Autor Tema: nakon operacije  (Posjeta: 32162 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

gupac

• Full Member
    • Email
Odg: nakon operacije
« Odgovori #36 : Siječnja 19, 2009, 18:52:33 poslijepodne »
plivati nisam mogao jer nije radio veliki bazenali sam vježbao u malom bazenu.također sam vježbao u dvorani,iša na razne strujei šetao nekoliko sati dnevno.nisam sjedio 4mjeseca nakon terapije tj ležao sam i hodao.

Joško

• Forumas
    • Email
« Odgovori #37 : Siječnja 19, 2009, 20:43:05 poslijepodne »
jesi li doma radio neke vježbe? koliko si hodao?   
mislim da ležanje nije baš preporučljivo osim da se odmore leđa.. ionako nam muskulatura dosta oslabi nakon operacije i prve faze mirovanja.
čini mi se da je kretanje dosta bitno, ali u mjeri u kojoj ne provociramo bol i pretjerani umor
2007. povremena bol u desnom boku
01/2008. dijagnoza: protruzija L5/S1   01-07/2008. širenje boli u desnu nogu
07/2008. mikrodiscektomija u Vinogradskoj   Zadovoljan oporavkom. Bez bolovova.

worf

• Hero Member
« Odgovori #38 : Siječnja 19, 2009, 22:15:33 poslijepodne »
Kao šta kaže naš Neuro,nema tih priraslica koje se ne daju operirat ;D
Priraslice nemaju nikakve veze s postoperativnim ponašanjem,tu veliku ulogu igra genetska predispozicija ;D  mislim da statistika kaže da se pojave u 75% slučajeva poslije operacije na kičmi,ali nemojte me držat za riječ,jer je prošlo određeno vrijeme od kad sam gutao takve podatke (Kokolina ispravi me ako griješim) ;D  sad nastupa doba skleroze :D
Meni su na MR-u verificirane priraslice i nakon druge operacije,ali za sad mi ne stvaraju nikakve smetnje,nadam se da će tako i ostati ;D
Moramo graditi tvornice lijevom rukom,u desnoj ruci držati pušku,a s obje noge gaziti crve.
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

herni

• Full Member
« Odgovori #39 : Siječnja 19, 2009, 22:19:57 poslijepodne »
worf,
nadam se da si grdno pogriješio u statistici :-[ :-[ :-[
taj mi se postotak čini nevjerojatno visokim.
mislim da je neuro na nekom od svojih postova opisao svoja iskustva sa 0/1000 !!
ajde reci da si lagao......izmislio....ajde lijepo....

worf

• Hero Member
« Odgovori #40 : Siječnja 19, 2009, 22:56:48 poslijepodne »
worf,
nadam se da si grdno pogriješio u statistici :-[ :-[ :-[
taj mi se postotak čini nevjerojatno visokim.
mislim da je neuro na nekom od svojih postova opisao svoja iskustva sa 0/1000 !!
ajde reci da si lagao......izmislio....ajde lijepo....

Nadam se da sam zabrljao ;D  godine,skleroza.... ali usprkos tome mislim da nisam daleko u brojkama ;D   ili mi je onaj vrajži mal švabo,šta ga zovu Alzehaimer pobrkao brojke ???
Moramo graditi tvornice lijevom rukom,u desnoj ruci držati pušku,a s obje noge gaziti crve.
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

gupac

• Full Member
    • Email
« Odgovori #41 : Siječnja 20, 2009, 08:27:17 prijepodne »
vježbam svaki dan 40minuta.naravno da i hodam.a kako nemogu dugo da sjedim moram se leći.trenutno sam na bolovanju .sve ukupno prije i poslije operacije 2,5 godine pa ništa ne radim.

herni

• Full Member
« Odgovori #42 : Siječnja 20, 2009, 12:44:44 poslijepodne »
worf, znaš onu
bolje proliti malo s Parkinsonom
nego zaboraviti popiti s Alzhaimerom

zaista, kokolina ili židove, dajte malo svojih statističkih iskustava s tim priraslicama....

herni

• Full Member
« Odgovori #43 : Siječnja 20, 2009, 12:59:51 poslijepodne »

evo neurov citat:

Operacija diskus hernije: istina - ima uspješnost od 90 i više posto u bolesnika koji imaju indikacija( o ovome se može puno pisati), istina - kao posljedica operacije može nastati priraslica ali u oko 10 posto bolesnika

gupac

• Full Member
    • Email
« Odgovori #44 : Siječnja 20, 2009, 14:50:19 poslijepodne »
tako sam i ja ćuo, da oko 10%operiranih dobije priraslice i daje problem ako se operiraju ima mogućnosti da se ponove.

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #45 : Siječnja 20, 2009, 16:50:02 poslijepodne »
10%. Ne zaboravite da osim genetskih predispozicija, nekih ljekova i  preranog opterećenja, infekcija je isto jedan od uzroka.

gupac

• Full Member
    • Email
« Odgovori #46 : Siječnja 20, 2009, 19:34:32 poslijepodne »
rekla si da se nesmije odmah nakon operacije raditi vježbe na trbuhu,ali jasam ih radio u toplicama jer su mi to rekli fizijatri ali me nisu upozorile da se nesmiju raditi.pa dali je moguće da je to jedan od razloga za priraslice.

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #47 : Siječnja 20, 2009, 21:23:27 poslijepodne »
Ne.Vježbe na trbuhu možeš raditi 3-4 tjedna nakon op.

gupac

• Full Member
    • Email
« Odgovori #48 : Siječnja 21, 2009, 11:19:37 prijepodne »
hvala ljepo!

Tesla

• Forumas
    • Moje predstavljanje i iskustvo
    • Email
« Odgovori #49 : Siječnja 26, 2009, 13:03:19 poslijepodne »
Pozdrav
Gupac i ja imam istih problema sa priraslicama, pa me zanima razvoj tvojih tegoba. Kod mene nakon mjesec od operacije su pocele, pa se sve vise do danas povecavaju. Neznam dokle ce se to poveceavati, jer sam ozbiljno zabrinut, ustvari do kada rastu te priraslice. Kakvo je tvoje iskustvo do kada je islo sve losije, kada je stalo i dali ti se ista poboljsava.
Ima nekakvo ljepilo koje je izmisljeno i meni neurohirurg kaze da je 100% ucinak, pa cekam da dodje u Sarajevo.
Nemogu nikako na engleskim stranicama prepoznati naziv za priraslice, pa ako neko zna neka mi napise, da mogu pretrazivati.
02.2008. Povreda- Extruzija L5/S1, protuzija L4/L5
07.2008. Sarajevo Microdiscetomia, flavectomia, foramintomia L5/S1
09.2008. Post. op. Priraslice i hernija L5/S1, Protuzija L4/L5

2016. MRI torakalne kralježnice:
Kompresivni disk osteofiti na nivoima Th5-Th6, Th7-Th8,  i bulging disk Th11-Th12
U nivou Th4 diskretna siringomijelia...

gupac

• Full Member
    • Email
« Odgovori #50 : Siječnja 26, 2009, 15:37:10 poslijepodne »
meni su se pojavile tri mjeseca poslije operacije i isto se povoećavaju.meni je rećeno da se one operiraju, kada neznam ali da se mogu ponoviti.za ovo ljepilo nisam ćuo pa ti nemogu ništa reći.mogu ti reći da je meni sada gore nego prije operacije.prije sam mogao bolje spavati(sada se bar sto puta namještavam).kada sjednem trebam neko vrijeme da se ispravim,a kada ležim na leđima moram da se razgibam da se mogu ustati.neznam dali ti imaš takve probleme tesla.

Tesla

• Forumas
    • Email
« Odgovori #51 : Siječnja 27, 2009, 14:00:05 poslijepodne »
Imam iste probleme, za svako ustajanje moram obaviti pripreme. Situacija je daleko losija nego prije operacije. Kada sam na nogama, bilo kakav nagli pokret ili nesplanirana situacija, pa makar to bio i dodir, jako me prsjece.
U nogama imam sve veca podrhtavanja misica, a u lijevoj hladan pulsirajuci bol u cjevanicu. Prekosutra sam narucen kod svog lijecnika opste pr. pa cu da vidim sta mi je dalje raditi.

Kompresivni disk osteofiti na nivoima Th5-Th6, Th7-Th8,  i bulging disk Th11-Th12

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #52 : Veljače 20, 2009, 00:31:27 prijepodne »
Tesla evo ako mogu dat svoje mišljenje ako budeš išao kod svog ljećnika il neurokirurga pitaj ga samo jedno pitanje,a pitanje glasi Koliko se puta smije otvarati kralješnica na istom nivou tj.mjestu,eto zanima me jer sam osobno bio kod njih par koji su mi  rekli da se smije najviše 3 puta dali je to istina neko pravilo neznam al si postavljam pitanje što poslije kad se ispucaju ta 3 puta ,što bi onda posavjetovali.Neznam volio bi da mi odgovoriš ako dođeš do saznanja o istom pitanju :)

Tesla

• Forumas
    • Email
« Odgovori #53 : Veljače 20, 2009, 20:26:45 poslijepodne »
Denise, kada sam lezao na nurohirurgiji, bila je jedna zena koja je 3 puta operirala kraljeznicu, zbog priraslica.
Uradila je pretrage i rekli su joj da je vise nesmiju otvarati na istom mjestu. Otpustili su je dok sam ja bio na vikendu, pa tako da nisam saznao sta su joj rekli. E sada neznam dali treba cekati duzi period ili nesmije nikada.
U martu cu na kontrolu, pa cu neura vise ispitati.