Autor Tema: ne biste vjerovali, imam probleme s kralježnicom  (Posjeta: 52422 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

magi

• Full Member
Odg: ne biste vjerovali, imam probleme s kralježnicom
« Odgovori #18 : Travnja 28, 2009, 19:30:51 poslijepodne »
Hej katarina ne sjedenje ti teško pada prvih par dana a kasnije se navikneš-što je dobro za ubuduće. A što se tiče ispuzavanja s krevete to ti vrijedi isto prvih 2-3 tjedna. meni su u toplicama u koje sam išla nakon 2 tjedna od operacije pokazali kako se pravilno dizati(a nema veze s ispuzavanjem) i vrlo se lako naviknuti tako da i danas s kreveta ustajem tako! Uostalom kad se mora-ništa nije teško! Ako su to jedini "problemi" koji me čekaju ostatak života onda ih s veseljem prihvaćam!

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #19 : Travnja 28, 2009, 20:23:43 poslijepodne »
Nećete vjerovati, ali mene nitko nije bio upozorio da ne smijem sjediti na WC-u. Prvi put sam na WC otiša s fizijatricom i ona mi o tome ni riječi nije rekla. Rekla mi je samo da u toj prvoj fazi, ne smijem sjediti dulje od 15-ak minuta, a kasnije da se svakih pola sata dignem i malo prošećem. Prvi puta čujem za ovo na WC-u...
Operacija L4/L5 2007. godine

moloko

• Newbie
  • *
« Odgovori #20 : Travnja 28, 2009, 22:50:45 poslijepodne »
Što se tiče obavljanja nužde-meni je rečeno da mogu slobodno sjesti-za tih par minuta ti ništa neće biti! Baš me zanima kako su to obavljali oni kaj su napisali da nisu sjedali niti za vrijeme nužde-malo pretjerano!!!
Kod nas u KCU Sarajevo  u WC-u ima  rucka na zidu koja sluzi za osloniti se prilikom obavljanje nuzde. To se obavlja u polozaju tijela koji je sredina izmedju sjedenja i stajanja. Kada sam izasao iz bolnice kuci su mi morali napraviti nesto slicno za oslanjanje. Ovo je taj najtezi dio zbog operacije. Toliko je to rigorozno da cak ni prilikom ustajanja iz kreveta nesmijes sjesti, nego to moras obaviti tako sto se okrenes potrbuske i onda noge polako na pod, ali tjelo nesmije biti savijeno, tesko je to pisanjem objasniti. Ova strogoca traje prvih 15 dana i vazi za sve lumbalne operacije.

ili sto bi se reklo skijaski polozaj :)

glagen, sretno s operacijom, nadam se da ce proci dobro.
mozes li nam reci kojem si doktoru isla ili bar u koju bolnicu?