Druge teme povezane s kralježnicom > Pitanja - zatražite pomoć i savjet

Invaliditet

<< < (2/3) > >>

ladyanita:
Tamo je baš super.....ako je ekipa odlična...ma uživancija. Čak se i pušiti smije....hahaha ::) etoooo ludilo  :-*

Henrik VIII:
Ne mogu ja kod psihijatra jer sam profesionalno vezan i to na način da sam promijenio Zakon o zaštiti osoba s duševnim smetnjama, član sam državnog Povjerenstva koje nadzire psihijatrijske ustanove i mrze me iz dna duše. To je, na žalost, jedna marginalna medicinska znanost, sve ovisi o njihovom subjektivnom dojmu, nema vanjske validacije i samo mi još oni fale do pune sreće, pogotovo s dodatnim lijekovima.

Meni je skolioza dijagnosticirana sa 13 godina i uvijek sam bio pomiren sa time da neću moći raditi nekakve fizičke poslove. Sada imam 33, nalaz liječnika med. rada nije neobičan za ovo stanje, no meni je najgore što ne mogu funkcionirati dobro niti privatno; skuhati ručak i obaviti kućanske poslove, muka živa.

Sad se pojavila povrh svega još jedna "nova" dijagnoza (za sada piše st. in observatio) jer mi je i dalje jednako gadno loše u lumb. dijelu kralježnice, no skoliza nije mogla izazvati atrofiju lumb. i paralumb. mišića nego je atrofija mogla uzrokovati skoliozu. Uzrok atrofije ne zna se, pa me fizijatrica šalje na sveobuhvatan pregled kod neurologa, a opcije su različite. Isključen je tumor mozga i spinalni karcinom jer bih od početka simptoma do sada bio već mrtav. Ostaju multipla skleroza, atrofija mozga, degenerativne bolesti kralježnične moždine svih vrsta i oblika (u principu nasljedne i neizlječive), hipotireoza i još ne znam što. Indicirana mi je i biopsija mišića (možete misliti kako se tome tek veselim!) i tako dalje. Tako da sada uopće više ne znam ništa, osim da samo idem po raznim pretragama i ambulantama.

Kaže dr. fizijatrica da mi tako loše stanje ne bi smjelo biti niti da sam nepokretan, a kamoli što vježbam i plivam svaki dan. Lumbalnu kralježnicu ne drži ništa, protruzije/ekstruzije diskova nema, ali ona doslovce unutra "pleše" i to izaziva pritisak na živce, bolovi u nogama su koma, drogiram se kao stoka, i zapravo mi je teško prihvatiti neizvjesnost što će se sa mnom dogoditi. A što se posla tiče, ionako se samo bavim intelektualnim poslovima i znanstvenim radom, no ako imam atrofiju mozga, tko zna dokle će to trajati. :D

debelman:
Kakvo je tvoje stanje sa ostalim djelovima kraljeznice ukoliko si radio MR? Koliko ti skolioza iznosi u stupnjevima? Sta je razlog tvoje radikulopatije (cini mi se da ti imas tesku radikulopatiju)? Da li razmisljas razvit muskulaturu uzimajuci neke steroide (koji su naravno nabavljeni na crno)?

Henrik VIII:
Napravio sam MR samo na LS dijelu, za ostalo nije bilo ni indicirano pa se ne zna. U cervikalnom i torakalnom dijelu je došlo do poboljšanja, mišići su se razvili, bolovi uglavnom prestali. Teška radikulopatija je prisutna najviše vezana iz noge, a uzrok je skolioza. Ne razmišljam uopće o nikakvim ilegalnim preparatima i nemedicinskim opcijama jer se prvo niti ne zna o čemu se točno radi, drugo može mi se znatno pogoršati stanje i treće jednostavno nemam noaca za takve stvari. Radije bih onda skupio pare i otišao na neko pošteno liječenje u inozemstvo.

debelman:
Ti skupi preparati kostaju 50 eura za 3 mjeseca i sluze cisto kao preventiva. No kako god zelis, ja samo imam dobru namjeru jer mi se cini da u kombiniaciji sa plivanjem i statickim vjezbama dobro bi doslo.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju