Nevjerovatno, pa kakva slucajnost na ovome forumu, i ja imam isto prbleme s kraljeznicom.

Puno pozdava i dobro nam dosla.
Sta si dogovorila, hoce li ti uraditi oba diska ili samo extruziju.
Ja sama imao gotovo istu dijagnozu, meni je uradjena extruzija na L5-S1, a protuziju nisu dirali.
Sto se tice iskustva sa operacijom, radije bi prosao kroz sve to, nego trpio 10 minuta bola koji sam imao kada mi se raspao disk.
Operacija je trajala 1-2 sata (neznam tacno), probudio se, imao sam neku bol, kao kada predugo lezim na ledijma, pa bi se trebao okrenuti. Isti dan prohodao, ali uz tudju pomoc jer se prvi dan vrti u glavi kada ustanes.
Treba voditi racuna o naglim pokretima, ali tu ima neki strah pa se to i nemoze desiti. Drugi dan hodao samostalno, treci jos vise, cetvrti mogao uz stepenice, peti uspio cucnuti (uspravnih ledja) kada mi je ispala marka.
Najveci problem je sto prvi mjesec nesmijes sjediti, ni kada jedes, pa cak u pocetku ni kada se obavlja nuzda sto je jako nezgodno.
Ustajanje iz kreveta i lijeganje je isto bez sjedenja. Mene je sutri dan fizijatar naucio sva ta pravila kako treba.
Nekih 6-7 dana se primaju antibiotik inekcije, pa nakon toga pustaju kuci. Deveti dan se vade konci.
Jedini savjet koji ti ja mogu dati je da koristis sto zdraviju ishranu da bi sto vise ojacala organizam, pa da to brze zarasta.
Sve najbolje!!!