Druge teme povezane s kralježnicom > Pitanja - zatražite pomoć i savjet

Oblačenje čarapa i cipela nakon operacije

(1/4) > >>

Kreso B:
pozdrav svima,

evo jedna banalna, ali životna tema, pa možda pomognete meni (a poslijedično i drugim "friško" operiranima).
Naime, kako ne mogu sam obući lijevu čarapu, a ni obući/vezati vezice na patikama (tenisicama) zanimaju me vaša iskustva, odnosno trikovi kako to napraviti samostalno, bez saginjanja, odnosno pregibanja?
 
Također, da li se klečeći položaj preporučuje i od kada nakon operacije jel mi to jedino pada na pamet  :-\ ....pod klečanjem mislim na klečanje na jednoj nozi...vjerujem da znate na što mislim...ili je bolje podignuti nogu na nešto do 90 stupnjeva, a drugu istegnuti radi zadržavanja ravnih leđa?
ufff.  ???

buhtlica:
Carape oblacim lezeci..otezano.patike ne vezem nego nosim onako rasireno..spigete unutra...ne saginjem se nego samo uvalim noge unutra:))) meni su rekli da se smijem spustat ako se savijam u koljenima....i ne krivim ledja..

ljiljana252:
Evo ja imam 3 načina oblačenja čarapa.1prvi je onaj klasični ležiš na leđima podigneš nogu visoko i navlačiš.2 je ležiš na leđima jedna ruka je s vanjske strane noge,a jedna s unutrašnje pa je potrebno samo malo podići nogu.3 je da sjedim naslonjena sa leđima (recimo stolica ili trosjed) nešto sa naslonom i privućem nogu gore na stolicu i navućem.postoji i 4 ali za njega treba prakse...ljevom nogom tj.prstima navlaćim čarapu na desnu.Što se tiće tenisica obuvam ih na stojećki bez vezanja,ili stavim tenisicu na malo povišeno pa si pomognem jednom rukom.Što se tiće klećanja to kod mene ne funkcionira,mogu kleknut ali svu težinu koju bi trebala podnjet kralježnica moram prebacit na ruke,inaće boli opako.a da ne prićam da se onda treba dignut.Tako da ja ne koristim klečanje. ;D

Kreso B:
Za sad je broj 4 favorit jer sam prva 2 bezuspjesno probao. Jednostavno ne mogu toliko privuci nogu da dotaknem prste bez savijanja ledja  :'(

Natali34:
Trenutno mi to radi mama, a u toplicama ce Ljiljana ili Kreso  :) :) :)
Moj favorit je 3, ovo drugo nemrem nis. Oblacenje tenisica velika zlica I nisu zaznirane ili ih obujes sa zlicom legnes na krevet I lezecki zazniras  :) to sam radila prije.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju