Autor Tema: Glavobolje,vrtoglavice,trnci u glavi i rukama (Buka)  (Posjeta: 457829 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

luna

• Sr. Member
    • Email
Odg: Glavobolje,vrtoglavice,trnci u glavi i rukama (Buka)
« Odgovori #54 : Siječnja 28, 2010, 16:50:15 poslijepodne »
dogovoreno ;)

Osamucena

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #55 : Veljače 17, 2010, 18:02:50 poslijepodne »
Pozdrav.Kod mene je stanje ovako,dok sam odlazila kod fizioterapeuta osijecala sam se kao malo bolje...
Ali osamucenost je opet prisutna...Vidijela sam ja da to nece otici od masaza nakon 6-7 tretmana vidijela sam da je manje vise isto...
Jedino sam malo laganija.Zakazala sam sastanak i kod neurologa imam za dvije sedmice.Osijecam u zadnje vrijeme da mi i lijeva ruka trne ???bas me brine.
Moj doktor kaze i to da je od zivaca pa jel moguce????On mi jedino savjetuje da uzimam AD koji mi je propisao.I kada mi je dao uputnicu za neurologa kaze da dzaba idem al eto kaze kada zelis idi uvjeri se...Ja stvarno neznam vise dali je moguce to sve od psihe...Sta da radim.Imam te neke gadne osjecaje po glavi kao da osjecam krv kako hoda.A osamucenost da ne pricam.
Bilo mi je par dana ok pa opet...Sta vi mislite na ovo sve....

Denis

• Hero Member
« Odgovori #56 : Veljače 17, 2010, 21:16:31 poslijepodne »
Već sam jednom reko da ako postoji problem u vratnom dijelu kralješnice i dolazi do takvih tegoba psiha ih može još više pospješiti,te raditi razne napade panike ,omaglice, vrtenja,  ošamućenosti.Eto ja sam davno davno primjetio da kad popijem tabletu za smirenje da se vrtoglavice smanju u toj mjeri dok traje tableta,ili drugi slučaj ako popiješ malo alkohola a inače ne pijem nema nikakvih vrtoglavica.Po meni tipićan znak cirkuloacije i psihe koja to još više pospješuje :)Ošamućena probaj pa mi reci kako tije bilo ako popiješ samo čašicu alkohola,mislim onoliko da te ne napije.Naravno ja se tih uputa neću držati al ne prepisuju doktori kardiolozi čašu crnog vina bez veze :D :DEto ja ću još tražiti riješenje al ako ga ne nađem e onda će mo se vratit u mladost pa svaki dan lumpat :D :Dhahah a što drugo da bar ostatak života u veselju provedem hehehhe ;)

Osamucena

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #57 : Veljače 17, 2010, 21:40:51 poslijepodne »
Hvala Denis ali ja mislim da sam pijana i bez alkohola.Kao sto moj nick me opisuje.Ja se bas tako i osjecam kao da sam popila 1-2 case,pa onako lelujam....
Jos mi i to treba ???pa da se srusim ko tuka ;D.Neznam vidijecu sta ce neurolog reci,a AD sam pocela uzimati...Inace ne pijem nekad sam znala uz dobru veceru uzeti i casu crnog vina,ali otkako me ovo muci NE.

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
« Odgovori #58 : Veljače 17, 2010, 21:58:21 poslijepodne »
Kao što sam ti i ranije savjetovala - samo naprijed neurologu! Oni mogu svašta otkriti - da li je vezano uz živce (ne mislim na psihološku bazu) koji idu iz vratne kralježnice, da li možda uz glavu... Vidjela sam to po sebi. Moja neurologica me nakon što je vidjela da mi se EMNG nalaz pogoršava svaku godinu i da terapije ne pomažu poslala prije 4 godine da obavim CT (u mojoj bolnici ni danas nema MR), a nakon što je vidjela CT savjetovala mi je da se javim neurokirurgu. Moja mama ima problema sa suženim žilama na vratu, a prije je mislila da su simptomi koje ima od bolesnog srca, i opet joj je neurolog to otkrio i pomogao. Tako da ja osobno mislim da si na dobrom putu. Sretno!  :D

p.s. Sjećam se svoje faze dok mi se vrtjelo u glavi jer me klinac nagovorio na tobogan, pa sam pila betaserc. Ne bih to nikome poželjela, tako da otprilike znam kako ti je!  :P
2006. interlaminectomia L4-L5

Denis

• Hero Member
« Odgovori #59 : Veljače 17, 2010, 22:03:29 poslijepodne »
Hvala Denis ali ja mislim da sam pijana i bez alkohola.Kao sto moj nick me opisuje.Ja se bas tako i osjecam kao da sam popila 1-2 case,pa onako lelujam....
Jos mi i to treba ???pa da se srusim ko tuka ;D.Neznam vidijecu sta ce neurolog reci,a AD sam pocela uzimati...Inace ne pijem nekad sam znala uz dobru veceru uzeti i casu crnog vina,ali otkako me ovo muci NE.
Osamućena probaj ne šalim se ozbiljno ti kažem ne pijem ni ja al probaj jednom prilikom doma ako ti se vrtoglavice ne smanju ja ću Zagrebomšetat gol ;)Viruj mi mene to non stop mući zašto je to tako .ne želim ni ja živjet takvim životom al sam primjetio da jedino to pospješuje manje vrtoglavice

bojan

• Hero Member
    • Bojan - zdravstveni status
« Odgovori #60 : Veljače 18, 2010, 08:53:20 prijepodne »
Osamućena probaj ne šalim se ozbiljno ti kažem ne pijem ni ja al probaj jednom prilikom doma ako ti se vrtoglavice ne smanju ja ću Zagrebomšetat gol ;)Viruj mi mene to non stop mući zašto je to tako .ne želim ni ja živjet takvim životom al sam primjetio da jedino to pospješuje manje vrtoglavice

Daj Denis smiri malo dozivljaj.
Osamucena napise "Inace ne pijem nekad sam znala uz dobru veceru uzeti i casu crnog vina,ali otkako me ovo muci NE." i sad ti i dalje forsiras oko vina. Pa napisao si jednom. Nije da imas neko medicinsko istrazivanje i znas da je to rijesenje problema. Valjda zena zna sto joj (ne)odgovara.
Jedno je srce, a drugo je kraljeznica.
Operacija protruzije L5-S1 1992 u Vinogradskoj

Osamucena

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #61 : Veljače 18, 2010, 09:38:12 prijepodne »
Draga Renata jedino mi je to i ostalo da vidim sta ce neurolog reci.Imam sastanak za 2 sedmice,bila sam i kod doktora neki dan i bas mi je dao rezultate od RM i skanera da ponesem neurologu...I kaze da se vidi i v.kraljeznica i on kaze da je sve ok...A sada sta ce neurolog reci vidijecemo....

Denis svako podnosi alkohol drugacije ja nezelim u alkoholu traziti lijek...Bas sam za Novu Godinu uzela casicu sampanjca i bilo mi je samo gore dakle nije rjesenje u tome....

Osamucena

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #62 : Veljače 18, 2010, 09:57:59 prijepodne »
Denis nemoj ni ti da trazis spas u tome,bice ti boljeiz pocetka a kasnije sve isto...To je kao i AD na neki necin...
Ja se osjecam danas grozno u usima mi zuji,osamucenost je tu.Valovi neki po glavi kao krv da se slijeva ma haos imam osjecaj da cu da se srusim svakog trena...
Dokle ovako....Tri godine su duge,dokle kada cu se jednom probuditi bez toga sranja pa da se osjecam lijepo da budem sretna i vesela kao prije....

Denis

• Hero Member
« Odgovori #63 : Veljače 18, 2010, 13:53:06 poslijepodne »
Ma osamućena nisi ti mene dobro razumjela,ja ne želim tražit spas u alkoholu,nego sam tio reći kako je moguće da da alkohol umanji vrtoglavice i bolove u kralješnici.Ako si ikad bila u toplicama,sve dane terapija svi su doslovce na tabletama,a kad dođe vikend i živa muzika svi potegnu za kojom čašicom alkohola,te se i sami doktori čudu kako osoba koja jako teško hoda zbog pareze noge može plesati i skakati.E to ja želim reći da sve tablete koje mi pijemu imaju funkciju prokrvljenosti krvnih žila,bolju cirkulaciju ,opuštanje mišića kao i  protupalnih dhelaovanaj,i kad to sve zbrojimo dobiješ to u alkoholu,Definitivno meni će alkohol biti tabu tema jer ne želim na taj način tražit spas  psihe,Lumboishijalgije,diskushernije,i svi ostalih problema al me to jako zanima zbog čega je to tako.Znam i to da je to kratkog djelovanja jer kad alkohol popusti bolivi i vrtoglavice se još više manifestiraju.Zar nam to ne govori da se radi o krvnim žilama te slaboj cirkulaciji.Ne znam što si ti sve od pregleda prošla al ja znam da sam manje više prošo sve,te sad trebam vratnu slikat  nakon par godina od kad sam napravio zadnju,a strah me da nebude pogoršanje.
Eto ti odluči što dalje volio bi da mi kažeš što ti pomaže zato smo tu da jedan drugom damo savjet,al ja stvarno više neznam što i kako to riješiti.Eto da mi je moć barem nešto teško fizički raditi ,ispuhati se vijerujem da bi cirkulacija bila bolja,al kad ne mogu i što da radim da kukam,to sigurno neću ,već nekako te vrtoglavice riješavam autosugestijom,kad mi se počme vrrtit ja sebi kažem ma nek me baci boli me patika,i odma iste budu malo manje i tako guram godinama.Što sr tiće nekih ljekova koji bi mi pomagali probao sam Betaserc tablete al ništa od toga i također sam i sve te stvari izbacio jel nevidim riješenje.
Iskreno najbolje se osjećam kad sam u društvu i zafrkanciju i smijeh mi bude puno lakše,tebi če se ovo možda činit čudnim,al nema druge tu se opustim,te nekako izdržim cijeli dan jer da nije tog naj vjerovatnije bi stavija konop oko vrata jel kod mene su vrtoglavice 48 sat tako da ponekad moram zauzet čvrst položaj na nogama da me ne sruši,a opet taj položaj uz oštećen lumbalni dio neide,jer koji god dio da krenem bilo na vježbe terapije ma bilo gdje sve mi mora prisisti te sam počeo razmišljat da me nije koja baba vračara uklela,al eto u to baš nevirujem al kako je to krenilo nebi se ničem čudio.
Javi ako nađeš kakvo riješenje

Osamucena

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #64 : Veljače 18, 2010, 20:09:42 poslijepodne »
Dvatam ja tebe Denis znam ja da i ti trazis neko rjesenje...Ali meni je alkohol zadnje na pameti,ja sam jos u potrazi za uzrokom pa da jednom tome stanem na kraj...
Nemoze se ovako.Kao sto pises za vracare i ja pomisljam na to...U zadnje vrijeme gledam da odem nekom Hodzi da probam i to.Kada radim nesto po stanu i kada se igram sa svojim sinom zaboravim na to i skoro ne osjetim,kao sto pises da ti je lakse kada si u drustvu i meni je tako...Kada gledam tw i kada lezim osjecam se divno...Ima dana kada se to i povuce ali opet dodje...Najvise osjecam pred pm onda me totalno zbuba....

Denis

• Hero Member
« Odgovori #65 : Veljače 18, 2010, 20:25:44 poslijepodne »
Ne znam što da ti kažem u podpunosti te shvaćam.Ja ću još napraviti MR vratne eto da vidim, jer ipak ona je stara koju sam ti napisao,da vidim da li su možda nastala neka gora oštečenja,al kad sve zbrojim i ako jesu i da se sad prikažu na MR i gore tegobe a simptomi su i dalje isti,meni bi to definitivno ukazivalo na psihu.neznam toliko toga sam prelistao i utvrdio da od puno stvari može bit takav simptom vrtoglavica e sad koji je nemam pojma.Što se tiće tih babuskara vračara e to ja neću ići jer u to nikako nevirujem,još mi samo to fali da si stavim u glavu,pa da na kraju još dobijem Dg Vračominimalizam :D :D

Osamucena

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #66 : Veljače 19, 2010, 12:51:40 poslijepodne »
Ja sam jutros se mnogo lose osijecala.Kada sam uustala super nakon pola sata pocela je osamucenost,pritisak u glavi,onda i korz node i ruke osjecam da mi krv buja...
Pa sta je to vise htjlea sam u hitnu otici...Ali prestalo je sve osim osamucenosti...Ja imam osijecaj da je to losa cirkulacija.Stvarno mi kao mravi gmizu kroz cijelo tjelo..
Kada sam doktora upitala dali je mozda losa cirkulacija kaze NEEE vi ste mladi za to....Ajoj vise mi je svega dosta.

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #67 : Veljače 19, 2010, 17:50:26 poslijepodne »
A zašto ne odeš neurologu da ti snimi vratne žile ultrazvukom, tom pretragom se puno otkriva. Jednostavno opiši neurologu svoje simptome i ako je imalo odgovoran poslat će te na tu pretragu, a možda i na više njih. Ja sam dobila tu pretragu od svog neurologa a imam blaže simptome od tebe

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
« Odgovori #68 : Veljače 19, 2010, 18:48:55 poslijepodne »
A zašto ne odeš neurologu da ti snimi vratne žile ultrazvukom, tom pretragom se puno otkriva. Jednostavno opiši neurologu svoje simptome i ako je imalo odgovoran poslat će te na tu pretragu, a možda i na više njih. Ja sam dobila tu pretragu od svog neurologa a imam blaže simptome od tebe

Pa ide kod neurologa - za 2 tjedna. Odgovorila je meni tako. Ja sam joj još prije par tjedana rekla da se javi neurologu. Isto razmišljamo!  :-*
2006. interlaminectomia L4-L5

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #69 : Veljače 19, 2010, 19:12:59 poslijepodne »
A napisala je, e onda sam ja valjda ošamucena kad mi je promaklo  ;D

Osamucena

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #70 : Veljače 19, 2010, 19:16:07 poslijepodne »
Idem kod neurologa za dvije sedmice bas kao sto ti Renata napisa...Vidijecu sta ce mi on preporuciti...Bas sam danas do podne bila bljak osijecala sam se grozno.
Poslije je bilo bolje ali osamucenost je bila prisutna,mada sam s njom se navikla nositi.Bas mi to malo cudno,to neko strujanje kao mravi a najvise su izrazeni u rukama i nogama...
Odlucila sam promijeniti doktora opce prakse on me malo izbacuje iz takta on sve propisuje psihi,ali ja mislim da sam sa psihom sasvim ok samo sam naravno nervozna kada me to muci...Dobro sam i pametna kako mi je ..

Denis

• Hero Member
« Odgovori #71 : Veljače 19, 2010, 22:48:07 poslijepodne »
Madagaskar ja sam snimao sve i opet mi se vrti,a nalazi glasu u granicama normale,po kojim se parametrima se to raćuna da je nešto u granicama ili ne,neznam,al osobno mislim da su to baljezgarije.Baš me zanima što če mi napisati u Emng kad budem išao ,te kad kažem da sam operiran,predpostavljam da će nalaz glasiti pozitivnije ;) :D :D