Autor Tema: Kada boli samo noga...  (Posjeta: 17252 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

senainter

• Sr. Member
    • Email
Kada boli samo noga...
« : Srpanj 30, 2010, 22:11:38 poslijepodne »
Ja bih voljela da znam sljedece, posto mene boli samo noga + mokrenje + grozni polovi pri odnosu (ne daj boze nikome), a apsolutno nista ledja, kada se radi opearcija radi se na ledjima jel tako. I sve fino ako uspije, medjutim ako ne uspije kakve su sanse da me jos i pride sastave ledja ???. Ima li neko iskustavo ko je operisao diskus samo zarad groznih bolova u nozi da li ga sada bole ledja i da li mora da se cuva savijanja i pokreta naglih jer mene toliko NE bole ledja da se ja osjecam kao supermen mogla bih i da radim stoj na glavi sto se ledja tice. Moj jedan i jedini strah je da ce me nakon operacije sastaviti ledja tako da opet necu moci iz kreveta ustati, sto mi se dogodilo prije 5 godina a nikad vise ne bih voljela da to osjetim. Mislim ja se operisati moram jer vise ovako ne ide, razvest cu se i sve ce otici u vraga ako ne bude bolje, eto jedino sto me je strah jeste da ce me ledja grozno boljeti nakon operacije ako ne uspije. Inace vec 2 godine potpuno bezuspijesno pokusavam tretirati bol svim i svacim al nije se nista maklo sa mrtve tacke, otislo je samo dalje da sad umjesto pola noge boli cijela i jasno mi je da nece ici na bolje al me je toliko strah bolova u ledjima nakon operacije...
Nisam bas neki tipican slucaj i kicma mi je kriva al me to za sada nista ne boli, krivina je visoko i hirurzi su rekli da to nece utjecati na ishod operacije. Od 4 misljenja dobila sam 2 preporuke za operaciju, 1 je neutralan a 1 kaze tablete pa dokle ide (vrlo pametno :-[)
Ko god se osjeca pozvanim moze prokomentirati .. ::)
L4-L5, L5-S1-diskus hernija
Siringomijelija
Skolioza 43 stepena torakalna, 20 stepeni lumbalno
Operacija u Vertebrisu 2011
Stanje: neureklo se :)

Neurokirurg

• Sr. Member
Odg: Kada boli samo noga...
« Odgovori #1 : Srpanj 30, 2010, 22:40:58 poslijepodne »
sansa da nakon klasicne diskektomije(tu mislim i mikrodiskektomija) imate bolove u ledjima je oko 40%. upravo je to i najveća komplikacija klasicne kirurgije kraljesnice i upravo je i to razlog ubrzanog razvoja minimalno invazivne kirurgije kraljesnice( koja se uzgred budi receno ne bazira samo na malom rezu nego je prvesntveno postedna prema disku). nadalje komplikacije vezane uz klasicnu kirurgiju kraljesnice su recidivna hernija diska, krvarenje uslijed kojeg de stvara oziljno tkivo, destrukcija paravertebralne muskulature ali to nije najgore jer ve zajedno nosi rizik od oko 15%. po meni najgora stvar je dugi poslijeoperacijski oporavak ili preuranjena i neadekvatna fizikalna terapija koja ce prije nego sto unutarnja rana to jest disk zaraste stvoditi tzv pseudoartrozu koja onda pospjesuje bolove u kraljesnici itd....

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #2 : Srpanj 31, 2010, 11:50:24 prijepodne »
Ti imaš ozbiljnih zdravstvenih problema, nemoj ih podcjenjivati i govoriti samo to i ovo me muči, jer ti ne možeš normalno funkcionirati i živjeti i ti problemi ti ozbiljno narušavaju kvalitetu života takvoj mladoj. Odvagni sama želiš li i dalje nastaviti s takvim životom (kao što kažeš več si sve bezuspješno pokušala, a tablete nisu rješenje) ili ćeš se odlučiti na operaciju- koja naravno nosi svoj rizik. Slažem se sa neurom da je MISS dobar izbor za tebe jer tu nema velikog rizika iako postoji šansa da se tvoj problem tim putem ne riješi ali bitno je to što ti ga ne može ni pogoršati. DRŽI SE   :-*

Bais

• Forumas
« Odgovori #3 : Srpanj 31, 2010, 15:58:23 poslijepodne »
evo mene je bolila samo noga prije operacije, a sad me boli uvo što me bolila noga...kuc kuc drvo...

trucker

• Forumas
    • MSN Messenger - trucker070@hotmail.com
    • Email
« Odgovori #4 : Srpanj 31, 2010, 18:41:42 poslijepodne »
evo mene je bolila samo noga prije operacije, a sad me boli uvo što me bolila noga...kuc kuc drvo...

Pa i ja sam imao samo bolove niz nogu,ponekad samo u butini a ponekad se znalo spustiti i u potkoljenicu (list)...od toga je sve počelo,ne od leđa.Dakle...
2005-2009 problemi s kralježnicom,bolovi u križima i niz desnu nogu
22.05.2009. INTERLAMINECTOMIA L V/S I LAT.DEX.   ABLATIO DISCI I.V.DRAINAGE
Od operacije na ovamo manje/više bez bolova...

petra

• Full Member
« Odgovori #5 : Kolovoz 02, 2010, 15:24:54 poslijepodne »
Moji bolovi su počeli s leđima, a tek kasnije su se proširili i na nogu što je bio znak pogoršanja.
Nakon operacije me bole i noga i leđa lagano, ali sve je to kod mene još svježe i očekujem da će se polako smiriti. Bolovi sada i oni prije operacije se ne mogu usporediti. Prije operacije nisam mogla živjeti bez tableta, a nakon operacije i izlaska iz bolnice nisam popila ni jednu. Toliko o bolovima.
Znam da smo mi svi slučaj za sebe i iskreno, malo me i strah ikome davati puno savjeta jer ne znam što bi sama sebi savjetovala da kojim čudom imam priliku ovo proživjeti iz početka, ali sa sadašnjom pameću. Ali ono što sam shvatila je da, ako već moraš na operaciju, da ćeš samo sebi s čekanjem napraviti gore. Meni su već u toplicama rekli kako mi je stanje vrlo dobro, a da to mogu zahvaliti pravovremenoj operaciji.
I, samo da znaš, operacija nije najgora stvar na svijetu. Puno sam se više izmučila i napatila prije nego nakon operacije.
Sretno!

senainter

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #6 : Kolovoz 02, 2010, 22:01:48 poslijepodne »
Da mikrohirurgija nisam ni mislila na klasiku... hvala na odgovoru svima mene nije strah operacije samo nekog zakocenja u ledjima ili bola da se ne moze izdrzati... meni se kvaliteta zivota totalno srozala. Jos radim a ne sjedim uopste na lijevoj nozi vec samo na desnoj strani jedva izdrzim 8 sati, a potom kad ustanem sa stolice jedva dodjem do kuce koja mi je 5 min pjeske od posla.  Noga mi se ukoci i boli kao da je komad drveta + bol + plus osjecaj da mi je neko dobro nazario nogu zarom. Do bazena vise ne mogu pjeske jer torba u kojoj nosim stvari je 'preteska' a tezi mozda 3 - 4 kile, jednostavno ne mogu da je nosim boli me noga te sjednem u auto da bi otisla do bazena koji je inace pjeske udaljen 10 min, hodati bi mogla al ne mogu torbu da ponesem, i tako jedva cekam da dodjem u bazen jer u bazenu NEMA BOLA, al kad izadjem iz bazena noga samo gore boli i onda trci kuci da legnem da bol popusti. Izaci nigjde ne mogu jer ne mogu sjediti, ne mogu stajati ne mogu plesati, jer ako zaplesem malo duplo mi se vraca. Ja prosto ne znam vise sta da radim psihicki se spremam za tu operaciju a i finansijski bogami jel jer u Sarjevu nema mikorhirurgije, i onda pitam se da li ce se to vise ikad zavrsiti jer se ja vise uopste ne sjecam zivota bez bola ne sjecam se kako je to bilo. Tablete necu da pijem jer to nije rjesenje niti mogu jer imam velike nuspojave od bilo kojih da popijem i sve tako dan za danom ... Sto se tice braka, vise ne zivim sa muzem jer sam bukvalno pobjegla da ne bi imali odnose jer to tako boli da je to vise neopisivo naravno samo na lijevoj strani kuda me boli i noga, ponkead se pitam pa zasto me nisu zaboljela ledja ko i sav 'normalan' svijet a onda se sjetim kako me je bilo ukocilo prije par godina i sve tako ukrug. Izlaz ne vidim osim u toj operaciji koliko ce pomoci ostaje da se vidi, operacija dolazi u obzir u Hrvatskoj ili Francuskoj .....

Jos jedno pitanje za kraj, da mi kazete objektivno sto najobjektivnije mozete koliko boli ta operacija obzirom da se radi o lokalnoj anesteziji i da se rade ledja. Pod loklanom anestezijom sam ooperisala jedino prst, sama operacija tako da kazem nije uopste boljela al poslije nisam mogla uopste saviti prst i bogami je boljelo dok ga nisam vratila u normalu. Znam da je glupo poredjenje prst i kicma ne da se uopste porediti, al eto recite ko je imao iskustva sa operacijom diska lokalno koliko ga je zapravo boljelo tokom operacije i na kojoj se strani lezi jer ja uopste i nikako ne mogu leci na lijevi bok.

Izvinite zbog peglanja al bas mi se vise zivot smucio od 2008 nisam imala bezbolnog dana, muka mi je imam 28 a osjecam se kao da imam bar 58.
Siringomijelija

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #7 : Kolovoz 03, 2010, 11:12:35 prijepodne »
 :'(
« Zadnja izmjena: Kolovoz 08, 2010, 16:43:44 poslijepodne madagaskar »

lacroma

• Full Member
« Odgovori #8 : Kolovoz 03, 2010, 12:15:28 poslijepodne »
Mene su godinama povremeno boljela leđa, ali je problem eskalirao kad je počela boljeti noga (a tako je boljela da su leđa bila zanemariva).

Što se tiče boli od operacije, a operirana sam prije pet tjedana mikrokirurški u totalnoj anesteziji, mene apsolutno ništa nije boljelo. Neke kolege u bolnici je boljela rana, a ja sam valjda radi dugotrajnog trpljenja jakih bolova suzbila centar za bol.

Nakon operacije povremeno osjetim nogu, a boli me kad pretjeram s aktivnostima. Ali to je neusporedivo s bolovima od prije. Kako će biti dalje, vidjet ćemo.
2010. hemilaminektomija s foraminotomijom L4-L5

ljubav

• Newbie
  • *
« Odgovori #9 : Kolovoz 19, 2010, 14:12:59 poslijepodne »
Evo da vam ja prokomentiram svoj sluča sa nogom,Senainter,mene su leđa bolila oko tri mjeseca ali ne toliko da nisam mogla raditi kao i prije jedino mi je bilo teško ustati se ujutro iz kreveta i razgibati ,a onda je sve bilo dobro dok se bol nije spustila do koljena i u roku tri dana udrilo u prste i noga utrnula.Noga mi je utrnula samo od koljena do prsti i to me je strašno bolilo da sam znala lupat koljenom u zid da bi mi se bar malo bol pribacila na drugo mjesto,02.06.ove godine sam operirana,L4-L5,bolovi se jesu smanjili u nogi a leđa me nisu ni u jednom trenutku bolila,pa čak ni rana osim što me zna malo svrbit a to kažu da zarasta.I evo sad nakon dva i pol mj.,točnije danas 4dan noga me boli za poludit i to gore nego prije operacije,jučer sam primila infuziju(koktel ljekova)koja mi nije baš skoro ništa smanjila bol al ova danas mi se čini da ima učinka. Neželim vas plašiti nego vam samo reći da smo mi svi različiti i da svatko od nas drugačije podnosi oporavak.Od svih mojih,danas prijatelja,što su se operirali u vremenu kad i ja i na način kao i ja,standardna operacija,isto što i ja ,nemaju apsolutno nikakvih bolova i preporodili su se nakon operacije,a ja sam očito ta pegula kojoj operacija nije baš pomogla...Nesmijete mislit loše nego samo pozitivno i nadati se da ce biti puno bolje i onda ce tako i biti.Ja bas nisam bila tolika pozitivka pa mi se možda zato i ovo događa.Uglavnom želim vam svu sreću,pozitivno mišljenje i brz i bezbolan oporavak ako idete na operaciju!! pozzzzz :) ;)
hernija diska L4-L5                                                                                02.06.2010.operirana u Vinogradskoj

senainter

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #10 : Kolovoz 19, 2010, 14:46:12 poslijepodne »
Da ja nemam problema sa mokrenjem I seksualnim aktivnostima, ja bih nogu podnijela sa pjesmom. Al situacija je drugacija pozitivno razmisljam jer nemam nekog izbora, i uzdam se da ce se sve pozitivno razrijesiti nakon operacije. U sarajevu rade samo klasiku, pa se nadam da minimalno invazivnom smanjujem rizike neke gore sta znam.  A tebi sve zelim najbolje i nije sve izgubljeno treba bar godina dana da se nerv oporavi, a u medjuvremenu se moze gadno upaliti da boli a to prodje, ako nije u pitanju neki drugi problem. Uglavnom sve najbolje pratila sm malo tvoje postove, i ono zelim ti snage dovoljna da sve to izdrzis.

Siringomijelija

ljubav

• Newbie
  • *
« Odgovori #11 : Kolovoz 19, 2010, 14:59:53 poslijepodne »
 :)HVALA na dobrim željama i valjda je samo upala koja ce s vremenom proći.Htijela sam ti još samo napomenuti jednu stvar,ako odeš na operaciju drži se strogo onoga što će ti doktori reći jer ako nebudeš osiječala nikakvu bol neznači da odma možeš hodati do mile volje jer  mi je baš moj kirurg rekao prije par dana kako je imao pacijenticu koju nakon operacije nisu mogli uhvatiti "ni za glavu ni za rep" jer ju nakon op. nije ništa bolilo i ženska je urdno šetala ,odlazila piti kavu i sad nakon neka tri mj.se vratila sa neizdržljivim bolovim,on joj napravi MR a nalaz pun ožiljaka koji stvaraju valjda ponovo pritisak na živac,tako da trebaš odmirovat u krevetu najmanje 20 dana od operacije pa onda pomalo poćet sa laganom šetnjom,sijedenjem dok ideš na wc i eventualno ako šećeš pa osjetiš umor i onda odmoriš minut-dva. eto toliko od mene i svu sreću ti želim i što brži oporavak!!!
hernija diska L4-L5                                                                                02.06.2010.operirana u Vinogradskoj

Dinko

• Newbie
  • *
« Odgovori #12 : Rujan 29, 2010, 18:50:38 poslijepodne »
Pročitajte moj post "Što da radim - nisam za operaciju - dali ići na operaciju u inozemstvo?"

senainter

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #13 : Rujan 29, 2010, 20:27:36 poslijepodne »
Vidjela sam tvoj post, bas mi je drago da se vise ne patis super mi je drago vjeruj.
Mene je uzasno strah operacije, da ce mi biti gore ne znam sta da radim vjeruj. Kao sto sam napisala bol jeste stalan vec 3 godine, sjedenje je ocaj jedva i seks razvela sam se vec. Eto razvela sam toliko me je strah da cu zavrsiti negdje zakocena, ili u kolicima ili na tramalima. Roditelji me odgovraju od operacije ja ni sama vise ne znam sta da cinim ...
Siringomijelija

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #14 : Rujan 30, 2010, 11:14:56 prijepodne »
Senainter ako možeš dođi i ti u Vertebralis, smjestit ćemo te več nekud