Autor Tema: laserska operacija  (Posjeta: 22198 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

nnikka

• Full Member
    • Email
laserska operacija
« : Listopada 27, 2008, 14:04:46 poslijepodne »
dragi moji križoboljci zanima me dali je netko od vas laserski operirao disk ,ako je bila bih mu zahvalna na par komentara o svemu lijep pozdrav ;)

plavooki

• Full Member
    • MSN Messenger - zlaja_ha@hotmail.com
    • Email
Odg: laserska operacija
« Odgovori #1 : Studenoga 06, 2008, 22:47:01 poslijepodne »
I mene ova tema jako zanima! Da li neko ima iskustva, ili makar polovicne informacije. gdje se izvode laserske operacije?
hvala!!!
Nada postoji...

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #2 : Studenoga 07, 2008, 09:26:21 prijepodne »
Nisam siguran, ali mislim da se takve operacije rade u Vinogradskoj, trebalo bi pitati našeg Neura, mislim da bi mogao dati neke bolje informacije.

2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

nnikka

• Full Member
    • Email
« Odgovori #3 : Studenoga 08, 2008, 07:05:21 prijepodne »
 :-\hvala na informaciji znam da se rade u Vinogradskoj ali me zanima dali je netko to prošao i kako je sad ;)

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #4 : Studenoga 08, 2008, 13:44:59 poslijepodne »
Koliko sam ja neki dan čitala u Večernjaku, kod nas se još ne rade takve operacije...tek se nabavlja oprema (mislim za Vinogradsku)...dakle, ubrzo bi trebali krenuti i s takvim operacijama...
Operacija L4/L5 2007. godine

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #5 : Studenoga 08, 2008, 15:05:56 poslijepodne »
Laser se u RH još ne radi.

Mile50

• Forumas
    • Email
« Odgovori #6 : Studenoga 08, 2008, 15:13:02 poslijepodne »
Radi se laserska dekompresija diska, za što je meni naš Neurokirurg ulio nadu, no sve ovisi o novom  MRI nalazu.

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #7 : Studenoga 08, 2008, 15:16:42 poslijepodne »
Što je rekao kakva je situacija s recidivima nakon takve op?Zanima me zbog mojih bolesnika.

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #8 : Studenoga 09, 2008, 09:50:25 prijepodne »
PLDD ili stražnja laserska dekompresija diska je minimalno invazivni postupak kojim se dekomprimira disk. Radi se sa posebno dizajniranim laserom koji ima najveću apsorpcijsku moć isključivo u mekanom dijelu diska. U situacija u kojim se nalazi tzv "contained" disk PLDD je indiciran( Ne pitajte šta je Contained disk, to se procjenjuje na osnovu T1 i T2 snimaka) tako da bez pregleda ne mozemo odluciti tko je kandidat. Svjetske statistike ( radovi dr. Choy-a i dr. Ashera i dr.Tassia ) pokazuju uspješnost od 75 do 85 % ukoliko je dobra indikacija i odobro učinjena operacija. Ja sam oprezan pa kazem 50 do 80 posto uspjeha. Ovom operacijom ne postiže se anatomska izlječenost nego klinička tj. smanjenje tegoba uz što manju destrukciju anatomskih struktura. Od sljedećeg tjedna sluzbeno ćete se moći naručiti u našoj bolnici. Nema recidiva jer laser za razliku od nekih drugih metoda(  koblacija, mehanička dekompresija, automatska dekompresija..) stvara stabilan ožiljak što priječi recidiv. Cijena ove operacije je oko 15000 kuna i mislim da će ici na uputnicu.

valentina klaric

• Newbie
  • *
« Odgovori #9 : Studenoga 09, 2008, 10:19:59 prijepodne »
koga preporucujes u splitu

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #10 : Studenoga 09, 2008, 18:08:58 poslijepodne »
Nk. veliko Vam hvala!  :) :-* :) Uh, ovo je velika novina za sve, i bolesnike i nas zdravstvene djelatnike. 8)  Baš vam hvala na trudu i odricanjima koje ste uložili u vlastitu edukaciju. Malo je takvih danas, svima je samo profit pred očima. U Splitu bojim se nitko to ne radi, ni u RH, osim Vinogradske. Je li tako Nk?

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #11 : Studenoga 16, 2008, 12:23:19 poslijepodne »
Obzirom da ovaj laser košta 500000 kuna i da je nabavljan donacijama mislim da ga nitko u RH nema niti će imati. Radi se jedino u našoj Klinici. To je nešto najnovije i najbolje što postoji u svjetlu minimalno invazivne perkutane metodologije liječenja HD.

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #12 : Studenoga 16, 2008, 13:01:50 poslijepodne »
Pa toliko košta prosječan auto što ga svaki političar ima i vozi. Ne treba biti pesimist dragi neuro, kada bi ljudi razmišljali svojom a ne tuđom glavom imala bi svaka bolnica takav aparat.
Dobro je nedavno jedan novinar na jednom portalu napisao - Sanader jedino ima para za Juru Radića u neograničenim količinama, a za bolnice - nazovi broj i donacija.
Svi problemi sa kralježnicom leže u -atlasu C1, prvi vratni kralježak.
Ne dozvolite da vam liječnici (bezuspješno) liječe posljedicu a ne uzrok. Uzrok je u pomjerenom prvom kralješku (atlasu).