Kraljeznica.com forum

Druge teme povezane s kralježnicom => Pitanja - zatražite pomoć i savjet => Autor teme: mony66 - Studeni 05, 2009, 11:20:52 prijepodne

Naslov: Kralježnica i otežano disanje
Autor: mony66 - Studeni 05, 2009, 11:20:52 prijepodne
Već dulje vrijeme imam problema sa vratnom kralježnicom, glavobolje, vrtoglavice i slično. Radim sjedeći posao, vrlo malo se krećem. Sada se bol spušta između lopatica i naprijed u prsni koš. Već dva tjedna imam bolove u leđima i prsnom košu i otežano disanje- Ne mogu dovoljno duboko udahnuti. Moja dr. kaže da je to sve od kičme , mene jako brine to teško disanje . Prije par godina napravila sam kardiološke pretrage bilo je sve u granicama. Da li netko ima slične probleme i da li to teško disanje može biti povezano sa kralježnicom?
Naslov: Odg: Kralježnica i otežano disanje
Autor: pantaghana - Studeni 05, 2009, 11:40:23 prijepodne
Mislim da može. Tim vise sto vec imas problema s glavoboljama i vrtoglavicom.
Naslov: Odg: Kralježnica i otežano disanje
Autor: korman - Studeni 05, 2009, 13:01:22 poslijepodne
pozdrav

itekako možeš imati problema sa disanjem s time da ti utječe naravno i jako psiha na pojačavanje bolova.Bilo bi dobro da se probaš unatoč bolovima malo opustiti.
Ja sam prije operacije vratne kralježnice imala isto mjesecima intezivne bolove u prsnom djelu,napravila sve pretrage  i sve bilo ok što se tiče srca.
Nadam se da će i kad se ovo vrijeme malo smiri biti i tebi lakše
Naslov: Odg: Kralježnica i otežano disanje
Autor: madagaskar - Studeni 05, 2009, 13:53:13 poslijepodne
Itekako su tvoje tegobe od vratne kralježnice,jer ih i sama imam,a imam ozljedu diskova vratne kralježnice (diskovi se nalaze unutar kralježaka i moguće ih je vidjeti samo magnetskom rezonancom).Ponekad noću ne mogu ležati od gušenja i pritiska u prsima,pa moram sjediti duže vrijeme,a onda leći na bok.Obično mi pomogne jedan Normabel jer opusti sve mišiće i smanji mi gušenje i pritisak u prsima.Zašto ne napraviš Magnetsku rezonancu vratne kralježnice da vidiš točno mjesto koje ti uzrokuje tegobe,neki forumaši su se nakon operacije riješili tih tegoba,a i sama ču na operaciju za par mjeseci.Još samo da dodam,da slićne simptome može uzrokovati i štitnjača,pa ne bi bilo loše da napraviš i ove 2 pretrage: izvadiš krv da provjeriš hormone štitnjače i napraviš ultrazvuk štitnjače
Naslov: Odg: Kralježnica i otežano disanje
Autor: mony66 - Studeni 05, 2009, 14:07:31 poslijepodne
Hvala ljudi malo mi je lakše. Ma ja sam inače užasan paničar, stalno mislim da je to možda od srčeka, ali to teško disanje i bolovi kad se rastežem  drži me već skoro dva tjedna pa vjerojatno da je srce već bi bila u bolnici. :)
Naslov: Odg: Kralježnica i otežano disanje
Autor: bojan - Studeni 05, 2009, 14:15:48 poslijepodne
Procitaj ovu temu
http://kraljeznica.info/forum/index.php?topic=516.msg8858#msg8858 (http://kraljeznica.info/forum/index.php?topic=516.msg8858#msg8858)

Mene je popustilo nakon 3 tjedna.
Par dana kronicno i onda lagani bolovi.
Nakon 2 tjedna sam otisao do doktorice koja mi je dala ibuprofen i to mi je pomoglo.
U roku od 3 dana nakon sto sam uzeo ibuprofen bilo mi je puno bolje.
Naslov: Odg: Kralježnica i otežano disanje
Autor: madagaskar - Studeni 05, 2009, 15:03:03 poslijepodne
mony ako imaš ozljedu diskova vratne kralježnice masaža ti neće ništa pomoći,meni je bilo i gore nakon masaže.Ali probaj jednu,ako ti ne pomogne,ne forsiraj