Autor Tema: kontrola nakon laserske operacije  (Posjeta: 12929 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

nnikka

• Full Member
    • Email
kontrola nakon laserske operacije
« : Veljače 03, 2009, 14:12:31 poslijepodne »
evo da se javim svima koji su me zamolili da to napravim poslije prve kontrole prvo bi htjela napisati da neokrivljujem neurokirurga za niti jednu jedinu stvar znam da je htio dobro ali eto ispalo je drugačije možda je još rano za davati neke zaključke ali eto nadam se da ču za mjesec dana imati bolje vjesti za sad ih nemam istina bolovi su manji ali su tu isto tako počelo mi je propadati stopalo a to se dosad nije dešavalo kao i trnjenje lijeve noge do koljena nadam se da će mi pomoći toplice za mjesec dana trebam ići na magnetsku da se još jednom provjeri šta nije u redu ali ja sam optimista i nadam se da ću uspjeti isto tako kome god neuro predloži lasersku nebojte se i napravite to nismo svi jednaki pa možda vama uspije i vjerujte nije tako strašno ja sam za to da se prvo proba sa manjeinvazivnim pristupom pa tek onda  klasikom jer kako je neuro rekao lakši je oporavak a znate svi i onu poslovicu jedna lasta ne čini prolječe nedajte se ljudi samo hrabro naprijed ako nekom nešto nije kako bi trebalo biti neznači da tako mora biti i vama ovim sam htjela reči da nezamjeram neurokirurgu apsolutno ništa tako je kako je i treba ići dalje slažete li se??????????????pozdrav svima........ ;)

Jasna

• Hero Member
Odg: kontrola nakon laserske operacije
« Odgovori #1 : Veljače 03, 2009, 15:30:42 poslijepodne »
Nnikka, a što kaže neurokirurg, zbog čega se to dogodilo i može li se to riješiti fizikalnom terapijom i vježbama?
Operacija L4/L5 2007. godine

nnikka

• Full Member
    • Email
« Odgovori #2 : Veljače 03, 2009, 18:08:00 poslijepodne »
JEDNOSTAVNO OPERACIJA NIJE USPJELA A DALI ĆE VJEŽBE I TOPLICE  POMOĆI VIDJET ĆEMO

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #3 : Veljače 03, 2009, 19:50:22 poslijepodne »
JEDNOSTAVNO OPERACIJA NIJE USPJELA A DALI ĆE VJEŽBE I TOPLICE  POMOĆI VIDJET ĆEMO

Žao mi je, no barem si pokušala riješiti problem. Vjerujem da će neuro pronaći nekakvo rješenje. Drži se...
Operacija L4/L5 2007. godine

Mile50

• Forumas
    • Email
« Odgovori #4 : Veljače 03, 2009, 20:42:13 poslijepodne »
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Sigurno će ti prave vježbe pomoći. Jesi već predala odobrenje za toplice?

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #5 : Veljače 03, 2009, 21:55:54 poslijepodne »
Nika ne gubi nadu biće sve ok i davor se operirao pa je isto tako rekao da mu nije dobro al ja vjerujem da će bit i tebi i njemu samo smogni snagu i dalje uzdignute glave ;)

nnikka

• Full Member
    • Email
« Odgovori #6 : Veljače 04, 2009, 07:29:01 prijepodne »
hvala svima i ja se nadam boljim danima nisam još predala za toplice zašto ???

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #7 : Veljače 05, 2009, 19:37:55 poslijepodne »
Možeš li stati na pete ili na prste?

nnikka

• Full Member
    • Email
« Odgovori #8 : Veljače 06, 2009, 07:26:35 prijepodne »
ne jer me boli zašto ???

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #9 : Veljače 06, 2009, 12:57:51 poslijepodne »
POkazat će MRI. Vjerovatno su oštećena vlakna korjena živca L4,L5 ili S1. Uzmi Neurobion F 2x1 3 mjeseca, stavi niz nogu TENS (kombiniraj na istom aparatu elektrostimulaciju i frekvencije za bol (5 Hz ili 75-100Hz).TENS možeš bez straha aplicirati niz nogu svaki iole iskusniji fizioterapeut će ti brzo i lako pokazati kako se rukuje aparatom i aplicira elektrodice. Vježbaj stopalo ležeći sa savijenim koljenom ako te boli sa ispruženom nogom.

bosanac

• Newbie
  • *
« Odgovori #10 : Veljače 06, 2009, 15:25:24 poslijepodne »
Da pozelin nnikka-i sto brzi oporavak.Kad sam trebao da se operisem odem na prvi razgovor sa operatorom inace kirurg koji neopirse nista drugo osim kraljeznice i ja sad onako ponosni bosanac procitao za tu lasersku operaciju i kazem ti ja njemu onako sav vazan,reko doktore ja bi da vi mene laserom.Samo se je nasmijao i rekao ja to ne koristim od 1999 god,pitam ga zasto reko volio bih da je sto manje invazivno.Samo mi je odgovorio da se nije dobro pokazalo.I kad sam otisao na drugi pregled da utvrdimo tacan datum operacije kazem mu doktore tako cuo sam svakakve price da se moze ostati invalid da moze biti jos gore poslije operacije i svasta nesto.Odgovoriov mi je da su sanse za invaliditet jednake skoro nuli a to da moze biti gore on vidi odmah na slikama i ne pristaje operirati osim ako nije neki extra slucaj(sabracajka,pad kod skijanja itd). I odlucim se ipak na operaciju iako sam vec bio recimo dobro oporavljen ali sam se bacio u razmisljanje sta ako pocnem raditi i desi mi se isti slucaj i zivac ionako ostecen jos vise ostetim.Jer kud moze da nestane hernija sama se nemoze isto tako povuci citajuci internet i pricajuci sa mnogim doktorima dosao sam do zakljucka da se hernije diskova koje se ne operiraju okostaju i nakon izvjesno broja odina dolazi u taj stadij kad nezeli niko da operira takav disk.Tako da sam dao prednost operaciji vs neoperaciji.Isto kao mnogi prosao sam kroz svasta i sve od kiroprakticara do banja(toplica) narodnih i ne narodnih ljekova,blokadi uh neznam nija sta zagrebacki kiropraktikara austrijski kiropraktikara rijeckih kiropraktikara neznam nija sam vise sta sve nisam probao.I na kraju reko idem sad kod slovenskog kiropraktikera i nazovem ga i ispostavi se da to ustvari nije kiropraktiker nego sportski doktor iz bivse JNA moro sam velkim slovom da skontate koja je to ustanova hahaha :D i kaze mi onda on momak rado bi ti pomogao ali za te stvari kao sto ti imas ja sam nemocan sa svojim metodama(masaze i nekakve metode izvlacenja zivaca sta ja znam kako to)to ti kaze operiraj i ureduj kilazu i bavi se odredenim vrstama sporta koje operacija dozvoljava i bices dobar.Tako da sam odlucio prednost dati medicini i ustvari tek sad vidim da je midicina ipak ta kojoj se vecinom svi vracamo.Normalno sam uzeo i u obzir da austrija vrijedi za jedno od najboljih zemalja u svijetu kad je u pitanju lijecenje kraljeznice i same metode operacija(cuo sam da je treca u svijetu).Eto toliko o nekom mom iskustvu i da ovo sve su neka laicka zapazanja tako da se niko ne poistovjecuje jer hernija je kod svakog drukcija.

worf

• Hero Member
« Odgovori #11 : Veljače 06, 2009, 21:40:40 poslijepodne »
Bosanac,tvoj put je bio veoma sličan mom,osim razlike što sam ja mora dva puta pod nož ;D
Moramo graditi tvornice lijevom rukom,u desnoj ruci držati pušku,a s obje noge gaziti crve.
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #12 : Veljače 06, 2009, 21:59:09 poslijepodne »
Bosanac slažem se jednim djelom istina je da kod svakog nije isto a isto tako kao što si i reko sam u svom postu ako radiš sa oštećenjem moguće je pogoršanje,to što je doktor rekao da nema mogućnosti da se ostane invalid nebih se složio prvi susjed mi je radi jednog jedinog diska koji nije bio toliko iskoćio nego ga je onako malo zafrkavalo ostao invalid eto valjda je pon baš taj stretnik kojeg je moralo to dopast,eto ćitam ove postove Davor se operirao Nika se operirala neznam malo kukaju da im nije dobro,al to osobno mislim da će im bit dobro samo treba proć i vremena da malo zaboravu na sve to a ujedno da će ikad biti kao što je bilo da nekad neće malo bolit stopalo ili leđa il bedra s tim se ćovijek mora pomirit za mene je suludo tražit rješenje sa par operacija da bi stanje bilo kao i prije oštećenja jel ni slomljena noga  nije više kao što je nekad bila već utjeće na promjene vremena,nadam se da će i Davoru i Niki bit super da će nakon nekog vremena bit jako zadovoljni,jel ipak i dio psihe ima tu svoju ulogu.Eto ja sam za operaciju ako čovjek mora ako je hitna ili ako radi takav posao koji nemože uskladit sa svojim tegobama a protiv  operacije sam ako isto tako čovjek može uskladit svoj ritam i tempo života u skladu svog zdravlja,najviše inaće iz razgovora sa neurokirurzima me ljuti kad kažu ma biće to sve ok,a poslije kad nebude predlažu drugu pa treću operaciju i poslije treće ti kažu ako ti ni onda nije dobro znate nemožemo vas više na istom mjestu otvarat,e u tom slućaju bi ih ja pitao koliko su oni to specijalizirali svoju domenu,jer ako se nešto zna da je rješenje onda poslje toga nema boli ni tegoba,recimo slijepo srjevo se operira i nikad više čovjek nema problema s tim a dok u drugim slučajevima kao što je kralježnica,kamenac na žući,kamenac na bubrezima za sve te stvari isti doktori kažu da se može opet vratiti e pa sad bi volio da mogu to s njjima za okruglim stolom razgovarat onako ko čovjek iskreno,mislim da bi ipak jednim djelom ja bio u pravu al samo ako je iskrena prića ;)

bosanac

• Newbie
  • *
« Odgovori #13 : Veljače 07, 2009, 10:57:44 prijepodne »
Neznam teska situacija je u svakom slucaju dati nekom da te reze i cacka po kicmi.Ali je jos teza situacija zivjeti sa tom hernijom pogotovo kad si onako malo da kazem pismeniji pa uspijes skontati koliko problema ista ta hernija moze da izazove.15 dana je od moje operacije iza i mene isto malo jos uvijek boli i trne noga ali imam nadu da cu uspjeti to pobjediti na neki nacin.Samo rjetki uspiju operirati pa da budu ponovo skroz dobro.A sto se tice doktora i kirurga ipak mislim da su ovdje u austriji ljudi koji rade po doktorskoj zakletvi jer stvarno im je konkurencija jaka i dobro zaradivaju i zbog toga nevjerujem da bi ijedan odnjih bio neiskren.

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #14 : Veljače 07, 2009, 21:01:58 poslijepodne »
Bosanac nesumljam  u Austrijske doktore,ni naši doktori nebi se posramili samo ih treba dobro platit a ujedno onaj koji radi privatno tirat iz bolnice,a dovodit mladi kadar koji će za par godina specijalizirat i bit savršen u svom poslu,iskreno nebi ni ja radio punim tempom a da mi kolega radi u bolnici i privatno ,ma pravila se znaju nemoramo mi izmišljat toplu vodu samo primjenit u praksu ;)