenuo kući i evo sada osjećam da imam problema sa izmokravanjem,teško ide i moram se naprezati (i opet iziđe vrlo malo)pa ako je netko imao slično iskustvo ili zna kako pomoći neka javi.kako odmiče noć tako imam sve veću nelagodu...
2005-2009 problemi s kralježnicom,bolovi u križima i niz desnu nogu
22.05.2009. INTERLAMINECTOMIA L V/S I LAT.DEX.   ABLATIO DISCI I.V.DRAINAGE
Od operacije na ovamo manje/više bez bolova...

bojan

• Hero Member
    • Bojan - zdravstveni status
Odg: evo me nazad
« Odgovori #1 : Lipnja 02, 2009, 00:06:21 prijepodne »
Pozdrav Truckeru, samo cu reci da mi je full zao da je tako ispalo i da si zavrsio iznenada na operaciji. Nadam se da ce se stanje popraviti i da ce sve doci u normalu.
Operacija protruzije L5-S1 1992 u Vinogradskoj

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #2 : Lipnja 02, 2009, 07:09:47 prijepodne »
Kao prvo, puno želja za što brži oporavak, kao drugo, ne znam što bih rekao na ovo, osim da povučem kakvu takvu paralelu sa svojim iskustvom, meni je tako nakon operacije otkazala poslušnost lijeva noga u smislu propinjanja na prste, i osjećaj je bio zastrašujući, moram priznati, doktori su mi objasnili slične razloge kao i tebi, a isto tako da se te stvari vraćaju u normalu, samo to ide jako sporo. To se na kraju pokazuje istinitim jer evo meni je 4 i pol mjeseca nakon operacije ta funkcija vraćen na više od 50 % i konstantno ide na bolje...U tvom slučaju bih odmah posjetio ili fizijatre ili ne znam ni ja koje liječnike pa bih počeo sa intenzivnim terapijama u smislu tablete Neurobion Forte, pa intenzivno i neke elektrostimulacije jer što prije počne postoperativna rehabilitacija i što je intenzivnija to je i rezultat bolji.

Otprilike znam kako ti je, ali znaj da sam se ja uvjerio da takve stvari idu na bolje. Samo što to dosta sporo traje itd. Kod tvoje operacije je vjerovatno bio slučaj da si imao neku gadnu herniju i vjerovatno se radilo tzv "potezanje živca", a svaki živac je takav organ da ga ne smiješ ni pipnuti koliko je osjetljiv, odmah nastaju edemi i sl. Ako možeš raspitaj se kod operatera da li je to bilo u pitanju....

U svakom slučaju, UVJERAVAM TE, da će ti se sve funkcije vratiti, polako ali sigurno, i opet ćeš imati normalan život, a nisi ni prvi ni zadnji kojemu se to desilo...
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

Katarina A.

• Forumas
    • Email
« Odgovori #3 : Lipnja 02, 2009, 07:14:46 prijepodne »
Evo i mene da ti zaželim brzi i uspješni oporavak, tvoj vedri duh će ti u tome pomoći...problemi koje imaš sigurno su postoperativni i prolazni, više će ti reći oni koji su prošli iskustvo operacije. I
L5/S1 ekstruzija

trucker

• Forumas
    • MSN Messenger - trucker070@hotmail.com
    • Email
« Odgovori #4 : Lipnja 02, 2009, 09:32:54 prijepodne »
Hvala svima na lijepim željama i riječima ohrabrenja...Problem sam riješio jutros tako što mi je kateter ponovno vraćen,jutros oko 4 sam primjetio da ne mogu više izmokravati,počeli su bolovi,mjehur se nije mogao prazniti,nazvao sam dom zdravlja pa su poslali jednog da mi to "instalira" i evo sada je sve u redu.Kad osjetim potrebu,izvadim čep,ono iscuri,vratim čep i to je to.Zgodno,samo jezivo pri pomisli da bi to moglo dugo potrajati ovako...
2005-2009 problemi s kralježnicom,bolovi u križima i niz desnu nogu
22.05.2009. INTERLAMINECTOMIA L V/S I LAT.DEX.   ABLATIO DISCI I.V.DRAINAGE
Od operacije na ovamo manje/više bez bolova...

Mile50

• Forumas
    • Email
« Odgovori #5 : Lipnja 02, 2009, 09:56:13 prijepodne »
Dobrodošao nazad, žao mi je što sada imaš te probleme, uvjerena sam da neće dugo potrajati. Imaj na umu da si najgore prošao i želim ti što brži oporavak.

brinetka

• Forumas
« Odgovori #6 : Lipnja 02, 2009, 10:59:22 prijepodne »
Poz Trucker, drago mi je sto si se nam vrati, a nije mi drago zbog mjehura, jer ja (opet) ja imam problem sa mjehurom - navali me a ne ide urin vani, ko da imam zapreku...i morala sam pritiskati ko luda, i nije isao urin vani, pa su mi dali katetre....razlika mene i tebe je, sto sam ja nakon druge operacije bila dobro, al znam da je nesto bilo s mjehurom, jer sam imala malo upisan krevet a ja za to n isam znala...poslje se je to ustimalo i nakon duzeg vremena i poslje nove trece hernije (koja se je povukla) poceli su problemi sa mjehurom. Otisla sam urologu i na pretrage (neznam ime pretrage) na kojoj ti puscaju vodu u mjehur i mjere kad mozes izpustiti, dal izpustis, kad ispustis???? Taj izvid mi je bio jako slab, i da ne bi sada u detalje...dobila sam elektrostimulator za mjehur i nije mi odgovaro i odma sam dobila katetre jer nije islo drugacije...nakon nekog vremena to se je ustimalo, imala sam i sad imam konstantne upale mjehura, mogu urinirati al tezko zapocnem...koristim tablete OMIX i katetre bar 1x dnevno...te upale me iritiraju, a to je valda zato, sto ostane nesto urina, kojeg nisam svjesna da je ostao unutra, i to se upali..
nisam mogla krace to napisati...pitala sam neki dan doktora, jer moguce da je sta islo naopako kod operacija, i on je reko da to nikad necemo saznati...
To je tako kod mene, ne vjerujem da ce biti i kod tebe, al mogu ti reci da znam kako ti je...to je isto kad te navali piskiti negdje vani, a nema wc u blizini, i onda pocinju valungi od muke...da razlozim onako laicki.
Trucker ti obavezno ostani u kontaktu sa doktorima i oni ce te usmjeravati kako dalje, ako ne bude islo pisanje, morat ces sam nauciti si pomoci, mozda je to samo trenutno stanje, al uriniranje je vazna stvar, i neznamo koliko, dok ne vidimo kako je kad ne ide urin van....i idi urologu, oni ce ti reci gdje je tacno problem.
Discus hernia L4-L5 ljevo maj 93
discus hernia L5-S1 ljevo jan 94
neurogen mjehur + infekcije mjehura, bubrega
neuropatoloski bolovi (ponavljajuci ishiasi)
Rhizolys L4-L5 i L5-S1
Disk-artroza 2009

uriel

• Sr. Member
  • ko drugom jamu kopa fizicki je radnik
« Odgovori #7 : Lipnja 02, 2009, 12:46:38 poslijepodne »
Dobrodošao Trucker nazad!
Najgore je prošlo, a osjećaj za mokrenje će ti  se vratiti uskoro.Vidio sam u bolnici ,čovjek do mene je ima slično stanje i pomoglo mu je duže stajanje ispred pisoara.Samo hrabro.
Dijagnoza prije operacije proturzija L4-L5 i ekstruzija L5-S1 diska
19.5.2009 operirao ekstruziju diska L5-S1
Rehabilitacija i bolovanje od šest mjeseci.
Vratio se na posao 26.10.2009.
Još manje tegobe prisutne u vidu  povremenog trnjenja lijeve noge.Stvari polako idu na bolje.

glagen

• Forumas
« Odgovori #8 : Lipnja 02, 2009, 19:58:01 poslijepodne »
trucker, kažu da će trebati vremena. ali to znači da će ići. samo strpljivo i sve će biti u redu :)
drž se
ekstruzija l5-s1, srpanj '09. interlaminektomija. dobro mi je, što jest jest :)

goga

• Forumas
« Odgovori #9 : Lipnja 02, 2009, 20:47:21 poslijepodne »
Trucker , želim ti brz oporavak! A ovi nus problemčići će s vremenom nestati. Samo malo strpljenja. Sretno!

hrcko1

• Full Member
« Odgovori #10 : Lipnja 04, 2009, 14:36:46 poslijepodne »
Trucker želim ti brz oporavak i ja sam se vratio sa operacije i osjećam se odlično samo moramo polako,sve će s vremenom proći.
Operacija diska L5/S1 i odklješten živac!!!