Da mikrohirurgija nisam ni mislila na klasiku... hvala na odgovoru svima mene nije strah operacije samo nekog zakocenja u ledjima ili bola da se ne moze izdrzati... meni se kvaliteta zivota totalno srozala. Jos radim a ne sjedim uopste na lijevoj nozi vec samo na desnoj strani jedva izdrzim 8 sati, a potom kad ustanem sa stolice jedva dodjem do kuce koja mi je 5 min pjeske od posla. Noga mi se ukoci i boli kao da je komad drveta + bol + plus osjecaj da mi je neko dobro nazario nogu zarom. Do bazena vise ne mogu pjeske jer torba u kojoj nosim stvari je 'preteska' a tezi mozda 3 - 4 kile, jednostavno ne mogu da je nosim boli me noga te sjednem u auto da bi otisla do bazena koji je inace pjeske udaljen 10 min, hodati bi mogla al ne mogu torbu da ponesem, i tako jedva cekam da dodjem u bazen jer u bazenu NEMA BOLA, al kad izadjem iz bazena noga samo gore boli i onda trci kuci da legnem da bol popusti. Izaci nigjde ne mogu jer ne mogu sjediti, ne mogu stajati ne mogu plesati, jer ako zaplesem malo duplo mi se vraca. Ja prosto ne znam vise sta da radim psihicki se spremam za tu operaciju a i finansijski bogami jel jer u Sarjevu nema mikorhirurgije, i onda pitam se da li ce se to vise ikad zavrsiti jer se ja vise uopste ne sjecam zivota bez bola ne sjecam se kako je to bilo. Tablete necu da pijem jer to nije rjesenje niti mogu jer imam velike nuspojave od bilo kojih da popijem i sve tako dan za danom ... Sto se tice braka, vise ne zivim sa muzem jer sam bukvalno pobjegla da ne bi imali odnose jer to tako boli da je to vise neopisivo naravno samo na lijevoj strani kuda me boli i noga, ponkead se pitam pa zasto me nisu zaboljela ledja ko i sav 'normalan' svijet a onda se sjetim kako me je bilo ukocilo prije par godina i sve tako ukrug. Izlaz ne vidim osim u toj operaciji koliko ce pomoci ostaje da se vidi, operacija dolazi u obzir u Hrvatskoj ili Francuskoj .....
Jos jedno pitanje za kraj, da mi kazete objektivno sto najobjektivnije mozete koliko boli ta operacija obzirom da se radi o lokalnoj anesteziji i da se rade ledja. Pod loklanom anestezijom sam ooperisala jedino prst, sama operacija tako da kazem nije uopste boljela al poslije nisam mogla uopste saviti prst i bogami je boljelo dok ga nisam vratila u normalu. Znam da je glupo poredjenje prst i kicma ne da se uopste porediti, al eto recite ko je imao iskustva sa operacijom diska lokalno koliko ga je zapravo boljelo tokom operacije i na kojoj se strani lezi jer ja uopste i nikako ne mogu leci na lijevi bok.
Izvinite zbog peglanja al bas mi se vise zivot smucio od 2008 nisam imala bezbolnog dana, muka mi je imam 28 a osjecam se kao da imam bar 58.