Autor Tema: Operacija: izliječenje ili zalječenje  (Posjeta: 56426 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

GSM

• Gost
Odg: Operacija: izliječenje ili zalječenje
« Odgovori #18 : Svibnja 13, 2010, 13:52:07 poslijepodne »
Jedino sto zelim napomenuti da gotovo sve o cemu pricamo vezano za endoskopiju i MISS, vrijedi i kod METRx metode i PLDD-a (ovdje govorim o troskovima, bolovanju, lijekovima tj. ustedama koje spominjes). Ocito oni koji odlucuju misle da nema smisla ulaziti u druge investicije kad su vecinu problema rijesili kupnjom METRx sustava i uređaja za lasersku energiju.

Endoskopska kirurgija je vrh i nesto najluksuznije sto se moze raditi. Odlicne alternative za iste/slicne metode lijecenja i dijagnoze su METRx sustav te PLDD.

Bais

• Forumas
« Odgovori #19 : Svibnja 13, 2010, 14:59:58 poslijepodne »
Kad se govori o statističkim podacima uvijek valja uzeti u obzir uvjete pod kojima taj i takav podatak vrijedi. Ukoliko uvjet nije zadovoljen statistika NE VRIJEDI. Ljudi često iz neznanja, a ponekad i namjerno (političati su majstori u tome) vade podatke iz konteksta i predstavljaju ih kao čarobne štapiće koje samo treba primijeniti i svima će biti bolje.
To što su statistike izvrsne kad su u pitanju operirani endoskopom ne znači da bi tako dobre bile i kad bi se svakog tako operiralo (vađenje iz konteksta) jer se dobar dio uspjeha bazira na pravilnom odabiru pacijenata. Upitno je dakle koliko bi se eventualno uštedjelo.
Još jednom, uvjet pod kojim neki podatak vrijedi je ključan za razumijevanje i tumačenje.

herni

• Full Member
« Odgovori #20 : Svibnja 13, 2010, 15:08:01 poslijepodne »
priznajem da sam dosadan pa ću završiti s ovim.
dakle NE MOŽE sustav koji predviđa trostruko dulji rok rehabilitacije prema riječima neura (dakle najmanje trostruko skuplji) biti adekvatna zamjena endoskopiji koja je em najkvalitetnija em pruža najveće uštede proračunu (govorim o državnom proračunu a ne o pojedinim bolničkim proračnima) i argumentirati to financijskim razlozima. malo dijete će izračunati da novac ne da ne može biti razlog protiv nego upravo suprotno.
nema u ovome što pišem niša osobno ali je činjenica da je stvar apsurdna i da tu netko donosi odluke protiv interesa pacijenata i državnog proračuna.

bais, iz ovoga što si napisao moglo bi se zaključiti da u RH nema dovoljan broj podobnih pacijenata za jedan, dva ili tri endoskopska stupa. ja ne govorim o 100 komada, to sam napisao u prvom postu. dakle niti obvezna i stroga provjera podobnosti pacijenta ne mijenja moje argumente.

pozdrav

Bais

• Forumas
« Odgovori #21 : Svibnja 13, 2010, 15:20:39 poslijepodne »
Kao prvo nisi dosadan, a argumentacija ti je sasvim u redu. Za par stupova vjerojatno bi bilo mjesta u proračunu, ali tko smo mi da se suprotstavljamo stručnjaku koji kaže da se može i metrx-om kvalitetno srediti stvar? Koliko se sjećam rečeno je za je endoskop hotel s 5 zvjezdica, prema tome ispada da je određeni luksuz. Tko želi luksuz ima par sto metara od mene za 30 000 kuna.
Osim toga neki ljudi žive od post op rehabvilitacije i nije u redu da im se otima kruh iz usta :)) Živimo u zemlji koja svoju upravu samoreproducira tj sama sebi stvara posao. Ali to je sad druga priča

herni

• Full Member
« Odgovori #22 : Svibnja 13, 2010, 15:41:23 poslijepodne »
sad mi ne možeš osporiti da sam dosadan jer ipak ću se još jednom se javiti ;D

dakle nije neuro rekao da se može jednako kvalitetno (govorimo o financijama kao razlogu ili kao što kažeš 5 zvjezdica tj. luksuz) srediti stvar METRX om nego je rekao da se njime riješava trostruko sporije (trostruko bolovanja !!! trostruko para !!!). i opet dolazimo do toga da pare tj. luksuz ne mogu biti razlog nego upravo obrnuto, LUKSUZ JE NE IMATI endoskopiju.
reći da luksuz mogu dobiti za 30.000 je iskrivljavanje istine jer to je luksuz samo zato što endoskopije više nema u javnom zdravstvu zbog nelogičnih odluka. svi neurovi i gsm-ovi postovi o sveukupnim efektima endoskopije to potvrđuju.
opet ponavljam, ništa osobno samo razmišljam ekonomski kad mi se već daje nedostatak love kao argument....a ne može biti

petra

• Full Member
« Odgovori #23 : Svibnja 14, 2010, 22:49:41 poslijepodne »
Glagen i Joško, hvala Vam na odgovorima!
Vidim da ovdje postoje svakakva iskustva i različite priče ovisno i o tome koju vrstu operacije je tko imao, a ja se ne želim uspoređivat s ovima koji su bili na minimalno invazivnima jer vidim da tu ide sve nešto jako brzo. Ja se držim savjeta svog liječnika,mjesec dana nisam sjedila, a sada živim skoro normalno jedino što nastojim ne sjediti dugo u komadu. I naravno, vježbam, plivam i šetam.
S odlaskom na posao neću žuriti, al ne mogu ni otezati bolovanje tako da ću odluku o povratku na posao donijeti ovisno o savjetu liječnika, ali i ovisno o tome kako se budem osjećala.