Autor Tema: moj problem  (Posjeta: 22593 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

trucker

• Forumas
    • MSN Messenger - trucker070@hotmail.com
    • Email
moj problem
« : Svibnja 17, 2009, 12:50:48 poslijepodne »
pokušati ću biti kratak ali sumnjam da ću uspjeti ;D:
počelo je negdje prije 5-6 godina kao bol u butu desne noge,ali kao da boli kost,negdje unutra...
naravno to sam ignorirao,imao sam tada 33g.i rekoh ništa bitno.to se povremeno javljalo i nestajalo i ne bi trajalo dugo...popravio bi položaj sjedišta,malo ga namjestio i ajmo dalje,najviše bi mi odgovaralo dok bi šakom lagano udarao po butini...
negdje početkom 2007 supruga mi je imala udes,stigao je neki tip otpozadi(auta,naravno ;D)pa je morala ići na nekakve terapije.jednom prilikom dok sam je čekao stupio sam u razgovor s šefom tog odjela,malo mu govorio o mom trnjenju u desnoj nogi i on mi reče da bi trebao povesti malo računa o tome,na što sam se ja naravno u sebi nasmijao.čak mi je predlozio da odmah imaju jedan ležaj slobodan i da podjem s njim unutra.i podjem ja,on stavi nekakvu "struju" na desnu nogu,mene to malo "golicalo" malo je on to namještao,smanjivao,pojačavao i...nakon pola sata mislim to kao gotovo.ja ustanem,ne mogu da vjerujem koliko je lakše...noga lagana kao pero.naravno na tome je i završilo ali ne zadugo...

krajem te iste godine,radilo se kolinje,dizalo se teško,kiša padala,pokisao a i noge se smočile....tako cijeli dan.ujutro ne mogu ustati,kao da je otpilana noga u preponama,čak počela i lijeva boljeti a donji dio ledja,nepodnošljiva bol.odem doktoru,on propiše pet nekih injekcija,čepiće i nakon toga terapije 20 i nesto dana.veli meni onaj fizioterapeut:"a šta sam ti ja govorio".radio sam i ct,nalaz ću poslije postaviti,sad ga ne mogu tražiti pošto ovo pišem iz četveronožnog položaja,(samo mi taj paše)

i nakon toga svega počeo sam raditi i išlo je to nekako sve do neki dan,naime dobio sam privremeno neko starije vozilo,bez klime i sa dosta neudobnim sjedištem koje je nemoguće podesiti,nema zračni jastuk,nego je na oprugu i
mogu slobodno reći da me je to dokrajčilo,tvrdo sjedište,mokra ledja i morao sam voziti otvorenog prozora.u četvrtak su bolovi postali nepodnošljivi,kad sjednem ne mogu se dići a kad trebam sjesti to je muka.parkirao sam i zvao šefa da netko preuzme vozilo i otišao kući.mislio sam proći će...u petak ujutro još gore,odem liječniku,propiše mi tri neke injekcije(na moje inzistiranje) rekoh da me samo otkoči pa ću ja lako...jednu sam dobio odmah i kao malo mi bilo lakše,drugu juče ali nikakva rezultata do popodne.treću bi trebao danas ali ne mogu otići do doma zdravlja...

a evo i zašto:juče popodne sam počeo osjećati nekakvo zatezanje na dijelu tijela na kojem svi sjedimo ;D i to na obe polutke,(donji dio leđa me uopće ne boli trenutno)uzmem nekakav gel (kojim sam ponekad ranije utrljavao po križima i pomagalo je) natrljam taj dio i nakon nekog vremena počinju nesnosni bolovi debelog mesa.diram se tuda a ono kao da nije moje,kao kad zubar da injekciju pa diraš usnu a kao da nije tvoja.sipam vodu u kadu,lijegam da isperem to,hvata me panika(nemojte se smijati)ali bol ne prolazi.vraćam se u sobu i pronalazim jedini položaj koji mi odgovara:četveronoške od 2 sata noćas pa sve do sada.napominjem da sada ne boli u križima nego imam osjećaj da trtična kost(ako se tako zove onaj završetak dole,onaj "rep")gori u vatri a okolo nje se širi bol uokolo.

toliko o mom problemu ako netko ima savjet neka kaže,imam osjećaj da ću,ako nastavim u ovom psećem položaju do večeras početi i lajati,Bog blagoslovio ovaj internet i onog tko ga je osmislio
2005-2009 problemi s kralježnicom,bolovi u križima i niz desnu nogu
22.05.2009. INTERLAMINECTOMIA L V/S I LAT.DEX.   ABLATIO DISCI I.V.DRAINAGE
Od operacije na ovamo manje/više bez bolova...

brinetka

• Forumas
Odg: moj problem
« Odgovori #1 : Svibnja 17, 2009, 13:26:58 poslijepodne »
Dobro dosao Truck, necemo se smijati iako si smjesno napisao....Tako bi i ja opisala moje tegobe...boli u dubini pa neznam jel kost, ili meso...pece, ko da gnjije unutra...boli iza koljena, malo sa strane...boli i trtica, ne trtica al negdje u tom predjelu... davno izza mene su vec 2 operacije, a sad imam lumoishilgije...kod mene je drugo...al nadji nam CT ako mozes, i pokusaj ici na MR..;sta vise ce ti reci drugi, i mozda Neurohirurg...Pokusaj da ne dizes stvari, eto meni su rekli da led ni u ludilu ne stavljam na ta mjesta u guzi i izpod guze...pokusaj se pritisniti izpod guze, sigurno ce te zapeci tamo...ja nekad ne mogu nositi gace, kao danas naprimjer...placem i pisem...neka tupa duboka bol me spopala, ne mogu nogu imati na mjestu....grozno mi je...(izvinite na off, stvarno mi je tezko...)...Ako imas mentol kreme kao Diana ili Syntol...ja to stavljam, pa preko krpu ili celofan...ili koristim ultracrvenu lampu, ona grije..pa pase. eto toliko od mene, ne brini, pomoci cemo mi tebi, imas nas puno ovdje...
Discus hernia L4-L5 ljevo maj 93
discus hernia L5-S1 ljevo jan 94
neurogen mjehur + infekcije mjehura, bubrega
neuropatoloski bolovi (ponavljajuci ishiasi)
Rhizolys L4-L5 i L5-S1
Disk-artroza 2009

Katarina A.

• Forumas
    • Email
« Odgovori #2 : Svibnja 17, 2009, 13:40:37 poslijepodne »
Drago mi je da imamo novog člana na forumu, ali ne i u takvoj situaciji...
Ja na tvom mjestu ne bih ništa poduzimala na svoju ruku već bih nazvala hitnu da ipak dobijem tu injekciju, jer mislim da te pošteno zakočilo i da će jedino to pomoći u ovoj fazi, a onda kad prođe taj akutni napad krenuti dalje i riješavati problem.
Nisi napisao gdje živiš, možda netko od forumaša da kakav precizan savjet...
I najvažnije je da te duh nije napustio jer si nas nasmijao usprskos svemu...
L5/S1 ekstruzija

trucker

• Forumas
    • Email
« Odgovori #3 : Svibnja 17, 2009, 13:47:54 poslijepodne »
hercegovac ko hercegovac...pa šta ću,ne valja gubiti smisao za humor ni kada boli,ali kad se sjetim kako sam noćas jaukao i nije mi do humora...ali opet smiješan sam sam sebi u ovom položaju.zamisli čovjeka od 188cm,nekih 92 kg u četveronožnom položaju i ječi kao beba

trucker

• Forumas
    • Email
« Odgovori #4 : Svibnja 17, 2009, 14:58:54 poslijepodne »
evo i CT nalaz

ako netko može da mi to onako slobodnim riječnikom objasni,ja mislim da nije strašno ali ipak sam ja samo kamiondžija,ne kužim se u ove stvari i nisam uopće puno boravio po ovakvim ustanovama
« Zadnja izmjena: Svibnja 17, 2009, 15:04:13 poslijepodne trucker »

Katarina A.

• Forumas
    • Email
« Odgovori #5 : Svibnja 17, 2009, 15:07:57 poslijepodne »
Nisam stručnjak za kralježnicu ali po ovom nalazu ne izgleda ništa strašno, mislim da će uz injekcije i kasnije eventualno fizikalnu terapiju sve proći bez problema.
L5/S1 ekstruzija

trucker

• Forumas
    • Email
« Odgovori #6 : Svibnja 17, 2009, 15:11:25 poslijepodne »
oho,hvala ti na ohrabrućoj vijesti a i sačekat ću mišljene ostalih...inako klečim pred laptopom i ništa ne radim ;D

Katarina A.

• Forumas
    • Email
« Odgovori #7 : Svibnja 17, 2009, 15:22:02 poslijepodne »
I da, zaboravih još nešto. Ako bude trebalo imam kolegicu neurologicu s kojom surađujem dolje u Mostaru, pa je mogu kontaktirati...
L5/S1 ekstruzija

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #8 : Svibnja 17, 2009, 15:56:05 poslijepodne »
Hm, ni meni se ne čini ništa spektakularno, više manje ono što većina ljudi prođe i završi jako dobro kroz kratko vrijeme...da si vidio moje nalaze...
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

Tesla

• Forumas
    • Moje predstavljanje i iskustvo
    • Email
« Odgovori #9 : Svibnja 17, 2009, 16:41:01 poslijepodne »
Pozdrav trucker i dobro dosao.
Ovaj nalaz jeli zaista star godiu i pol. Ako je tako onda on nista neznaci, pogotovo sto je to CT snimak.
02.2008. Povreda- Extruzija L5/S1, protuzija L4/L5
07.2008. Sarajevo Microdiscetomia, flavectomia, foramintomia L5/S1
09.2008. Post. op. Priraslice i hernija L5/S1, Protuzija L4/L5

2016. MRI torakalne kralježnice:
Kompresivni disk osteofiti na nivoima Th5-Th6, Th7-Th8,  i bulging disk Th11-Th12
U nivou Th4 diskretna siringomijelia...

Katarina A.

• Forumas
    • Email
« Odgovori #10 : Svibnja 17, 2009, 17:07:52 poslijepodne »
Trucker, Tesla je u pravu, nisam vidjela datum nalaza, ipak bi morao napraviti novi MR. Ipak se nadajmo da nije gori...
L5/S1 ekstruzija

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #11 : Svibnja 17, 2009, 20:51:14 poslijepodne »
malo cudni bolovi, netipično,
napravi MRI s kontrastom

Trucker, Tesla je u pravu, nisam vidjela datum nalaza, ipak bi morao napraviti novi MR. Ipak se nadajmo da nije gori...

trucker

• Forumas
    • Email
« Odgovori #12 : Svibnja 18, 2009, 18:43:23 poslijepodne »
neznam šta da radim,dobio sam juče nekakvu blokadu,nije više problem u leđima ali mi zatrnule butine,cijeli zadnji dio,obje polutke kao da nisu moje,jedva ih osjećam kad diram,čak i onaj dio na koji smo mi muškarci ponosni ;D,kao da je sve drveno.kažu da je išijas,stavljao sam i led kako su mi rekli ali slabo pomaka ima.ima li tko savjet?

Tesla

• Forumas
    • Moje predstavljanje i iskustvo
    • Email
« Odgovori #13 : Svibnja 18, 2009, 18:54:36 poslijepodne »
Kod vecine nas trni negdje u nozi, ali to sa butovima ??? Nije to klasicni isijas koji strefi vecinu ljudi. Ne znam sta tvoji doktori kazu, ali trebao bi poslusati ovaj savjet:
malo cudni bolovi, netipično,
napravi MRI s kontrastom

02.2008. Povreda- Extruzija L5/S1, protuzija L4/L5
07.2008. Sarajevo Microdiscetomia, flavectomia, foramintomia L5/S1
09.2008. Post. op. Priraslice i hernija L5/S1, Protuzija L4/L5

2016. MRI torakalne kralježnice:
Kompresivni disk osteofiti na nivoima Th5-Th6, Th7-Th8,  i bulging disk Th11-Th12
U nivou Th4 diskretna siringomijelia...

trucker

• Forumas
    • Email
« Odgovori #14 : Svibnja 18, 2009, 19:12:15 poslijepodne »
šta ću sada,ovakav ne mogu nikuda,i dalje sam u četveronožnom položaju,to mi najviše odgovara.mogu se ja dići bez problema i hodati malo ali odmah počinje bol u butinama i objema polutkama,a o sjedanju na njih ne smijem ni pomisliti.sačekat ću još koji dan,valjda će popustiti...mislim da sam predugo trpio ovo,zadnja tri dana u tjednu,nisam se mogao dići iza volana dok se ne bih uhvatio rukama za nešto,vjerovatno je to bilo previše upaljeno,šta li?

glagen

• Forumas
« Odgovori #15 : Svibnja 18, 2009, 20:06:49 poslijepodne »
ma slušaj ti neurokirurga. stisni zube i snimi to da vidiš o čemu se radi.
ekstruzija l5-s1, srpanj '09. interlaminektomija. dobro mi je, što jest jest :)

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #16 : Svibnja 18, 2009, 20:29:29 poslijepodne »
Trucker, i mene je boljelo u butinama, tj. na desnoj strani (širilo se od sredine kralježnice - najviše sam osjećala na mjestu gdje su bubrezi), pa sam završila na hitnoj operaciji. Poslije nje, bol se preselila od koljena na dolje. Da ne ponavljam svoju priču, danas sam jako dobro. Nemoj ignorirati savjet neurokiruga i svakako napravi MR. To ti je najbrži način da doznaš što ti je zapravo i kako možeš riješiti problem.
Operacija L4/L5 2007. godine

brinetka

• Forumas
« Odgovori #17 : Svibnja 19, 2009, 14:10:30 poslijepodne »
I mene boli u butinama, al najvise ishiadicni centar pa nadole...al to je vise ko da imam zicu sa strane...i isto ne osjecam neke tocke na guzi i izpod guze...al meni su napisali da imam nevropaticne bolove...otiso mi zivac pa zato valda, i imam pocetak artroze, pa sve na kupu..
Neznam nija sta je vise izpravno jer meni su ovde rekli da NE stavljam led...kupi tu infracrvenu lampu...(nije skupa, ja je platila 5 evra)...fino grije, al nece te to izljeciti...ako lezis na ledjima, stavi jastuk izpod koljena...i naruci se na MR kicme..miruj al nekako u pravilnom polozaju kicme...ako se da..miruj dok je bolno a poslje polako pocni sa raztezanjem ..i ako budes imo problema sa blatom ili uriniranjem, gas, gas i odma u bolnicu...nadam se da znas za to..poz
Discus hernia L4-L5 ljevo maj 93
discus hernia L5-S1 ljevo jan 94
neurogen mjehur + infekcije mjehura, bubrega
neuropatoloski bolovi (ponavljajuci ishiasi)
Rhizolys L4-L5 i L5-S1
Disk-artroza 2009