Autor Tema: Iskočio disk, operacija ili ne?  (Posjeta: 153248 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Janna

• Newbie
  • *
Odg: Iskočio disk, operacija ili ne?
« Odgovori #72 : Srpnja 15, 2010, 22:53:49 poslijepodne »
Ma ne trcim pred rudo. Dapace, mislim da treba dati sve od sebe i dati si neki rok za to, ako ne ide onda sigurno treba operirati. I ako dodem do operacije necu to smatrati "rudom" nego opcijom. Ali ono sto sam, uvodeci sebe u ovaj razgovor, htjela reci je da samim cinom operacije stvar nije rijesena, tek pocinje. Moj je otac 1981. u svojoj 31. godini operirao kraljeznicu, nikada poslije nije imao nikakvih problema, ali niti jedan dan nije proveo nedisciplinirano. A to sve u vrijeme kada nije bilo toliko informacija, terapija, bazena...
Najvaznije od svega je osjetiti svoje tijelo.

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #73 : Srpnja 16, 2010, 15:11:17 poslijepodne »
Naravno da operacijom nista nije rijeseno, dapace tek pocinje jer do tada jos uvijek postoji zadnja opcija, a nakon toga je vise nema.
A sto se tice rada i discipline, pa najzdraviji covjek bi trebao radit na sebi, a kamo li mi sa hernijama. Meni se to podrazumijeva.
od 2000 g.    povremeni bolovi u kralježnici
27.10.2009.  endoskopska diskektomija-protruzija L4-L5
14.10.2010.  metrx s anuloplastikom-ekstruzija L5-S1

Ivica

• Newbie
  • *
« Odgovori #74 : Kolovoza 22, 2010, 18:26:34 poslijepodne »
 Samo da se kratko javim s obzirom da sam prije 2 dana napokon operiran. Operacija je prošla u redu tako da sam već danas došao doma. Operiran sam METRIx metodom i to pod lokalnom anestezijom. Moram priznati da mi je bilo neobično slušati zvuk nekakve pile ili brusilice kojom mi je uklanjana kost ali nisam osjećao nikakav strah. Par sati nakon operacije počeo sam osjećati mučninu i bol u želucu i leđima pa sam dobio nekakvu pilulu i nakon kakvih 15 minuta bol je potpuno nestala. Osim toga još sam osjećao pritisak u mjehuru i vrlo teško sam pišao ali ti su problemi već iduće jutro nestali. Nakon prospavane noći prvi put sam ustao sa kreveta i krenuo u laganu šetnju. Mogu samo reći da nisam očekivao da ću tako lako moči stati na noge i hodati ubrzo poslije operacije. Isto tako odmah mi je nestao osjećaj prolaska struje kroz palac na desnoj nozi ali još uvijek osjećam utrnulost dijela stopala. Sve u svemu, sama operacija i boravak u bolnici su prošli puno bolje nego sam očekivao pa se nadam da će isto tako proći i oporavak koji slijedi.

Veronika

• Forumas
« Odgovori #75 : Kolovoza 22, 2010, 20:24:58 poslijepodne »
Ivice, to su dobre vijesti.. Zelim da ti i oporavak ide dobro..
imam puno pitanja, buduci da je i meni predlozen METRx, no postedit cu te sada jos dok ne dodjes k sebi ;)
početkom 2012. dijagnosticiran HLA B-27 pozitivni spondiloartritis

19.10.2011. SED s RF anuloplastikom L5-S1, Vertebris
2009. PLDD L5-S1 Vinogradska
..........................................................................
MR: DDD L5-S1, annular tear, ekstruzija diska
diskogena bol
EMNG: kronična neuralna lezija radiksa S1 obostrano
skolioza

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #76 : Kolovoza 23, 2010, 07:11:00 prijepodne »
Ivice samo pazi na sebe    :)

Ivica

• Newbie
  • *
« Odgovori #77 : Kolovoza 23, 2010, 14:26:47 poslijepodne »
Ivice, to su dobre vijesti.. Zelim da ti i oporavak ide dobro..
imam puno pitanja, buduci da je i meni predlozen METRx, no postedit cu te sada jos dok ne dodjes k sebi ;)
Slobodno pitaj što te zanima. Nije mi problem odgovoriti.

zamila

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #78 : Rujna 23, 2010, 15:10:19 poslijepodne »
Pozdrav Ivica!
samo da te pitam imas li sada ikakvih tegoba nakon sto je prosao mjesec od tvoje operacije?mozes li se vratiti normalnom zivotu kao prije nego sto su ti se javile tegobe?ja imam istu dijagnozu kao i ti kada si se javio prvi put,i jos se nisam potpuno odlucila na operaciju.

28.10.2010.-PLDD operacija-Poliklinika Vertebralis

Dinko

• Newbie
  • *
« Odgovori #79 : Rujna 29, 2010, 18:48:37 poslijepodne »
Ja sam se preko godinu dana mučio i tražio razne načine da ublažim svoje tegobe. Prije dva tjedna sam učinio minimalno ivanzivnu operaciju kralježnice kod Dr. Saftića u Vertebralisu, i danas sam novi čovjek. Moje stanje je bitno bolje. Apsolutno to je najbolje mjesto za rješenje vaših problema.

Ivica

• Newbie
  • *
« Odgovori #80 : Rujna 30, 2010, 16:13:13 poslijepodne »
Zamila, tek sam danas pročitao tvoje pitanje, pa nisam prije odgovarao. Što se tiče moga stanja, osjećam se kao da niti nisam bio bolestan. Najnormalnije hodam, mogu sjediti satima, auto sam počeo voziti desetak dana nakon operacije bez ikakvog problema ali to sam činio svega par puta dok sam išao kod liječnika. Od ponedjeljka se vozim svakodnevno jer sam počeo hodati na terapije. Jedino što me podsjeća na to da sam bio bolestan je da mi još uvijek povremeno malo trne desno stopalo i to uglavnom dok dugo mirujem. Kod hodanja je sve normalno pa mi možda pomognu terapije i više kretanja. Nakon što završim sa terapijama najvjerojatnije ću krenuti na posao jer sam već dugo na bolovanju, a bolovanje mi slabo plaćaju.
« Zadnja izmjena: Rujna 30, 2010, 16:18:13 poslijepodne Ivica »