Sve ja tebe razumim denise, mogu ja tebi pricati idi ili nemoj ici, ja bih ovako ,je bih onako... Teska je to odluka. Mogu oni tebi pricati koliko hoce da ce ti sigurno biti bolje, sto je velika mogucnost, ali nista nije sigurno. Dobro bi bilo znati sta ce biti ako se ne operiras, hoce li ostati takvo stanje ili ce biti losije. Operacija je rizik 10% da nece uspjeti i da ce ti biti jos losije, toga treba biti svjestan i to uzeti u obzir. Na zalost ja sam u tih 10%, mada ni to nije kraj, opet sam odlucio, ali neuro se ne slaze, pa cemo malo sacekati. Manji je rizik u ljetnom periodu, a ja cu dati sve od sebe da to rijesim konzervativnim metodama, ide proljece, pa cu se dati u akciju. Male su sanse,ali vrijedi pokusati.
Poznajem dosta ljudi koji su operirani i zive sasvim normalno, pa cak rade i fizacke poslove. Jos kada mi kaze da je operiran 70-ih L4-L5, L5-S1, onda stvarno vidim da se moze izlijeciti. Kada odem na kontrolu i popricam sa operiranim, vecina se dobro osjeca, ustvari svi osim mene.
Mozda sam i ja zafrkao stvar, jer sam se jako dobro osjecao, poslije operacije. Nisam ni izasao iz bolnice, a znao sam preci po 5-6 km na dan. Kasnije sam i po 10km. Kada sam izvadio konce doktor mi je rekao da se za dva dana smijem kupati. Otisao sam na bazen i plivao sasvim normalno. Na more sam otisao mjesec dana nakon opercije i kupao se ko svi sretni. Jedino sto mjesec dana nisam sjedio. Tamo sam upoznao jednog covjeka koji je sam iz Srajeva dosao vozeci auto 40 dana nakon operacije.
Da sam imao bolove smanjio bih aktivnosti.
Sa fizikalnim sam poceo cim sam se vratio sa mora. Ni fizijatri me nisu postedili, radio sam maksimalno.
Petnaesti dan FT (50 dan nakon op.) poceli su problemi, od kojih sam tonuo sve dublje.
Da imam ikakav drugi izbor nebih se lahko upustao u operacije, a najgore mi je sto sam ostao bez posla, pa ne mogu cekati predugo.
Ti denise prikupljaj informacije, pa rzmisli ! Kako god odlucis ispravna je odluka, jer ti najbolje poznajes svoju situaciju. I nezaboravi ovih 10%, koliko god ti mi hvalili op.