Autor Tema: operacija  (Posjeta: 16710 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

nnikka

• Full Member
    • Email
operacija
« : Prosinca 12, 2008, 16:56:39 poslijepodne »
dragi moji križoboljci htjela bih vas zamoliti da mi se jave oni koji su klasično operirali kralježnicu L5S1 ja sam trebala ići operirati laserski ali mi je naš neurokirurg objasnio da su za sad operacije te vrste odgođene za laserpa sam sva u strahu šta me sad čeka....molim vas dakle neke informacije u pogledu toga velika hvala ??? :-[ :'(

Mile50

• Forumas
    • Email
Odg: operacija
« Odgovori #1 : Prosinca 12, 2008, 19:35:06 poslijepodne »
NNika, da li se radi o laserskoj dekompresiji diska?

nnikka

• Full Member
    • Email
« Odgovori #2 : Prosinca 12, 2008, 22:28:32 poslijepodne »
ne trebala sam na lasersku ali su mi otkazali znači radi se o klasičnoj operaciji

pantaghana

• Sr. Member
« Odgovori #3 : Prosinca 13, 2008, 00:25:04 prijepodne »
dragi moji križoboljci htjela bih vas zamoliti da mi se jave oni koji su klasično operirali kralježnicu L5S1 ja sam trebala ići operirati laserski ali mi je naš neurokirurg objasnio da su za sad operacije te vrste odgođene za laserpa sam sva u strahu šta me sad čeka....molim vas dakle neke informacije u pogledu toga velika hvala ??? :-[ :'(

Ja sam klasicno operirala 11.7.2008. L4-L5.
Hemilaminectomia L4/L5 - srpanj 2008.

worf

• Hero Member
« Odgovori #4 : Prosinca 13, 2008, 07:31:43 prijepodne »

L5-S1 sam dva puta operirao klasično,2006 i 2007,pitaj sve šta te zanima ;D
Moramo graditi tvornice lijevom rukom,u desnoj ruci držati pušku,a s obje noge gaziti crve.
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

nnikka

• Full Member
    • Email
« Odgovori #5 : Prosinca 13, 2008, 08:45:57 prijepodne »
ljudi hvala na javljau ovako zanima me koliko se ostaje u  bolnici,dali je teško poslije operacije,koliko traje oporavak otprilike i kako se živi poslije jer radim kao kuharica pa me zanima dali ću moći raditi taj posao poslije ???

worf

• Hero Member
« Odgovori #6 : Prosinca 13, 2008, 09:06:02 prijepodne »
ljudi hvala na javljau ovako zanima me koliko se ostaje u  bolnici,dali je teško poslije operacije,koliko traje oporavak otprilike i kako se živi poslije jer radim kao kuharica pa me zanima dali ću moći raditi taj posao poslije ???

Lipa moja,teško ti je odgovorit na takva pitanja,sve je to individualno,em smo mi zasebne individue,em nije kod svakoga isti problem i isto oštečenje.
Probat ću ti ukratko nešto odgovorit,u bolnici ostaješ oko tjedan dana nakon operacije,a jel teško nakon operacije,hmmmm,to je individualno,sa mnom je bio u sobi dečko od 27 godina koji je na dan izlaska iz bolnice teže hodao nego ja (47 god.) prvi dan nakon operacije ;D  Ma šta god ti rekli o sjedenju,mjesec dana nakon operacije nemoj ni pokušat sjest,osim na wc-u ;D  izbjegavaj kašljanje i kihanje ;D  Poslat će te u toplice,ali odlazak u toplice probaj odužit na barem tri mjeseca nakon operacije,znam da Kokolina misli drukčije,ali moje iskustvo pokazuje drukčije ;D  Nikad ne znaš na kakvog terapeuta ćeš naletit u toplicama,možeš naletit na neku budalu koja će te forsirat s vježbama,pa si tek onda nahebala ;D  Trajanje oporavka je individualno,al za svoje dobro možeš zaboravit dizanje teških tereta,tu ćeš se morat oslonit na kolegijalnost ;D
Eto,u kratkim crtama to je to ;D
Moramo graditi tvornice lijevom rukom,u desnoj ruci držati pušku,a s obje noge gaziti crve.
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

nnikka

• Full Member
    • Email
« Odgovori #7 : Prosinca 13, 2008, 09:53:02 prijepodne »
hvala ti puno na informaciji samo se nadam da če sve biti u redu koji dok.te je operirao

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #8 : Prosinca 13, 2008, 11:15:34 prijepodne »
Ljudi, Ajmo malo probati definirati te operacije koje spominjete.

Nikka, ako ti je dok. rekao da nećeš ići laserskim metodom, onda to ne mora značiti da ideš klasično, jer klasično znači "kasapljenje" a to se ipak jako rijetko radi danas. Nikka, kod tebe je vjerovatno riječ o mikrodiskektomiji, minimalno invazivnom zahvatu koji se izvodi endoskopski i gdje je riječ o puno manjem utjecaju na ligamente i okolno tkivo. Ako stvarno nisi sigurna na kakvu operaciju ideš, onda se dobro raspitaj jer mislim da ne bi trebala ići na "klasičnu", bolje ti je da tražiš drugo mišljenje.
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

worf

• Hero Member
« Odgovori #9 : Prosinca 13, 2008, 20:51:32 poslijepodne »
Ljudi, Ajmo malo probati definirati te operacije koje spominjete.

Nikka, ako ti je dok. rekao da nećeš ići laserskim metodom, onda to ne mora značiti da ideš klasično, jer klasično znači "kasapljenje" a to se ipak jako rijetko radi danas. Nikka, kod tebe je vjerovatno riječ o mikrodiskektomiji, minimalno invazivnom zahvatu koji se izvodi endoskopski i gdje je riječ o puno manjem utjecaju na ligamente i okolno tkivo. Ako stvarno nisi sigurna na kakvu operaciju ideš, onda se dobro raspitaj jer mislim da ne bi trebala ići na "klasičnu", bolje ti je da tražiš drugo mišljenje.

Davore u današnje vrijeme endoskopske metode svrstavamo u "klasične" ;D  A one druge "klasične"(kasapljenja) mislim da se danas rade samo na patologiji ;D
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #10 : Prosinca 14, 2008, 18:42:55 poslijepodne »
Worf,

Samo bih volio da mi daš odgovor da li se u HR negdje izvan ZG rade operacije endoskopski? Ja znam da ne. Npr. u Splitu sigurno ne. Tamo se još uvijek radi kasapljenje, odnoso rez od pola metra i rokenrol...
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

worf

• Hero Member
« Odgovori #11 : Prosinca 14, 2008, 21:48:35 poslijepodne »
Worf,

Samo bih volio da mi daš odgovor da li se u HR negdje izvan ZG rade operacije endoskopski? Ja znam da ne. Npr. u Splitu sigurno ne. Tamo se još uvijek radi kasapljenje, odnoso rez od pola metra i rokenrol...

Da,u Puli se radi mikrodiskektomija,barem tako mi piše na otpusnom pismu za prvu operaciju,a za drugu piše neurolsys et foramitomia l.dex,doduše ovo sad čitam s uputnice liječničkom povjerenstvu,jer mi je pri ruci,a ne s otpusnog pisma.
 ;D  Operirao me je dr.Luka Stančić,oba puta,računaj s time da je i dr.Marin Stančić došao iz Pule kao već renomiran neurokirurg u Zagreb ;D
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #12 : Prosinca 15, 2008, 20:42:06 poslijepodne »
Zbo čega se odgađaju laserske operacije? Tehnički razlozi ili nešto drugo? Endoskopija se radi u Vinogradskoj.

pantaghana

• Sr. Member
« Odgovori #13 : Prosinca 15, 2008, 22:38:11 poslijepodne »
Nije bas da se samo u Splitu rade "kasapljenja"...ja sam operirana u 07/2008 u Zagrebu u Traumi i imam rez od 7 savova....ogroman!!!!
Hemilaminectomia L4/L5 - srpanj 2008.

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #14 : Prosinca 15, 2008, 22:44:01 poslijepodne »
Moj rez izgleda kao neka zgodna tetovažica  :). Skoro da se i ne vidi...
Worfe, jesu li Luka i Marin rođaci?
Operacija L4/L5 2007. godine

worf

• Hero Member
« Odgovori #15 : Prosinca 15, 2008, 22:46:27 poslijepodne »
Moj rez izgleda kao neka zgodna tetovažica  :). Skoro da se i ne vidi...
Worfe, jesu li Luka i Marin rođaci?

Aha,rođaci su i radili su puno godina skupa,luka je nešto stariji od Marina (jedno 10-ak god.)
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #16 : Prosinca 15, 2008, 22:50:46 poslijepodne »
Luku ne znam, ali Marin mi je super. Kažu da imaju sličan stil rada. Ma čim su Istrijani, moraju biti OK  :). Malo se zezam, ali doista imam dobro mišljenje o njima.
Operacija L4/L5 2007. godine

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #17 : Siječnja 09, 2009, 23:30:09 poslijepodne »
Ajme meni ljudi moji koliko tih operacija ima evo me počeo vatat strah brrrrrr neman pojma više koja je bolja sam dok ja dođem na red da ne izmislu neku operaciju koja se radi u svemiru :D :D :D