Pozdrav svima,čitam vas već duže vrijeme i sad sam se odlučio opisati svoj problem.
Simptomi su započeli prije 3 mjeseca,danima mi je titrao donji kapak lijevog oka. Nakon toga uslijedile su mučnine bez povraćanja.
Slijedila je bol u lijevom ramenu koja se širila do lakta. Mučnine su polako nestajale,pojavili su se trnci u dlanovima posebno lijevom,a pojavili su se i simptomi koji mi predstavljaju najveću smetnju.
Osjećam utrnulost u lijevoj usni,osjećaj pritiska u predjelu korijena nosa te imam osjećaj "pijeska" u lijevom oku. Ponekad lakše vrtoglavice i glavobolje.
U nekoliko navrata utrnula mi je cijela lijeva strana lica.
Učinjeni su lab.pretrage,ekg,orl pregled,gastroenterološki,utz trbušne šupljine pretrage na amebe...sve uredno.
Učinjen MR mozga-nalaz uredan uz diskretnu upalu sinusa. EEG uredan.Vertebralni sliv uredan. Karotide uredne. EMP-suspektna neuronalna lezija na nivou vratnog segmenta kralj.moždine.
Učinjen MR vratnog segmenta:
Na C3/C4 nivou izdvaja se fokalna protruzija diska desno lateralno,s nešto užim pripadajućim lateralnim recesusom.
Na C4 i C5 vidi se cirkularna protruzija koštano zadebljanog ruba donje pokrovne plohe C4 kralješka koji napinje stražnji longitudinalni ligament i gotovo u cijelosti obliterira prednji subarahnoidni prostor. Uži je desni lateralni recesus.
Na C5/C6 nivou promjene su slične tek nešto manje izražene,osteofiti uglavnom prominiraju lijevo parasagitalno,obliterirajući veći dio prednjeg subarahnoidnog prostora.
Na C6/C7 nivou promjene su nešto manje izražene s osteofitima koji prominiraju više desno parasagitalno uz održanu širinu pripadajućeg lateralnog recesusa.
Spinalna medula je u cijelosti urednog oblika i položaja,normointenzivnog je signala.
Paraspinalna muskulatura je simetričnog izgleda bez patološkog signala.
Neurokirurg preporuča operativni zahvat...kaže da se zove diskektomija da se radi s prednje strane vrata,te da će biti ugrađen umjetni disk te da će se jednostavno govoreći pokušati rasteretiti kralježnica. Sumnjivo mu je trnjenje usana.
I neurologu i fzijatru je sumnjivo trnjenje usana i lica...kažu da takve smetnje ne bi trebale potjecati od tog donjeg segmenta vratne kralježnice (C4/C5/C6/C7).
Pokušao bih otići po drugo mišljenje kod dr. Marina Stančića.
Molim nekog ako može dati nekakvu sugestiju,prijedlog ili je imao slične probleme mojima da kaže svoje mišljenje.
Molim nekog tko se razumije u nalaz MR vratne kralježnice da eventualno prokomentira situaciju.
Ispričavam se na podužem postu i unaprijed zahvaljujem na bilo kakvoj sugestiji.