Autor Tema: Odg: MR LS-a nalaz loš (L5-S1 ekstruzija I L4-L5 protruz.),molim savjete i pomoć  (Posjeta: 52517 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

brinetka

• Forumas
Odg: MR LS-a nalaz loš (L5-S1 ekstruzija I L4-L5 protruz.),molim savjete i pomoć
« Odgovori #18 : Svibnja 04, 2009, 10:54:46 prijepodne »
Glagen ja imam TENS kuci....ono na terapiji je kratko...ako mores sebi kupiti za doma, bilo bi super.
« Zadnja izmjena: Svibnja 06, 2009, 22:19:15 poslijepodne brinetka »
Discus hernia L4-L5 ljevo maj 93
discus hernia L5-S1 ljevo jan 94
neurogen mjehur + infekcije mjehura, bubrega
neuropatoloski bolovi (ponavljajuci ishiasi)
Rhizolys L4-L5 i L5-S1
Disk-artroza 2009

hrcko1

• Full Member
Odg: MR LS-a nalaz loš (L5-S1 ekstruzija I L4-L5 protruz.),molim savjete i pomoć
« Odgovori #19 : Svibnja 06, 2009, 10:04:39 prijepodne »
Da li zna tko od čega počne disk propadati ,trunuti?
Operacija diska L5/S1 i odklješten živac!!!

mel

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #20 : Svibnja 06, 2009, 11:59:03 prijepodne »
To se i ja pitam?  ???
Što je najgore mislim da godine nisu bitne, jer sam bila na fizikalnoj sa curom od 17 kojoj su dva diska izletjela takoreći preko noći.  :-\
ne znam razlog, a eto ako netko zna neka kaže i da li postoji mogućnost sprečavanja ostalih tj. propadanja ili curenja.
Nadam se da ću se jednog dana probuditi bez bolova!

mel

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #21 : Svibnja 06, 2009, 12:03:21 poslijepodne »
evo još jedno pitanje.
Da li postoji mogučnost da je disk iscurio i da na neko vrijeme ne osječam nikakve bolove. naime ja imam protruziju L4-L5, gdje me negdje prije bolilo do .... bol išla na obje noge tj. držalo u guzi, i onda pila zaldiar i nakon 2 tjedna bol je popustila i ne boli tako jako, ali prste desne noge i dalje ne osjećam?
Nadam se da ću se jednog dana probuditi bez bolova!

hrcko1

• Full Member
« Odgovori #22 : Svibnja 07, 2009, 23:13:40 poslijepodne »
Dobio sam protiv boli ibrufen 600 3puta dnevno i kapi tramal ali samo malo i kratko mi ublaži bolove,ludim od bolova ne znam kako više ležati.

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #23 : Svibnja 08, 2009, 00:09:36 prijepodne »
Dobio sam protiv boli ibrufen 600 3puta dnevno i kapi tramal ali samo malo i kratko mi ublaži bolove,ludim od bolova ne znam kako više ležati.

Jesi li bio kod neurokirurga? Ako nisi, traži da te hitnom odvezu na pregled. Jedino tako možeš dobiti brzu i konkretnu pomoć.
Operacija L4/L5 2007. godine

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #24 : Svibnja 08, 2009, 10:19:36 prijepodne »
Hrcko

Šta da ti kažem, dvije godine sam se patio i danas proklinjem (ali doslovno) one koji su me odgovarali od operacije....naravno to je moje razmišljanje i moja dijagnoza, ali pokušavam ti sugerirati da sam ja čekao da sr***e prođe ali prošlo je dvije godine a Godota nisam dočekao bez noža, ma sve sam već objasnio u svojim prijašnjim postovima...
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

hrcko1

• Full Member
« Odgovori #25 : Svibnja 08, 2009, 10:21:16 prijepodne »
Bio sam i ubacio me je za operaciju 15.6. ako bude mogao i prije ,vadit će mi disk van klasičnom operacijom.

hrcko1

• Full Member
« Odgovori #26 : Svibnja 08, 2009, 10:22:52 prijepodne »
Ali do tada bol ubija ne mogu više ni spavati

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #27 : Svibnja 08, 2009, 10:34:42 prijepodne »
Odi na hitnu i zatraži neke ekstremne analgetike ako treba drito u kičmu, one kaj drže jedno mjesec dana...
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

brinetka

• Forumas
« Odgovori #28 : Svibnja 08, 2009, 14:00:41 poslijepodne »
Hrcko

Šta da ti kažem, dvije godine sam se patio i danas proklinjem (ali doslovno) one koji su me odgovarali od operacije....naravno to je moje razmišljanje i moja dijagnoza, ali pokušavam ti sugerirati da sam ja čekao da sr***e prođe ali prošlo je dvije godine a Godota nisam dočekao bez noža, ma sve sam već objasnio u svojim prijašnjim postovima...

Podpisivam....mene su operisali prvi puta sa 18 godina, na slikama nisu nasli nista, pa nisu ni vjerovali - kod nas ti je bio sistem, ako nesto ne nadju, odma te salju psihiatru...dobro, u samo 2 mjeseca mi je pala pareza i otisla sam urgentno pod noz.
Kroz 8 mjeseci mi je pao palac....samo palac "umro"...doktori su me slali na raztezanja, vjezbe, odgovarali jos jednu operaciju, jer sam bila mlada...na kraju su me poslali na EMR (ono sa iglama) i nevjerovatno, tip mi reko da glumim, da neznam premaketi palac, da sam nekako naucila, da ga ne premaknem.....???? Ispala sam ludjak...i tako sam cekala ortopeda,koji me prvi put operiso, primijo me, napravio miolografiju i nasli herniju, ponovo....operisala sam...al zaradi cekanja prije operacije, mi se kroz godine desio problem...nevrogen mjehur...i svaki dan moram praviti sonde..
izvinite sto sam preduga sa postom...al ovako iz svog iskustva...osloni se na sebe, na svoj onaj cut...ako znas, da to nije dobro, da se to sa vjezbom ne moze ustimati...OPERISI...ne pati se...to je patnja; koju niko ne zasluziva i misli sta bi se moglo desiti ako napravis kakvu kretnju, koja ne bi bila ok...carape itd. moglo bi biti i gore...ili bolje, ima i tog...
Discus hernia L4-L5 ljevo maj 93
discus hernia L5-S1 ljevo jan 94
neurogen mjehur + infekcije mjehura, bubrega
neuropatoloski bolovi (ponavljajuci ishiasi)
Rhizolys L4-L5 i L5-S1
Disk-artroza 2009

GSM

• Gost
« Odgovori #29 : Svibnja 08, 2009, 21:54:46 poslijepodne »
Odi na hitnu i zatraži neke ekstremne analgetike ako treba drito u kičmu, one kaj drže jedno mjesec dana...

Huh, da mu oni dezurni doktori davaju te injekcije? tesko bi se njima za to dao u ruke :)

hrcko1

• Full Member
« Odgovori #30 : Svibnja 09, 2009, 18:26:40 poslijepodne »
Evo da se javim konačno danas nisam spavao cijelu noć od bolova samo sam se preznojavao i imao temperatutu od muke i bola

Katarina A.

• Forumas
    • Email
« Odgovori #31 : Svibnja 09, 2009, 18:46:17 poslijepodne »
Kad ovo čitam slabo mi je jer se sjetim kako sam takve stravične bolove i ja imala nekoliko dana nakon što sam se poskliznula i napravila nezgodan rotacijski pokret, nisam spavala nekoliko noći jer nisam mogla ni leći ni sjediti duže od nekoliko minuta, uglavnom sam prehodala uz bolove...jedino što mi je pomoglo su injekcije koje mi je davala prijateljica (medrol, ketonal, apaurin), a onda sam otišla kod Peharca u Pulu pa je kasnije bilo lakše...
Uglavnom, hoću reći da ako imaš takve bolove moraš nešto poduzeti, jer ne vjerujem da ćeš moći izdržati još mjesec dana u takvom stanju, ili se javiti doktorici i objasniti situaciju da ti da nešto jače, ili otići u bolnicu...možda bi pomogli flasteri protiv boli, ne znam...
L5/S1 ekstruzija

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #32 : Svibnja 09, 2009, 19:57:30 poslijepodne »
Dođi u ponedjeljak kod mene, između 14 i 16 sati, radim ambulantu pa ću ti dati ESI da se tegobe malo smire i da lakše dočekaš operaciju.

Evo da se javim konačno danas nisam spavao cijelu noć od bolova samo sam se preznojavao i imao temperatutu od muke i bola

hrcko1

• Full Member
« Odgovori #33 : Svibnja 09, 2009, 21:10:33 poslijepodne »
Daleko mi je iz Siska sam.

hrcko1

• Full Member
« Odgovori #34 : Svibnja 09, 2009, 21:12:26 poslijepodne »
Šta je to ESI?

GSM

• Gost
« Odgovori #35 : Svibnja 09, 2009, 21:28:43 poslijepodne »
epidural steroid injection. Pretrazi ovaj forum, doktor je napisao puno korisnih postova na tu temu!

Sto se tvoga odlaska u Zagreb tice, ne bi trebao smatrati da je to neki problem. Odi kod svog doktora opce prakse, objasni situaciju i zatrazi sanitetski prijevoz, vjerujem da neces imati problema s time.

Moja mama tako posjecuje doktore vec 2 godine, bez ikakvih problema.

Sretno i slusaj doktora.