Autor Tema: Neobjašnjivi simptomi  (Posjeta: 24371 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

pujdo

• Newbie
  • *
    • Email
Neobjašnjivi simptomi
« : Prosinca 04, 2008, 17:45:47 poslijepodne »
Pozdrav svima,čitam vas već duže vrijeme i sad sam se odlučio opisati svoj problem.
Simptomi su započeli prije 3 mjeseca,danima mi je titrao donji kapak lijevog oka. Nakon toga uslijedile su mučnine bez povraćanja.
Slijedila je bol u lijevom ramenu koja se širila do lakta. Mučnine su polako nestajale,pojavili su se trnci u dlanovima posebno lijevom,a pojavili su se i simptomi koji mi predstavljaju najveću smetnju.
Osjećam utrnulost u lijevoj usni,osjećaj pritiska u predjelu korijena nosa te imam osjećaj "pijeska" u lijevom oku. Ponekad lakše vrtoglavice i glavobolje.
U nekoliko navrata utrnula mi je cijela lijeva strana lica.
Učinjeni su lab.pretrage,ekg,orl pregled,gastroenterološki,utz trbušne šupljine pretrage na amebe...sve uredno.
Učinjen MR mozga-nalaz uredan uz diskretnu upalu sinusa. EEG uredan.Vertebralni sliv uredan. Karotide uredne. EMP-suspektna neuronalna lezija na nivou vratnog segmenta kralj.moždine.
Učinjen MR vratnog segmenta:
Na C3/C4 nivou izdvaja se fokalna protruzija diska desno lateralno,s nešto užim pripadajućim lateralnim recesusom.
Na C4 i C5 vidi se cirkularna protruzija koštano zadebljanog ruba donje pokrovne plohe C4 kralješka koji napinje stražnji longitudinalni ligament i gotovo u cijelosti obliterira prednji subarahnoidni prostor. Uži je desni lateralni recesus.
Na C5/C6 nivou promjene su slične tek nešto manje izražene,osteofiti uglavnom prominiraju lijevo parasagitalno,obliterirajući  veći dio prednjeg subarahnoidnog prostora.
Na C6/C7 nivou promjene su nešto manje izražene s osteofitima koji prominiraju više desno parasagitalno uz održanu širinu pripadajućeg lateralnog recesusa.
Spinalna medula je u cijelosti urednog oblika i položaja,normointenzivnog je signala.
Paraspinalna muskulatura je simetričnog izgleda bez patološkog signala.

Neurokirurg preporuča operativni zahvat...kaže da se zove diskektomija da se radi s prednje strane vrata,te da će biti ugrađen umjetni disk te da će se jednostavno govoreći pokušati rasteretiti kralježnica. Sumnjivo mu je trnjenje usana.
I neurologu i fzijatru je sumnjivo trnjenje usana i lica...kažu da takve smetnje ne bi trebale potjecati od tog donjeg segmenta vratne kralježnice (C4/C5/C6/C7).
Pokušao bih otići po drugo mišljenje kod dr. Marina Stančića.
Molim nekog ako može dati nekakvu sugestiju,prijedlog ili je imao slične probleme mojima da kaže svoje mišljenje.
Molim nekog tko se razumije u nalaz MR vratne kralježnice da eventualno prokomentira situaciju.
Ispričavam se na podužem postu i unaprijed zahvaljujem na bilo kakvoj sugestiji.
« Zadnja izmjena: Prosinca 04, 2008, 17:55:28 poslijepodne pujdo »

kokolino

• Guru
  • Hero Member
Odg: Neobjašnjivi simptomi
« Odgovori #1 : Prosinca 04, 2008, 20:41:47 poslijepodne »
Teško je ovako na osnovu samo ovih podataka dati ti neki pametan savjet. Trebalo bi izvršiti pregled. Ne znam koliko imaš godina, čime se baviš,što bi taj Nk operirao,odmah pa umjetni disk?! Kakav ti je neurološki i oftalmološki nalaz. Malo mi to sve miriše na demijelinizaciju.Dali si vršio i imunološke pretrage, jesi li bio na fiz th?

pujdo

• Newbie
  • *
    • Email
« Odgovori #2 : Prosinca 07, 2008, 09:27:06 prijepodne »
Kokolino,
Imam 40 godina,u poslu često podižem srednje teške predmete,dosta vremena provodim u autu.
Koje neurološke pretrage smatraš potrebnim učiniti osim onih koje već jesam i zašto smatraš da bi bio potreban pregled kod oftalmologa?
Bio sam na fizikalnoj terapiji /struja,magnet,ultrazvuk,vježbe,bazen/,ali bez obzira na to čini mi se da se  stanje pogoršava.
« Zadnja izmjena: Prosinca 07, 2008, 09:56:05 prijepodne pujdo »

plavooki

• Full Member
    • MSN Messenger - zlaja_ha@hotmail.com
    • Email
« Odgovori #3 : Prosinca 08, 2008, 00:50:12 prijepodne »
Nisam guru kao Kokolino, a nemam ni mnogo iskustva u medicini ali mislim da bi je trebao poslusati, velika je sansa da je njen nos u pravu.
Nada postoji...

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #4 : Prosinca 08, 2008, 10:54:26 prijepodne »
Da se vidi očni živac, svakako i neurološki pregled.

pujdo

• Newbie
  • *
    • Email
« Odgovori #5 : Prosinca 16, 2008, 19:58:27 poslijepodne »
Evo bio sam na konzultaciji i pregledu kod prof.dr. Marina Stančića i prije svega ostavio je na mene vrlo jak i pozitivan dojam čovjeka koji se iskreno interesira za pacijenta. Vezano uz MR vratne kralježnice i predložene operacije nije se složio sa mišljenjem prvog neurokirurga u pogledu hitnosti i neophodnosti poduzimanja takvog zahvata u ovom trenutku. Isto tako potvrdio mi je da problem sa vratnom kralježnicom ne može biti taj koji bi inervirao područje oka,obraza ili usana,te prema njemu postoji odvojeni uzrok tih trnjenja koji tek trebam otkriti (kao jedan od mogućih uzroka naveo je prisutnost herpes virusa i moguću upalu trigeminusa).
Upravo čekam nalaze na herpes simplex virus...simptomi se pogoršavaju i jednostavno neznam kojim pravcem dalje krenuti. Još jedan pregled ORL? Oftalmolog? (Po dr Stančiću nije potrebno). Neurolog? (Što još mogu učiniti od pretraga). Naručen sam i za EMG uz sve neurološke testove koje sam dosad učinio.
Neka ideja? Ili da jednostavno odem na hitnu pa nek rade što hoće?