Evo me natrag iz toplica...
Opce stanje - zadovoljavajuce, s daljnjim osjetom nelagode duz lijeve noge..pretezno kod opterecenja..duljeg stajanja, hodanja..al ajmo to uzet pod "jos je frisko". mozda neke masazice mogu pomoci?
ukratko, razmisljam o povratku na posao.
povijest bolesti - nakon visetjednog umiranja od bolova, dijagnosticirana mi je lijevostreana dorzolateralna ekstruzija iv disla l5-s1 velicine 10-11mm uz kompresiju radiksa lijevo te subrahnoidalnog prostora ventralno. EMNG pokazao na tesku kronocnu, neurogenu leziju u miotomu s1 lijevo, blagu u miotomu l5 obostrano i s1 desno.
1.kolovoya 2008. me operirao dr. broz u vinogradskoj - ucinjena je lijevostrana interlaminektomija l5-s1 te ablacija pripadajuceg diskusa.
mjesec dana nakon operacije otisla u krapinske, tamo provela 3 tjedna tijekom kojih sam se osjecala prilicno dobro.
sad sam doma, malo vise hodanja, malo vise spusanja u cuceci, kuhanja i slicnih kucanskih aktivnsti. jako se pazim, ne dizem nista tesko, nikakve sumnjive pokrete, jos ne sjedim dulje od 10ak minuta po par puta dnevno (nekako mi nije ugodno), u stopalu ispod zadnja dva prsta jos uvijek kao da imam "oteklinu" i povremeno se javlja bol u nekim tockama (debelo meso, straznja strana kvadricepsa), ali sve je to izdrzljivo
auto jos ne vozim, cak i kad me voze stavim sjedalo u lezeci polozaj.
posao - trebala bi se vratiti sto prije - nije strogo sjedeci, nije tezak fizikalni..samo sto mi treba 45 min do posla autom. to me najvise brine.
kakva su vasa iskustva sa povratkom u normalu nakon operacije? mislite da bi trebala jos ostati doma i "odmarati" ili bi 2.5 do 3 mjeseca nakon operacije mogla natrag na posao?
usput, pozdravljam sve nove i vidim vrlo nam korisne clanove