Pozdrav svim članovima!
Kao prvo želim zahvaliti svima koji su mi se javili.
Jako je lijepo je čuti riječi ohrabrenja i podrške pogotovo od ljudi koji su to sve već prošli. Da pojasnim na fizikalne terapije nisam išla jer sam u razgovoru s reumatologicom utvrdila da bi bile pogubne zbog mojih ginekoloških problema, naime prije 3 godine sam završila u bolnici zbog iskrvarenja, oprostite na opširnosti, znam da su to naši ženski problemi ali meni zadaju grozne probleme. Prije 16 godina operirala sam klasičnom operacijom endometriozu gdje mi je uklonjen jajnik ali od onda se patim s dva mioma u maternici koji me doslovno cijede, piju mi krv i nikako ne mogu na zelenu granu. Stalno sam slabokrvna, anemična, umorna itd. I kao što mi je reumatologica rekla prvim tretmanom bilo koje fizikalne opet bih procurila bez obzira na dan u ciklusu tako da si to doslovno nesmijem priuštiti, jer i bez toga jedva preživljavam. Trebali bi mi zapravo izvaditi maternicu, ali ne žele jer sam navodno premlada za to (39 godina) i tako se već godinama vrtim u začaranom krugu.
Nakon tog boravka u bolnici nafilali su me hormonima da sam se poslije godinu dana oporavljala od tog. Sve mi se poremetilo. Štitnjača mi je na samom rubu-doktori se dvoume dal da mi prepišu hormone ali mislim da me zapravo još malo treniraju. Od silnih tableta željeza i ostalih isprobavanja liječenja anemije želudac mi je u komi, navodno imam čir koji samo čeka. Tako da mi i ove tablete protiv bolova baš i nisu dobrodošle, ali nekako se mora izdržati. Zato pokušavam što više trpjeti. Us put nakon operacije endometrioze nadala sam se da me više neće boljeti , ma da al to su bile samo priče za malu djecu. Cijeli rez popunio se priraslicama i ko zna s čim još tako da me zapravo nikad nije ni prestalo boljeti, al navikla sam živjeti s tim.
Na zadnjem sistematskom pregledu kardiolog mi je rekao da bi trebala operirati srce zbog WPW sindroma, jer su mi se aritmije počele sve češće pojavljivati i jako mi smetati. No Hvala Bogu u zadnjih godinu dana malo su se smirile, pa sam prestala misliti na to. Ali naučila sam u životu da nikad ne smiješ reći da ti se sve zlo već dogodilo jer uvijek postoji mogućnost da ti se dogodi još veće.
I zato uz sve svoje probleme ovaj s kralježnicom došao mi je kao točka na i. Nešto o čemu zapravo nikada nisam ni sanjala. Ali sad je tu i moram rasmišljati kako da to riješim.
Poneki put se sama sebi nasmijem, mene bi mogli operirati jedno dva dana dok mi poprave sve kaj ne valja.
Danas sam se vratila s posla i jedva sam čekala da legnem jer već u 13,00 nisam mogla sjediti, htjela sam poludit od tog tiskanja u leđima. Jako me zanima oporavak poslije operacije, kojim tokom ide, jer znam da ću se morati vratiti na posao tj. sjedenje bez granica.
Još jednom se svima ispričavam na opširnosti i unaprijed zahvaljujem na dobrim željama i savjetima. Melica