Autor Tema: Moj slučaj !????  (Posjeta: 14812 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Marinac

• Jr. Member
  • **
    • Email
Moj slučaj !????
« : Prosinca 09, 2008, 17:04:02 poslijepodne »
...zadnji nalaz pa i jedini od CT-a koji imam datira iz 2005/24/01...........na njemu piše (slijedi u tekstu) pa me zanima mišljenje od sviju koji imaju išta objasnit, savjetovat i pojasnit, jer tada su me odmah slali na operaciju koju ni do danas nisam se usudio obavit  ::) ???

Na 2 mm aksijalnim CT slikama uz prilog rtg. specijalistički i EMNG nalaza vidi se široka dorzomedijalna proturzija i. v. diska L4-L5 s prolapsom u lijevi korjen živca L5 koji se na rekonstrukciji mjeri 6.6 mm i prolaps kaudalno 7.2 mm. Sve je označeno strelicama na aksijalnim slikama. Spiralni dijametri su održani i donjem dijelu mjeri se slobodna ekvina 10.2 mm. Oba radikularna kanala su slobodna s nervima L4.

Kroz segment L5-S1 vidi se početna dorzomedijalna proturzija i.v. diska 5.2 mm očuvanog anulusa fibrozusa.
Spiralni dijametri su dovoljno široki gore 16.1 i dolje 13.5 mm.   Oba radikularna kanala su slobodna s nervima L5 i unutar njih vide se
simetrično uredni denziteti.

U obje etaže vide se spondilartorske promjene apofizarnih zglobnih tijela. ???

Za analizu spiralnog kanala od Th 10 na niže  preporuča se M R I.

Hvala svima na pojašnjenju, savjetima i preporukama !

...po kuvana, po pečena ............nerasičena !

luna

• Sr. Member
    • Email
Odg: Moj slučaj !????
« Odgovori #1 : Prosinca 09, 2008, 21:02:54 poslijepodne »
A kako ste vi? Noge, leđa,...?

plavooki

• Full Member
    • MSN Messenger - zlaja_ha@hotmail.com
    • Email
« Odgovori #2 : Prosinca 10, 2008, 00:32:59 prijepodne »
Iskreno naš Neurokirurg je eć sve fino objasnio više puta. trebaš se javiti nekome od njegovih kolega radi pregleda i po mogućnosti uraditi Magnetnu rezonancu jer daje boju sliku, a i imačeš novi nalaz pa će i neurokirurzi znati šta da ti rade.
Ostalo ću prepustiti stručnijima od mene
Nada postoji...

Marinac

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #3 : Prosinca 10, 2008, 10:47:20 prijepodne »
A kako ste vi? Noge, leđa,...?

...pa sad baš i nisam krasno, dočim moji stari problemi koji su se vratili jednim kihanjem (neovisno od toga što sam bio bočno naslonjen na stol) probolo me s desna i sad sam lijevo nagnut, tjekom dana manje-više ovisno o sjedenju koje mi pogoršava situaciju...

...najčešće ove moje kičmobolje sam rješavao s kojim normićem (normabelom 5 mg) deep reliefom, vježbama istezanja, što manje sjedenja a više leženja na tvrdo i hodanja koje me najbolje ispravljalo i u mnogo puta trajalo bi 5-10 dana maximalno, pa bi pošao radit i pazio se jedno vrijeme...

...ovaj put ne ide, danas imam probleme već 17-ti dan i situacija mi varira (bol i nagnutost) ko ovo promjenjivo vrijeme u Dalmaciji  :(

...šta se noge tiće, meni lijeve, nisu to neke vele nemoguće promjene, uporedo s desnom osjećaji po koži "mislim" da su mi jednaki, mada u toj lijevoj nozi uzduž nje pa do samog palca znam osječati razne anomalije koje su neovisne s momentalnom mojom situacijom
 (bolilo me ili ne)...možda krivu sliku moje noge daju jer su mi snažne zbog bavljenja ronjenjem  ::) ???

...ali od kad sam i prvi put pošao na fizikalnu terapiju prije 10-tak godina zamjetio sam da palac lijeve noge nemogu povuć sebi kao na desnoj razlika je neka oko 2 cm  ??? i tako je i do dan danas i nebi rekao da je gore !?

Marinac

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #4 : Prosinca 10, 2008, 12:34:36 poslijepodne »
Iskreno naš Neurokirurg je eć sve fino objasnio više puta. trebaš se javiti nekome od njegovih kolega radi pregleda i po mogućnosti uraditi Magnetnu rezonancu jer daje boju sliku, a i imačeš novi nalaz pa će i neurokirurzi znati šta da ti rade.

...pošto sam novi na forumu pa da ne tražim previše možda neko zna gdje se nalazi post (dijagnoza) slična mojoj pa da mi linka da previše ne tražim...

...btw neurokirurzi su mi rekli da mi MRI nije potreban jer se lijepo vidi na CT nalazu i evo upisan sam za novi CT snimak tek (ili već) 15.01.09. i ovaj put u Šibeniku !?

...malo me iko šljivi što sam inaće DDK s 37 danih doza krvi  >:(
« Zadnja izmjena: Prosinca 10, 2008, 13:38:47 poslijepodne Marinac »

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #5 : Prosinca 10, 2008, 12:50:51 poslijepodne »
Vidi,

Ne znam što su ti rekli neurokirurzi za tip liječenja, ali znam da je algoritam za operaciju aki nema poboljšanja fizikalnom ni nakon 6 tjedana. Ja sam se odugovlačio jedno 2 godine i jednostavno dalje ne ide, zakazao sam operaciju 19.1.2009. godine i kako Bog da. Ono što je sigurno jest da mi ne može biti gore nego što je. Ja čak ni nemam neke velike bolove, ali kad ležim lijevu nogu ne mogu podići više od 5 cm. Samim tim ne mogu ni hodati kak spada, a kamoli trčati. A sportaš u duši... :). Znam da nakon što odradim operaciju cijeli život me čekaju vježbe.

A ni te operacije više nisu neki bauk, jer se radi minimalno invazivno bez dugotrajnih oporavaka i sl.
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

Marinac

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #6 : Prosinca 10, 2008, 13:55:33 poslijepodne »
...po ovom gore nalazu oba neurokirurga su ko iz topa rekli operacija, a i da mi ništa drugo pomoć ni nemože (doduše ovaj drugi me zeznuo pa je pročitao što je prvi napisao pa neznam koliki utjecaj na njegovo mišljenje imalo to što je pročitao što mu je kolega napisao  ::) ??? ) i koliko oni "možda" pre kirurški razmišljaju, što su mi znali ljudi u čekaonici objasnit- kao vuku vodu na svoj mlin  ::)  ???

...forumi pa i ovaj su Bogom dani da bi razmjenili mišljenja, pa nije vrag da je za mene prošla baba s kolačima  :(

...izgleda da sam ja došao na ovaj forum u nezgodnom momentu (kad su nastala nadam se "mala previranja" ) pa bi molio gospodina @Neurokirurga i gospodina @židova ako mogu (pa i ostali stručnjaci ovog foruma) da mi pomognu u "Mom slučaju" !?

plavooki

• Full Member
    • Email
« Odgovori #7 : Prosinca 10, 2008, 16:34:09 poslijepodne »

...pošto sam novi na forumu pa da ne tražim previše možda neko zna gdje se nalazi post (dijagnoza) slična mojoj pa da mi linka da previše ne tražim...

...btw neurokirurzi su mi rekli da mi MRI nije potreban jer se lijepo vidi na CT nalazu i evo upisan sam za novi CT snimak tek (ili već) 15.01.09. i ovaj put u Šibeniku !?

...malo me iko šljivi što sam inaće DDK s 37 danih doza krvi  >:(
Nek te nista ne iznenađuje. malo ko šljivi ikoga. u nekom od svojih ranijih postova sam rekao da nama svima treba predan liječnik kojem smo mi bitni a nismo brojke u nekoj statistici.
Izvini što sam napisao da je možda MRI bolji jer kod nas traže po mogućnosti ipak MRI jer se na njemu bolje vide protruzije i sve ostalo.
I iskrenoako ti i treći kaže operacija onda ti je to možda najbolje riješenje ali na tebi je da odlučiš.
Nada postoji...

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #8 : Prosinca 10, 2008, 20:19:11 poslijepodne »

...izgleda da sam ja došao na ovaj forum u nezgodnom momentu (kad su nastala nadam se "mala previranja" ) pa bi molio gospodina @Neurokirurga i gospodina @židova ako mogu (pa i ostali stručnjaci ovog foruma) da mi pomognu u "Mom slučaju" !?

I ja se iskreno nadam da su to samo previranja jer je došlo do zamora i par nespretnih izjava. Nadajmo se to tako, da smo svi dovoljno odrasli i da će se problemi prevladati.
Operacija L4/L5 2007. godine

worf

• Hero Member
« Odgovori #9 : Prosinca 10, 2008, 21:10:33 poslijepodne »
Drugovi moji ;D  operacija će vam sigurno pomoći,ali vam neće riješit sve probleme i sigurno je da nikad više nećete funkcionirat kao prije nemile nezgode s leđima ???  kao šta sam već negdje napisa,u toku mog tri i po godišnjeg liječenja,upoznah jako puno ljudi s operiranom kralježnicom,ali od svih tih ljudi,samo dvoje nema nikakvih problema nakon operacije,tj oboje funkcioniraju kao prije nemilog događaja s kralježnicom ??? 
Moj savjet,ako morate,operirajte,al nemojte očekivat čudo ;D
Moramo graditi tvornice lijevom rukom,u desnoj ruci držati pušku,a s obje noge gaziti crve.
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

plavooki

• Full Member
    • Email
« Odgovori #10 : Prosinca 10, 2008, 21:36:45 poslijepodne »
Drugovi moji ;D  operacija će vam sigurno pomoći,ali vam neće riješit sve probleme i sigurno je da nikad više nećete funkcionirat kao prije nemile nezgode s leđima ???  kao šta sam već negdje napisa,u toku mog tri i po godišnjeg liječenja,upoznah jako puno ljudi s operiranom kralježnicom,ali od svih tih ljudi,samo dvoje nema nikakvih problema nakon operacije,tj oboje funkcioniraju kao prije nemilog događaja s kralježnicom ??? 
Moj savjet,ako morate,operirajte,al nemojte očekivat čudo ;D
Jako dobro rečeno
Nada postoji...

Marinac

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #11 : Prosinca 10, 2008, 22:10:58 poslijepodne »
I ja se iskreno nadam da su to samo previranja jer je došlo do zamora i par nespretnih izjava. Nadajmo se to tako, da smo svi dovoljno odrasli i da će se problemi prevladati.

...i ja se iskreno nadam.......česti su to slučajevi na raznim forumima koje pratim,
... ali ako je čovik čovik, on ustraje u svim previranjima i pobjeđuje želja da pomogne ljudima jer zbog toga i postoje forumi=da bi jedni drugima pomogli, zar ne  :-X

...i duboko se klanjam svakom ko želi pomoći s nadom da ću se po naklonu ispraviti ;) ;D

luna

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #12 : Prosinca 10, 2008, 23:07:30 poslijepodne »
Da se Neuro i Židov vrate Vama opet treba trodimenzionalni doktor. Da li ste radili EMG? MOžete li stajati na nogama? Kkao gon idite doktoru , ne nekom od ona dva gdje ste bili već trećem.Sretno ;)

plavooki

• Full Member
    • Email
« Odgovori #13 : Prosinca 11, 2008, 09:32:30 prijepodne »
Ja lično kad vidim da me moje kolege pregledaju onako više rutinski tražim novog doktora. To je moj način rada. naučio sam na teži način ali ga već dobro primjenjujem. Nekad zna i da košta ali bože moj kažu svi zdravlje je najpreče a sa mojim su se igrali dvije godine. Davoru sretno i da ta operacija prođe u najboljem redu.
Nada postoji...

Marinac

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #14 : Prosinca 11, 2008, 11:44:16 prijepodne »
Da se Neuro i Židov vrate Vama opet treba trodimenzionalni doktor. Da li ste radili EMG? MOžete li stajati na nogama? Kkao gon idite doktoru , ne nekom od ona dva gdje ste bili već trećem.Sretno ;)

...dosad sam radio 2X EMG prvi put privatno sa nekim gumenim katodicama (mislim da je tako nešto bilo) dakle bez bockanja, očitane su neke promjene navodno nezabrinjavajuće da bi indicirale operaciju, i taj drugi put skoro prije 4 god na klasičan način bockanjem pa mi se i doktorica ubola i doslovno usrala za sebe kao koju će bolest dobit od mene  >:( glupača a koju ću ja dobit od nje  >:( nije joj ni palo na pamet, smirio sam je kad sam joj rekao da sam aktivni DDK (krv), neiskustvo  se moglo rezat nožem u njenom slučaju pa me i ona nasanjkala i skoro doslovce prepisala nalaz s ovod prvog EMG-a  >:( , ako nekog zanima ko bi pomogao mogu prepisat vrijednosti očitane u oba EMG-a  ??? .....nedavno sam bio kod neurologa koji te nalaze nije ni htio da vidi  ??? ::).......a između ostalog je taj neurolog napisao ;-

Neurološki status: Laseque negativan. MTR na nogama bez asimetrije, živahni obostrano.
Hod na peti lijevo slabije izvodi. Osjet javlja urednim. Sfinktere kontrolira.

...neurološkim pregledom na stolu, neurolog je ustanovio da ovo što me sad boli nije mnogo problematično jer imam dobre reakcije i da je lokalnog karaktera te da mi cijelu moju sliku prekriva vratna kralježnica koja je navodno u gorem stanju, te mi je rekao da napravim RTG C kralježnice kako bi se locirao problem, pa potom da taj problem pogledamo s CT očitavanjem  ???
...jasno da trebam napraviti i novi CT LS kralježniceod nivoa L4 do S1, o kojem sam već prićao da sam narućen 15.01.

...inaće ja sam poprilično pokretan, klinički izgledam jako dobro, problem je u jutro malo obuć čarape, radim vježbe od kojih mi je ponekad bolje a ponekad i nije , sjedenje me strašno unazađuje ustvari iskrivljuje osobito kad sjedim u autu iskrivi me maximalno hodajući se ispravim ali evo već 18-ti dan još nisam bitnije bolje od ovog gore navedenog, popijem ponekad Zaldiar i Normabel od 2 ili 5 mg,B-complex i mažem se deep reliefom, masiram Zepterovim ručnim maserom i guram bolovanje jer priroda mog posla je prilično fizička ...

Zdravi bili i veseli život cijeli !

luna

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #15 : Prosinca 11, 2008, 20:51:19 poslijepodne »
Kako god šetnja so dotura.Ja nisma mogla stajati nekih devet mjeseci, onda uradim EMG, pa mi dr. da berlition i dođem sebi.A bilo je tKO DA MI JE MAKSIMALNA DUŽINA STAJANJA BILA NEKIH 5 MINUTA, A ONDA SAMO OSJETIM DA SE RUŠI. i AMO HODALA, SJEDILA , LEŽALA. Najtibolje je na nposlu radim nešto,a moram stati i pisati i slišati, udari u noge i ja ka luda Mara kružim. I meni su rekli da mi je vratna hgora, nalazi nisu sjajni,ali operisah leđa. To kažu mislim jer je vrat osjetljiv.Sretno