Neće se to vuči dovjeka,trebao si napisati koliko ti majka ima godina,i odakle si pa ti možda mogu preporučiti svojega neurokirurga u Osijeku,ili ako imaš novaca otići kod privatnog neurokirurga.Nalaz nemora pokazivati strašne rezultate,ali bol može biti jaka i dosta ograničavati kvalitetu života.Znam kakav je osječaj kada neznaš ništa o tome,isto sam ja prošao prije 3 god.,a i sada ih nekada prolazim kada imam novo snimanje,pa nastane panika i osječaj kao Pavle sam na svijetu.Ja sam obični pacijent a ne doktor,a pošto se većina neželi uplitat u neke dijagnoze,jer vćina dijagnoza je dosta različita,mogu ti samo dati par naziva na nornalnom jeziku.Degeneracija diska-istrošenost diska,večinom se javlja kod starijih osoba.Hernija diska-ispupćenje diska sa očuvanim likvorom(tekučinom u disku).Probaj nalaz poslati privatnom neurokirurgu,na ovom forumu je prijavljen kao Neurokirurg,vjerovatno će ti dati površnu dijagnozu,ako ožeš,pošalji u mailu uzdužne i poprečne snimke oboljelih dijelova kralježnice,pa bi možda mogao dobiti kompletnu dijagnozu.Uglavnom najbolje da se javi svom neurokirurgu,ako nema,rado ću vam preporučiti svoga,ima jako velik postotak uspješnih operacija,ove kao neuspjele su uglavnom zbog lošeg reagiranja tijela na operaciju.Sretno!