Autor Tema: i need help or miracle. :(  (Posjeta: 20861 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Naranca

• Newbie
  • *
i need help or miracle. :(
« : Ožujka 24, 2011, 22:42:30 poslijepodne »
pozdrav, predstavila se vec u onoj temi za upoznavanje.. al evo ukratko:
dakle moja price ide ovako: prije dvije godine jedno jutro, dva tjedna prije 20 rodjendana se probudila i nisam mogla ustat iz kreveta, iz cistog mira bez da sam bilo sto nenormalno ili neuobicajeno radila prije. onda su uslijedile bolnice, magnetna da bi sluzbena dijagnoza bila: L3-L4 protruzija diska uz kompresiju duralne vrece, L4-L5 protruzija diska koja se siri desno  komprimira korijen i duralnu vrecu, L5-S1 protruzija desno uz kompresiju desnog korijena. uglavnom bolovi koje  zaista ne bi nikom pozeljela i s kojem ste vi vjerojatno i upoznati...i  tad me mama preko neke veze vodila  dr  Grgicu u zg, a on je  kao super u toj domeni.. i isla ja kod njega kojih desetak puta i s vremenom se to sredilo.. nije bilo ko prije al ono bolovi puno manji, mogla hodat.. vec lagano zaboravila na diskus herniju, preselia se, upisala diplomski .. kad prije kojih dva tjedna isti scenarij.. ujutro se nisam mogla mrdnut iz kreveta zavrsila na hitnoj.. od tad dobivam inekcije svaki dan, idem na one terapije neke sa strujom, a 17. 4. sam narucena za novu magnetnu.ja iskreno ne znam sta cu sad. nisam u mogucnosti sad ic kod ovog dr od prije. a to tolko boli, ne mogu hodat, problem mi je stajat duze od minutu dvije na nogama, nikave tablete ne pomazu, preprisali mi zaldiar al nula bodova nist ne primjecujem da bi bilo bolje niti od tih struja.. i sad me zanimaju neka vasa iskustva i razmisljanja.. kud da idem? jel ima smisle ic u toplice? u koje? neka druga terapija?  operacija?! ne znam nikog "u stvarnom zivotu" s diskus hernijom, tako da je sve za ovo mene novo, i nemam koga pitat za iskustvo, pa bi mi jako puno znacio bilo kakav savijet..
interlaminektomija, mikrodisektomija L4-L5, L5-S1, svibanj 2011.

Dubravka

• Newbie
  • *
Odg: i need help or miracle. :(
« Odgovori #1 : Ožujka 24, 2011, 23:23:40 poslijepodne »
Imam slične probleme...meni pomogne normabel...Ne kljukam se s njim stalno,baš kad jako boli....

Naranca

• Newbie
  • *
« Odgovori #2 : Ožujka 25, 2011, 13:58:15 poslijepodne »
ma ja sam probala i s normabelom, voltarenom, lupocetom, ketonalom, zaldiarom... nista. tj pomognu u tolko da mogu sijediti i lazati (u odredenom polozaju) ali hodat nikako.. dali si ti probala s nekim toplicama? vjezbe? nesto?
interlaminektomija, mikrodisektomija L4-L5, L5-S1, svibanj 2011.

Vilma

• Newbie
  • *
« Odgovori #3 : Ožujka 28, 2011, 22:33:32 poslijepodne »
Meni su isto nasli prolaps na L4L5 sa stenozom spinalnog kanala i prolaps na L5S1. Od 1.1.2010 me drzi isijas i boli jako ljeva noga, tako sam mogla samo uz pomoc analgetika funkcjonirati. Bila sam u kiriprakicara, na jogi i na kraju na fizikalnoj koja mi je samo pogorsala stanje. Onda sam se krajem 2010 odlucila na operaciju, jer sam po mome sve iscrpila, a bilo mi je samo losije. Nazalost, iz bolnice sam izasla u jos gorem stanju. Ne mogu hodat, nesto malo mogu sidit, tako da sad samo lezim ova zadnja 3 tjedna. Bila sam na magnetu i rekli su mi da hitno moram na novu operaciju. Dobila sam termin za bolnicu. Nadam se da ce ova 2 operacija uspjeti, jer stvarno ovako ne mogu dalje. Ti bi trebala po savjet u neurokirurga il Vinogradska ili Rebro.

Dubravka

• Newbie
  • *
« Odgovori #4 : Travnja 18, 2011, 09:19:53 prijepodne »
ma ja sam probala i s normabelom, voltarenom, lupocetom, ketonalom, zaldiarom... nista. tj pomognu u tolko da mogu sijediti i lazati (u odredenom polozaju) ali hodat nikako.. dali si ti probala s nekim toplicama? vjezbe? nesto?

Toplice nisam,ne daju mi bez operacije,a ja se na operaciju ne dam! Terapije jesam i struje i galvane i sva čuda,vježbe i u bazenu i na suho... Od voltarena,tramadola i drugih gluposti samo sam si još i želudac uništila,a inekcija mi je dosta za 2 života! Nije ni meni pomagao normabel od 2 ili koliko već. Ja si sad kad više stvarno ne mogu izdržati priuštim onog od 5 mg! Prestanu mi bolovi,ali me tako opali i u glavu,da ne znam za sebe :) pokupim se u krevet,odspavam sat-dva i ja kao nova. Dobro je sad dok sam još na bolovanju,ali ne znam šta ću kad počnem raditi...

lacroma

• Full Member
« Odgovori #5 : Travnja 18, 2011, 12:06:12 poslijepodne »
Dubravka, suosjećam, znam kako je kad neizdržljivo boli.
I ja sam dugo otklanjala svaku pomisao na operaciju i trpila duugo, predugo...uf, zaboli me kad se sjetim.

Mislila sam da ću imati vremena za odluku o operaciji (i odabrala sam tri opcije tj. neurokirurga kod kojih bi na pregled), a kad ono...jednog dana mi je noga otkazala poslušnost...srećom. Operacija je bila hitna, a ja sam preporođena. Život mi je organiziran drukčije nego prije, ali takva te situacija jednostavno prisili na promjene. Da nemam malo dijete, gotovo da bih mogla reći da živim punim plućima.

Ne želim ti reći da nema drugog rješenja, ali operacija nije bauk. Sretno.
2010. hemilaminektomija s foraminotomijom L4-L5

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #6 : Travnja 18, 2011, 13:05:55 poslijepodne »
a ja se na operaciju ne dam!

Meni ove rečenice jednostavno nisu jasne, pogotovo kada još vidim da je horror slučaj u pitanju....ha ženo, kad nećeš slušati savjete onda se pati i rokaj se sa tim drogama.....valjda ti je to lakše nego operacija.....
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

teoantun

• Sr. Member
  • In Te, Domine, speravi!
    • Email
« Odgovori #7 : Travnja 18, 2011, 21:43:20 poslijepodne »
Naranča i Dubravka, nemojte čekati da vas hitna dovede na hitni operativni zahvat.... Raspitajte se, ima krasnih kirurga, ima danas dovoljno minimalno invazivnih zahvata kod kojih nakon dva do tri sata odete kući... Što duže čekate, živac više propada, tj., biva oštećen. A nakon zahvata možete opet imati kvalitetan život.
V.R.S.N.S.M.V.   S.M.Q.L.I.V.B.  Crux Santa Sit Mihi Lux, Non Draco Sit Mihi Dux! Per Mariam ad Iesum! Zajedno u Kristu!

III 2011.g.  INTERLAMINECTOMIA L5 - S1 L.DEX.; ADHESIOLISIS; ABLATIO DISCI I.V. L5 - S1

Dubravka

• Newbie
  • *
« Odgovori #8 : Travnja 19, 2011, 08:47:09 prijepodne »
a ja se na operaciju ne dam!

Meni ove rečenice jednostavno nisu jasne, pogotovo kada još vidim da je horror slučaj u pitanju....ha ženo, kad nećeš slušati savjete onda se pati i rokaj se sa tim drogama.....valjda ti je to lakše nego operacija.....
Sorry,ali ni meni ovakve rečenice nisu jasne. Čije savjete ? Tvoje? Ako mi neurokirurg savjetuje da je bolje čekati s operacijom dok god mogu stati na noge i Ne DIRATI u to,jer je to teška rekonstrukcija kralježnice i po njegovim riječima podjednak omjer da mi nakon operacije bude:bolje,gore ili jednako? Kao,kad dođe do toga da ne mogu na noge,onda ćemo probati,jer više ionako nemam šta izgubiti.Ali,ako ne mogu izdržati bolove,možemo probati i sada.Šta da mu kažem? Nema veze,reži pa šta bude,nema veze ako završim u kolicima.Isto su mi savjetovali i neurolog i dva fizijatra,a danas idem kod još jednog neurokirurga da vidim njegovo mišljenje.Drago mi je da je tebi operacija uspjela,ali eto ja sam u situaciji u kojoj jesam i jadna sama po sebi i stvarno mi ne trebaju još ovakvi komentari.

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #9 : Travnja 19, 2011, 10:07:38 prijepodne »
Dubravka ne vjerujem da je Davor mislio ništa loše.
Naravno da ako ti je predložena klasična operacija stanje ti se može i pogoršati nakon nje, to mi znamo.
Ali ako si kandidat (ne znam kakva ti je dijagnoza, nalaz MRI-a) za neku od minimalno invazivnih operacija tada ovo što Davor govori itekako ima smisla

Istr

• Sr. Member
« Odgovori #10 : Travnja 19, 2011, 12:00:08 poslijepodne »
Pozdrav Dubravka... kakva je vasa dijagnoza uopce?
Primum non nocere - razmotrite minimalno-invazivno liječnje kralješnice

teoantun

• Sr. Member
  • In Te, Domine, speravi!
    • Email
« Odgovori #11 : Travnja 19, 2011, 17:16:34 poslijepodne »
Draga Dubravka, nemoj se ljutiti...... Prepiši ovdje nalaz MRI. Ovdje imamo na forumu vrhunskog neurokirurga, pa ti može kazati mišljenje. I pravilo je općenito čuti i drugo mišljenje, a ne se uhvatit jednog neura.... I nisi jadna! Zašto tako pišeš? Moja bi ti baka rekla: jadan je pas u rupi, a ne čovik....
V.R.S.N.S.M.V.   S.M.Q.L.I.V.B.  Crux Santa Sit Mihi Lux, Non Draco Sit Mihi Dux! Per Mariam ad Iesum! Zajedno u Kristu!

III 2011.g.  INTERLAMINECTOMIA L5 - S1 L.DEX.; ADHESIOLISIS; ABLATIO DISCI I.V. L5 - S1

Dubravka

• Newbie
  • *
« Odgovori #12 : Travnja 20, 2011, 07:52:48 prijepodne »
Draga Dubravka, nemoj se ljutiti...... Prepiši ovdje nalaz MRI. Ovdje imamo na forumu vrhunskog neurokirurga, pa ti može kazati mišljenje. I pravilo je općenito čuti i drugo mišljenje, a ne se uhvatit jednog neura.... I nisi jadna! Zašto tako pišeš? Moja bi ti baka rekla: jadan je pas u rupi, a ne čovik....

2009.

Vidljiva je dorzopozicija trupa L5 na S1 za 0,4cm uz izraženo sužen i.v. prostor. Konus medularis se nalazi
 nešto niže u visini trupa L2 kralješka. U segmentu L5 suspektan prekid koštanog dijela pars intraartikularis te uz prije navedenu dorzalnu  poziciju trupa može se raditi o spondilolistezi. Također se na tom predjelu vide znaci subhondralne osteoskleroze. U segmentu L5-S1 vidljiva je dorzomedijalna hernija diska koja koprimira duralnu vreću te oba korijena S1 izraženije s lijeve strane,a također se širi prema oba i.v. otvora gdje vrši kompresiju na pripadajuće spinalne korijene. Vidljiva je hipertrofija artikulacijskih nastavaka što dovodi do suženja lateralnih recesusa.

2011.

MR LS kralječnice pokazuje primjerenu visinu trupova kralješaka,retrolistezu L5 u odnosu na S1 1 stupnja sa degenerativnim promjenama pokrovnih ploha-modic 2.Konus medularis je nešto niže položen-u visini trupa L2 kralješka. U razini L3-L4, L4-L5 nalazi se bulging i.v.diska, a uslijed hipertrofičnih,degenerativno promijenjenih malih zglobova nalazi se suženje lateralnih recesusa. U razini L5-S1 nalazi se dorzolateralna lijevostrana protuzija i.v. diska koja ispunjava lijevi lateralni recesus,suzuje i.v. otvor te komprimira istostrani korijen. Na ostalim razinama nema hernije i.v. diska kao niti tumora intraspinalno.

Ma nisam jadna,samo me tu i tamo malo ulovi ludilo od svega toga,bolova i nemoći da bilo što poduzmem, sve to pomalo djeluje i na psihu...Bila sam jučer i kod drugog neurokirurga i on je isto mišljenja da u to nebi trebalo dirati dok god mogu trpiti bolove...I tako ja trpim,uvjeravam samu sebe mogu ja to,a onda mi padne na pamet šta ako jednog dana kad više ne budem mogla kažu sad je kasno za operaciju??? Imam 46 godina,kakva me starost čeka ne smijem ni razmišljati! Sad mi je odmah lakše kad sam se izjadala! Pozdrav svima od mene!

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #13 : Travnja 20, 2011, 08:17:37 prijepodne »
..bilo bi dobro kada bi mi nekeko dostavila slike ili dosla na pregled...jasno mi je zasto se tvoji neurokirurzi ne bi upustili u operaciju....no, pomoci uvijek ima..LP

2009.

Vidljiva je dorzopozicija trupa L5 na S1 za 0,4cm uz izraženo sužen i.v. prostor. Konus medularis se nalazi
 nešto niže u visini trupa L2 kralješka. U segmentu L5 suspektan prekid koštanog dijela pars intraartikularis te uz prije navedenu dorzalnu  poziciju trupa može se raditi o spondilolistezi. Također se na tom predjelu vide znaci subhondralne osteoskleroze. U segmentu L5-S1 vidljiva je dorzomedijalna hernija diska koja koprimira duralnu vreću te oba korijena S1 izraženije s lijeve strane,a također se širi prema oba i.v. otvora gdje vrši kompresiju na pripadajuće spinalne korijene. Vidljiva je hipertrofija artikulacijskih nastavaka što dovodi do suženja lateralnih recesusa.

2011.

MR LS kralječnice pokazuje primjerenu visinu trupova kralješaka,retrolistezu L5 u odnosu na S1 1 stupnja sa degenerativnim promjenama pokrovnih ploha-modic 2.Konus medularis je nešto niže položen-u visini trupa L2 kralješka. U razini L3-L4, L4-L5 nalazi se bulging i.v.diska, a uslijed hipertrofičnih,degenerativno promijenjenih malih zglobova nalazi se suženje lateralnih recesusa. U razini L5-S1 nalazi se dorzolateralna lijevostrana protuzija i.v. diska koja ispunjava lijevi lateralni recesus,suzuje i.v. otvor te komprimira istostrani korijen. Na ostalim razinama nema hernije i.v. diska kao niti tumora intraspinalno.

Ma nisam jadna,samo me tu i tamo malo ulovi ludilo od svega toga,bolova i nemoći da bilo što poduzmem, sve to pomalo djeluje i na psihu...Bila sam jučer i kod drugog neurokirurga i on je isto mišljenja da u to nebi trebalo dirati dok god mogu trpiti bolove...I tako ja trpim,uvjeravam samu sebe mogu ja to,a onda mi padne na pamet šta ako jednog dana kad više ne budem mogla kažu sad je kasno za operaciju??? Imam 46 godina,kakva me starost čeka ne smijem ni razmišljati! Sad mi je odmah lakše kad sam se izjadala! Pozdrav svima od mene!

Dubravka

• Newbie
  • *
« Odgovori #14 : Travnja 20, 2011, 08:46:53 prijepodne »
..bilo bi dobro kada bi mi nekeko dostavila slike ili dosla na pregled...jasno mi je zasto se tvoji neurokirurzi ne bi upustili u operaciju....no, pomoci uvijek ima..LP

Jel moguće da ima tako divnih ljudi? Čitam i ne vjerujem! Veliko hvala je premala riječ... Hoću,naravno! Gdje,kad? Od sreće ne znam šta bih napisala...

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #15 : Travnja 20, 2011, 12:20:23 poslijepodne »
Dubravka naš neuro i Kokolina su uvijek spremni dati zlatni savjet, upravo na ovo su te Davor a i ostali forumaši htjeli potaknuti, da se boriš za sebe.

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #16 : Travnja 20, 2011, 21:05:04 poslijepodne »
Dubravka, nigdje nisi napisala koji neurokirurg te to savjetuje, pošto ih ima razno raznih i svaki ima neki svoj pristup. Neurokirurgija lumbalne kralježnice je kompleksna i može se smatrati subspecijalnošu neurokirurgije. Da bi donijela pravi zaključak, prvo moraš biti sigurna da si došla u pravu ustanovu, a potom i kod pravog neurokirurga, čast svima, ali po meni najbolji stoluju u KBSM u Zagrebu i jedan koji je privatnik.

Razlike unutar istog odjela znaju biti drastične. Mene je jedan neuro odbio operirati kao "nemaš problema sa mokrenjem itd" a ja sam bio invalid i vukao nogu dvije godine. Onda sam na istom odjelu došao kod drugog i vidio sasvim drugačiji pristup, odnosno pitao me je da li mi je život sada kvalitetan? Kontaš?

Taj drugi me je operirao nakon što mi je potanko razjasnio sve mogućnosti i postupke. A vjeruj mi da sam bio u čak boljem stanju nego ti i imao sam klasičan nalaz za takve simptome.

Naravno, taj drugi je naš forumski neuro i moram ti reći da tom čovjeku dugujem mnogo, bez obzira što će on reći da je samo radio svoj posao. Zahvaljujući njemu ja danas ponovno imam život, imam nogomet sa svojim klincima, zezanje i sve ono što čovjeka veseli....
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

Dubravka

• Newbie
  • *
« Odgovori #17 : Travnja 21, 2011, 03:50:52 prijepodne »
Ma ne kontam ja više ništa...Išla sam najprije u KBC Rebro kod prof. dr. sc. Pavle Miklić, neurokirurg (preporučila mi ga poznanica koju je prije par godina operirao nakon saobraćajke,prezadovoljna je,moja fizijatrica mi ga isto nahvalila kad je čula da sam se naručila kod njega...) Obzirom da ja ne odustajem samo tako, otišla sam i kod drugog, u KB Dubrava kod  mr.sci. Milorad Vilendečić, dr. med., specijalist neurokirurg voditelj Odjela za neurokirurgiju. Naravno da nisam ni spomenula da sam već bila kod jednog! Ali kao da su se dogovorili,potpuno isto mišljenje! Još nema apsolutnih indikacija za op.zahvat. Prodefilirala kod obojice na prstima i petama i to je to,zaključili da je to još super!
 Ne vučem nogu(aha,bolja sam :P),ali hodam sitnim koracima(manje boli :D) da mi se nekad čini da će sama sebi stati na drugu nogu i jedva čekam ljeto jer mi je najveća muka obuti čarape! Nekad mi dođe da i ne ustajem iz kreveta,samo da se ne patim s njima! I sve je to super dok sam još na bolovanju,sve ja to polako i pazim,ali što će biti kad počnem raditi,jer ne mogu vječno ostati na bolovanju!? Svi oni savjetuju čuvati se,bez naglih pokreta,ne dizati teško,ne dugo stajati,ne dugo sjediti...Sve bi to bilo divno da se ja toga mogu pridržavati na poslu,ali obzirom da radim u supermarketu na blagajni,to je nemoguće... Bojim se da sam prvi dan kad počnem raditi njihova i Božja...
No,dosta kukanja,ostaj mi zdravo i razigrano sa svojom dječicom :D
 P.S. Ono "aha,bolja sam" bila je samo šala,nadam se da me nisi preozbiljno shvatio. ???