Autor Tema: Odg: MR LS-a nalaz loš (L5-S1 ekstruzija I L4-L5 protruz.),molim savjete i pomoć  (Posjeta: 52515 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

brinetka

• Forumas
Odg: MR LS-a nalaz loš (L5-S1 ekstruzija I L4-L5 protruz.),molim savjete i pomoć
« Odgovori #36 : Svibnja 09, 2009, 21:32:31 poslijepodne »
Hrcko, vjeruj da patimo uz tebe, poslusaj savjet Neurohirurga i ja to primam, nesto slicno...obrati paznju na stolicu i mjehur...javljaj nam se, nacemo mi bilo kakvu toplu rjec za tebe,iako bi tebi vise pomoglo cudo...
Discus hernia L4-L5 ljevo maj 93
discus hernia L5-S1 ljevo jan 94
neurogen mjehur + infekcije mjehura, bubrega
neuropatoloski bolovi (ponavljajuci ishiasi)
Rhizolys L4-L5 i L5-S1
Disk-artroza 2009

Jasna

• Hero Member
Odg: MR LS-a nalaz loš (L5-S1 ekstruzija I L4-L5 protruz.),molim savjete i pomoć
« Odgovori #37 : Svibnja 10, 2009, 00:12:54 prijepodne »
Hrcko, nazovi svoju doktoricu i reci da imaš dogovoreno s neurokirurgom da ti da tu injekciju. Ona ti mora osigurati prijevoz i dati nešto da ti ublaži bol do bolnice. Na taj sam način i ja došla kod neurokirurga, odmah sam zadržana i operirana.
Operacija L4/L5 2007. godine

Jopan

• Sr. Member
    • Email
Svi problemi sa kralježnicom leže u -atlasu C1, prvi vratni kralježak.
Ne dozvolite da vam liječnici (bezuspješno) liječe posljedicu a ne uzrok. Uzrok je u pomjerenom prvom kralješku (atlasu).

hrcko1

• Full Member
« Odgovori #39 : Svibnja 10, 2009, 08:08:44 prijepodne »
Malo teže mokrim moram se jače napinjati da bi se u potpunodti izmokrio,a za stolicu još ne znam nisam je imao 2 dana da li bi trebao dati mokraću i stolicu na anlaizu
Operacija diska L5/S1 i odklješten živac!!!

GSM

• Gost
« Odgovori #40 : Svibnja 10, 2009, 11:42:06 prijepodne »
Nemas sta puno razmisljati. Sutra u 8 ujutro kod doktora, mozda ti odma osigura prijevoz (iako po pravilniku sanitetski se prijevoz mora najaviti 24 sata ranije).

pantaghana

• Sr. Member
« Odgovori #41 : Svibnja 10, 2009, 12:15:50 poslijepodne »
Ja sam isto morala hitno u bolnicu, jer sam imala neizdrzljive bolove 2 noci i 2 dana, nisam minute  odspavala, nisam mogla naci polozaj u kojem me imalo manje boli...proklečala sam svo to vrijeme, dobila hematome na koljenima, jer mi je jedino tako bilo malo malo lakse.
Isla sam sa sanitetom u bolnoicu, cak bez one uputnice od moje dr opce prakse, jer nisam imala vremena ici po to. Sanitet me odvezao, dala sam im 200 kn, koje su mi poslije vratili kad sam donijela uputnicu. Mozda se tako moze rijesiti. Ja nisam isla s ovim sanitetom od HZZO-a, nego od udruge Pacijent u ZG, koji imaju ugovor s HZZO-om.
Hrcko, bitno je da sto prije dodjes do neurokirurga!!
Hemilaminectomia L4/L5 - srpanj 2008.

hrcko1

• Full Member
« Odgovori #42 : Svibnja 14, 2009, 12:10:37 poslijepodne »
Da li netko zna šta se dešava kada ti izvde disk L5/S1,kakav je oporavak i kako dalje u životu

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #43 : Svibnja 14, 2009, 12:57:03 poslijepodne »
Bolje bi bilo da ti ne izvade disk jer on tamo nije slučajno. Vadi se samo onaj mali dio koji pritišće na živac a ostali dio se ne dira. Prsten koji disk drži unutra je pukao i on se mora rekonstruirati da disk ponovo ne bi iskakao. Ako ti izvade čitav disk imaš 30-40 % šansi da u daljnjem životu imaš bolove u leđima, nestabilitet kralješnice ili sindrom stenoze foramena, mjesta gdje korjeni živaca izlaze iz kralješničnog kanala, uslijed slijeganja trupova kralješaka. Ako ti se ne desi to što sam naveo, tj. u 60 - 70 % bolesnika uslijedi oporavak otprilike između 6 mjeseci i godinu dana koliko je potrebno da se stvori stabilan ožiljak i onda bi sve trebalo biti ok. Možeš normalno nastavizi život uz uvjet da paziš na svoju kralješnicu, tj., vježbaš i koristiš zaštitne položaje. Uopstalom Davor ti je stručnjak za ponašanje poslije operacije.

Da li netko zna šta se dešava kada ti izvde disk L5/S1,kakav je oporavak i kako dalje u životu

hrcko1

• Full Member
« Odgovori #44 : Svibnja 14, 2009, 13:28:30 poslijepodne »
Disk je jako oštečen i izderan

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #45 : Svibnja 14, 2009, 20:46:33 poslijepodne »
Hrcko,

Koliko ja poznajem statiku i kinematiku, pa malo mi je nevjerovatno da ti je baš cijeli disk u takvim stanju sam od sebe plus tvoje podizanje tereta. To što ti pričaš se jako teško može desiti i kod starijih osoba, tako da ti savjetujem da se još malo posavjetuješ sa ostalim neurokirurzima.

Eto neka me stručniji na grupi isprave ako griješim, samo slijedim put logike kako bi rekli Vulkanci...
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

hrcko1

• Full Member
« Odgovori #46 : Svibnja 15, 2009, 11:47:32 prijepodne »
Kičma i disk je oštećen već od prije od prijašnjih naprezanja svakakvih dizanja u svakakvim položajima a bilo ih je dosta,pošto sam i dosta visok a i radio sam dosta fizičkih poslova vjerojatno od toga svega.U 11 mjesecu je samo iskočio,pomaknuo se za 7-8mm i pritisnuo živac a oštečenja su od prije

Tesla

• Forumas
    • Moje predstavljanje i iskustvo
    • Email
« Odgovori #47 : Svibnja 15, 2009, 12:08:12 poslijepodne »
Hrcko, dali ti je neko rekao da ti treba izvaditi disk ili si to sam zakljucio? Mozda treba dio diska, kao u vecine nas.
02.2008. Povreda- Extruzija L5/S1, protuzija L4/L5
07.2008. Sarajevo Microdiscetomia, flavectomia, foramintomia L5/S1
09.2008. Post. op. Priraslice i hernija L5/S1, Protuzija L4/L5

2016. MRI torakalne kralježnice:
Kompresivni disk osteofiti na nivoima Th5-Th6, Th7-Th8,  i bulging disk Th11-Th12
U nivou Th4 diskretna siringomijelia...

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #48 : Svibnja 15, 2009, 14:18:26 poslijepodne »
Hrcko,

Stvarno molim te poslušaj forumskog neura jer vađenje cijelog diska je izuzetno radikalna metoda koja se primjerice radi kod traumatskih preloma i sl.

Daj molim te još jedanput porazgovaraj sa svojim neurom i vidi....

hrcko1

• Full Member
« Odgovori #49 : Svibnja 15, 2009, 14:36:24 poslijepodne »
Pa bio sam kod neurokirurga i on je rekao da je disk jako oštećen i da ga se mora izvaditi van,ja sam u šoku eto

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #50 : Svibnja 15, 2009, 15:35:51 poslijepodne »
Hrcko, mislim da si ga krivo razumio ili se on nije dobro izrazio, još jedanput ga pitaj da li vadi cijeli disk ili će ti ostavi nešto za amortizaciju. Ni u ludilu ne pristaj za ovo prvo dok ti to ne kažu bar 3 neurokirurga....

GSM

• Gost
« Odgovori #51 : Svibnja 15, 2009, 15:43:18 poslijepodne »
Trazi drugo misljenje.

hrcko1

• Full Member
« Odgovori #52 : Svibnja 15, 2009, 17:10:02 poslijepodne »
Jesam isto je

Superman

• Full Member
« Odgovori #53 : Svibnja 15, 2009, 17:41:21 poslijepodne »
E onda sretno.

Nije ništ puno strašnije.
Evo, meni su izvadili cjelog. I isto tak sam imal mišljenje trojice neurokirurga prije hospitalizacije,
i vjerujem mišljenje bar još trojice do 4-ice prije same op.
Bolovi unatrag 6-7 godina
Dijagnoza: Extrusio disci i.v. L V dorsomedialis
               Lumboischialgia bil. preciouae I dex.
OP :25.02.2009. desnostrana interlaminektomija   L5-S1